Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Κράτος δικαίου:«Ξεσπιτώνουν» 22 πλημμυροπαθείς από τη Μαθητική Εστία Μουζακίου και τους στέλνουν στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαμά!
Κράτος δικαίου:«Ξεσπιτώνουν» 22 πλημμυροπαθείς από τη Μαθητική Εστία Μουζακίου και τους στέλνουν στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαμά!

Κράτος δικαίου:«Ξεσπιτώνουν» 22 πλημμυροπαθείς από τη Μαθητική Εστία Μουζακίου και τους στέλνουν στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαμά!

Άρθρο 2

1. O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Ενάμιση μήνα σχεδόν μετά τις  πλημμύρες στη Θεσσαλία και η κατάσταση παραμένει τραγική. Ακόμα και τα ελάχιστα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τους πληγέντες, να τους βοηθήσουν να σταθούν στα πόδια τους, είτε δεν γίνονται ποτέ, είτε καθυστερούν βασανιστικά, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρεύονται.
 
Έτσι,  οι πληγέντες  βλέπουν ότι η «επιλεκτική ανικανότητα» του κράτους δεν εκδηλώνεται μόνο πριν και κατά τη διάρκεια της καταστροφής, αλλά και μετά.
 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 22 πλημμυροπαθών του Νομού Καρδίτσας, οι οποίοι  φιλοξενούνται στη Μαθητική Εστία, στο Μουζάκι, και ενημερώθηκαν χθες ότι την Παρασκευή 20 Οκτώβρη θα μεταφερθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παλαμά.
 
Ο δήμαρχος Μουζακίου σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ σημείωσε ότι :
 
«δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι για να στηρίξουν τη φιλοξενία. Μέχρι και πριν τέσσερις εβδομάδες σιτίζαμε καθημερινά 1.500 άτομα. Οι 70.000 ευρώ που μας δόθηκαν γι’ αυτό τον σκοπό τελείωσαν σύντομα. Πλέον οι ανάγκες έχουν περιορισθεί κατά πολύ, αλλά ήδη οφείλουμε σε προμηθευτές και δεν υπάρχει επιπλέον οικονομική δυνατότητα για να σιτίζονται καθημερινά έστω και λίγα άτομα».
 
Άρθρο 21
 

3. Το Kράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.

4. H απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Kράτους.

**5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.

Άρθρο 24

1. Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός. Για τη διαφύλαξή του το Κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων. Η σύνταξη δασολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους. Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, εκτός αν προέχει για την Εθνική Οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.

**2. H χωροταξική αναδιάρθρωση της Xώρας, η διαμόρφωση, η ανάπτυξη, η πολεοδόμηση και η επέκταση των πόλεων και των οικιστικών γενικά περιοχών υπάγεται στη ρυθμιστική αρμοδιότητα και τον έλεγχο του Kράτους, με σκοπό να εξυπηρετείται η λειτουργικότητα και η ανάπτυξη των οικισμών και να εξασφαλίζονται οι καλύτεροι δυνατοί όροι διαβίωσης.

Οι σχετικές τεχνικές επιλογές και σταθμίσεις γίνονται κατά τους κανόνες της επιστήμης. Η σύνταξη εθνικού κτηματολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους.

ΔΕΙΤΕ:Τζόγος με τα λεφτά των καταθετών…..

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ_ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΠΟΛΗ: ΛΑΡΙΣΑ, ΟΔΟΣ: ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 3-5,
Τ.Κ. 41221, ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 2411 103182 EMAIL : kpd.thes.ke@gmail.com
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ