Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
New York Times. Σε σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας εμπλέκεται ο Α.Γεωργιάδης
New York Times. Σε σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας εμπλέκεται ο Α.Γεωργιάδης

New York Times. Σε σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας εμπλέκεται ο Α.Γεωργιάδης

Πώς ο υπουργός ευνόησε την Huawei για να πάρει μεγάλη δουλειά στην Ελλάδα

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας για να ευνοήσει την κινεζική εταιρεία Huawei, σύμφωνα με τους New York Times. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι μυστικές υπηρεσίες πιθανότατα της Λιθουανίας, παρακολουθούν, για λογαριασμό των ΗΠΑ, τον κινεζικό κολοσσό  Huawei και τις δραστηριότητές του επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Η παρακολούθηση συμπίπτει χρονικά με την πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ στην εν λόγω εταιρία, και μέσω αυτής στην Κίνα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πώς εμπλέκεται ο κ. Γεωργιάδης (αλλά και μέλη της οικογενείας του);

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο αδελφός του υπουργού έλαβε ως δώρο από την ελληνική αντιπροσωπεία της Huawei ένα λάπτοπ.

Τον Οκτώβριο οο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε δήθεν για λογαριασμό μιας τηλεπαρουσιάστριας ένα τηλέφωνο και ένα λάπτοπ ενώ στη συνέχεια θέλησε και ένα ακόμα λαπτοπ αυτή τη φορά για το γιο του.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, ο υπουργός που τότε ήταν Ανάπτυξης δωροδοκήθηκε από την εταιρεία!

Ο λόγος της δωροδοκίας σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η οποία επικαλείται τους NYT, ήταν για να ευνοήσει από τη θέση του την Huawei ώστε να πάρει τη μεγάλη δουλειά του 5G στην Ελλάδα!

Τι υποστηρίζει ο Γεωργιάδης

Δεν ασχολήθηκε με τον κινεζικό κολοσσό κατά τη διάρκεια της θητείας του ο κ. Γεωργιάδης όπως υποστηρίζει στα «ΝΕΑ» τα οποία επικοινώνησαν μαζί του.

Δεν υπήρξε ούτε σύμβαση, ούτε συμφωνία,  ούτε καμιά κινεζική επένδυση υψηλής τεχνολογίας έγινε στην Ελλάδα, ούτε ανάθεση.

Για τα τρία laptop και το «έξυπνο» ρολόι, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει ότι τα αγόρασε και έχει και τις αποδείξεις.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει πως παιδικός του φίλος, ο. Θ. Ταμβακίδης δούλευε στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας. Οι δύο άντρες φαίνεται να είχαν συνομιλήσει και ο υπουργός να είχε επισκεφτεί τα γραφεία. Τις συνομιλίες άκουσαν οι πράκτορες και τον ενοχοποίησαν για το σκάνδαλο.

 

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ