Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Ο Επίτροπος FCC απαιτεί απαντήσεις από την AT&T την T-Mobile την Sprint τη Verizon στα δεδομένα τοποθεσίας τηλεφώνου
Ο Επίτροπος FCC απαιτεί απαντήσεις από την AT&T την T-Mobile την Sprint τη Verizon στα δεδομένα τοποθεσίας τηλεφώνου

Θέμα στα δεδομένα τοποθεσίας τηλεφώνου. Ο Επίτροπος FCC απαιτεί απαντήσεις από την AT&T την T-Mobile την Sprint τη Verizon. ΗΠΑ Ελλάδα ενα τσιγάρο δρόμος…

Τα αιτήματα είναι η πιο πρόσφατη κίνηση πίεσης στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, οι οποίες δήλωσαν ότι θα σταματήσουν την πώληση δεδομένων τοποθεσίας σε τρίτους μετά την κάλυψη της Motherboard.

1 Μαΐου 2019

Την Τετάρτη, η Επίτροπος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) Jessica Rosenworcel ζήτησε απαντήσεις από την AT&T, την T-Mobile, τη Sprint και τη Verizon σχετικά με την πώληση των πληροφοριών τοποθεσίας τηλεφώνου των πελατών σε εταιρείες συγκέντρωσης δεδομένων. Όπως έχει δείξει το Motherboard σε πολλαπλές έρευνες , αυτά τα δεδομένα, τα οποία μερικές φορές περιλάμβαναν δεδομένα υψηλής ακρίβειας υποβοηθούμενου GPS , κατέληξαν στα χέρια κυνηγών επικηρυγμένων , δεσμοφυλάκων ή ιδιωτικών ερευνητών.

Τα αιτήματα είναι η πιο πρόσφατη κίνηση για να πιέσουν τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, οι οποίες δήλωσαν ότι θα σταματήσουν την πώληση δεδομένων τοποθεσίας σε τρίτους μετά την αποκάλυψη της Motherboard. Η AT&T και η T-Mobile είπαν προηγουμένως στο Motherboard ότι η πώληση έληξε και η Sprint είπε ότι θα σταματήσει στα τέλη Μαΐου.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης και πρόσβασης αυτών των δεδομένων. Οι επιστολές από τον Επίτροπο Rosenworcel προς τους επικεφαλής κάθε τηλεπικοινωνίας ζητούσαν από τις εταιρείες να διευκρινίσουν εάν επιτρέπεται στους συγκεντρωτές δεδομένων ή σε άλλους να αποθηκεύουν δεδομένα τοποθεσίας τηλεφώνου που έλαβαν και ποια μέτρα πρόκειται να λάβουν οι τηλεπικοινωνίες για να διασφαλίσουν τη διαγραφή τυχόν κοινόχρηστων δεδομένων.

«Το κοινό έχει ακόμα ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με το πόσα δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας αποθηκεύονται και αποθηκεύονται—συμπεριλαμβανομένων τρόπων που μπορεί να είναι πολύ προσβάσιμοι σε άλλους», έγραφαν οι επιστολές που υπογράφει ο Rosenworcel .

Γνωρίζετε κάτι άλλο σχετικά με την πώληση δεδομένων τοποθεσίας; Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Joseph Cox με ασφάλεια στο Signal στο +44 20 8133 5190, στο Wickr στο josephcox, στη συνομιλία OTR στο jfcox@jabber.ccc.de ή στο email joseph.cox@vice.com .

Τον Ιανουάριο, η Motherboard πλήρωσε μια πηγή 300 $ για να εντοπίσει ένα τηλέφωνο T-Mobile. Αυτό ήταν δυνατό επειδή η T-Mobile, η AT&T και η Sprint είχαν πουλήσει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας των πελατών τους σε ένα δίκτυο εταιρειών μεσάζοντα, πριν καταλήξουν στα χέρια κυνηγών επικηρυγμένων και δεσμοφυλάκων. Η Motherboard αποκάλυψε επίσης τον τρόπο με τον οποίο ένας άλλος μεσίτης δεδομένων παρείχε δεδομένα τοποθεσίας της Verizon και στον κλάδο της εγγύησης.

Μια άλλη έρευνα , βασισμένη σε δεδομένα που διέρρευσαν, έδειξε ότι μια εταιρεία είχε παράσχει δεδομένα τοποθεσίας τηλεφώνου σε εκατοντάδες πελάτες κυνηγών επικηρυγμένων. Αυτά τα δεδομένα που διέρρευσαν έδειξαν ότι ορισμένες πληροφορίες μπορεί να έχουν αποθηκευτεί με την πάροδο του χρόνου. Τα δεδομένα περιελάμβαναν λίστες με αριθμούς τηλεφώνου που είχαν εντοπιστεί ή «πινγκωθεί», εκτείνονται χρόνια πίσω. (10 χρονια)

Οι πληροφορίες τοποθεσίας περιλάμβαναν δεδομένα υποβοηθούμενου GPS, τα οποία συνήθως δεσμεύονται για τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων που καλούν το 911 σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

“Οι πληροφορίες τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο είναι ευαίσθητα δεδομένα που αξίζουν το υψηλότερο επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής.”

«Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία, τα δεδομένα A-GPS που περιλαμβάνονται στην Εθνική Βάση Δεδομένων Διευθύνσεων Έκτακτης Ανάγκης για βελτιωμένες υπηρεσίες 911 δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό», προστίθεται στις επιστολές του Rosenworcel προς τις τηλεπικοινωνίες.

Η Rosenworcel έδωσε σε κάθε τηλεπικοινωνιακή εταιρεία μέχρι τις 15 Μαΐου για να απαντήσει.

AT&T, T-Mobile, Sprint και δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Richard Young, εκπρόσωπος της Verizon, είπε στο Motherboard σε μια δήλωση: «Η Verizon οδήγησε τη βιομηχανία στην προσπάθεια τερματισμού των συμφωνιών με εταιρείες συγκέντρωσης τοποθεσίας. Ήμασταν οι πρώτοι που αναλάβαμε δράση όταν εμφανίστηκαν αυτά τα ζητήματα το περασμένο καλοκαίρι. Ακολουθήσαμε τη δέσμευσή μας και τερματίσαμε πλήρως τις συμφωνίες συγκέντρωσης τοποθεσίας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μιλήσουμε για το τι έχουμε κάνει σε αυτόν τον τομέα με τον Επίτροπο».

Οι επιστολές του Rosenworcel προσέθεταν: «Οι πληροφορίες τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο είναι ευαίσθητα δεδομένα που αξίζουν το υψηλότερο επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής».

«Αλλά είναι προφανές από δημοσιεύματα του Τύπου ότι αυτά τα δεδομένα μπορεί να έχουν πωληθεί χωρίς τη ρητή συναίνεση των καταναλωτών και χωρίς τις κατάλληλες διασφαλίσεις».

Ενημέρωση: Αυτό το κομμάτι έχει ενημερωθεί για να περιλαμβάνει μια δήλωση από τη Verizon.

πηγη Motherboard

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ