Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη τι κάνει πως λειτουργεί η ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΟΓΙΚΗ
Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη τι κάνει πως λειτουργεί η ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΟΓΙΚΗ – Photo by julien Tromeur on Unsplash

ΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΩΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΑΞΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΝΔΕΚΑ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΟΠΟΥ ΜΙΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΕΚΠΕΣΕΙ, ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΖΙ. ΔΗΛΑΔΗ, Ή ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ Ή ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.

ΓΝΩΣΗ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΛΟΓΩ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΑΚΡΙΝΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

ΔΙΟΤΙ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ, ΟΜΙΛΟΥΣΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΔΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝΤΟΣ ΔΟΓΜΑΤΟΣ, ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΕΩΣ ΚΑΙ “ΡΑΤΣΑΣ”, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΧΩΡΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΟΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ.
Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΑΡΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ (ΟΠΟΥ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ Η ΥΛΗ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ, ΩΣ ΚΑΘ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΙ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΚΑΘΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΟΓΑ ΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΕΚ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ). ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΟΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝ, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ.
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ.
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ (ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΣΚΟΤΟΥΡΕΣ, ΑΤΥΧΗΜΑ, ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΒΛΑΒΗ, ΧΗΜΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΓΟΝΥΠΕΤΩΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ, ΠΙΣΤΗ, ΥΠΑΚΟΗ, ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΝΟΥ, ΨΥΧΗΣ Ή ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΚΛΠ) ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ.
ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΘΗ, ΤΟΤΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ.
ΑΡΑ, Η ΛΟΓΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ. ΕΤΣΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΕΑΥΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: 1) ΣΤΗΝ ΑΝΤΙ-ΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ, 2) ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΟΓΙΚΗ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΚΩΣ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟ-ΛΟΓΙΚΗ (ΚΑΘΟΤΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ), ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ.

ΑΡΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΝΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΟΓΙΚΗ.

ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΩΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΘΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΝΔΕΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΥΣΙΚΟ, ΚΑΤΙ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟ, ΜΙΑ ΥΒΡΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΝΟΥ.

Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΘΕΜΕΘΑ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΥΠΟΤΑΣΣΟΜΕΘΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΩΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΠΡΟΣΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ, ΥΠΑΚΟΥΩΝΤΑΣ ΕΝ ΤΕΛΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΩΣ ΘΕΟ ΑΝΩΘΕΝ ΗΜΩΝ.
ΟΤΑΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΕΝΝΟΙΕΣ, ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ, ΑΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙ-ΛΟΓΙΚΗ, ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΗ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣ.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ