Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πάνω από €160 εκατ. ο δανεισμός του Antenna, 44,4 εκατ. του Alpha – Μετοχικές αλλαγές

Πάνω από €160 εκατ. ο δανεισμός του Antenna, 44,4 εκατ. του Alpha - Μετοχικές αλλαγές
Πάνω από €160 εκατ. ο δανεισμός του Antenna, 44,4 εκατ. του Alpha – Μετοχικές αλλαγές

Παρά τις ζημίες που εμφάνισε στην περασμένη χρήση, ο τηλεοπτικός Antenna κατόρθωσε να μειώσει τις δανειακές υποχρεώσεις του κατά 37 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας παράλληλα επιμήκυνση εξόφλησης με αναδιάρθρωση υποχρεώσεων.

Στον ισολογισμό τη χρήσης 2022 η εταιρεία εμφανίζει συνολικό τραπεζικό δανεισμό 161,6 εκατ. ευρώ, έναντι 198,7 εκατ.προ έτους.. Εξ αυτών τα 147,5 εκατ. ευρώ είναι υποχρεώσεις από κοινοπρακτικό δάνειο που είχε συναφθεί το 2015 και μετά από πολλές παρατάσεις λήγει στα τέλη του 2026.

Αναμένεται ότι ο Antenna TV θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μέσω της οποίας θα αυξήσει τη συμμετοχή του το σαουδαραβικό MBC Group, που κατέχει ήδη το 30%.

Μετοχικές αλλαγές αναμένονται και στον Alpha, όπου από 50% κατέχουν τώρα ο όμιλος Βαρδινογιάννη/Motor OIl και η Priamos Media, εταιρεία συνδεδεμένη με την BCP του Νίκου Σταθόπουλου και την United Group του Σέρβου Ντράγκαν Τσόλακ. Η πλευρά Βαρδινογιάννη πιθανότατα θα μειώσει το ποσοστό της, παραχωρώντας τα ηνία του καναλιού στους εταίρους της.

 Το κανάλι περιόρισε πέρυσι τις ζημίες του σε μόλις 3,5 εκατ. ευρώ, χάρις και στη σημαντική (+14%) αύξηση των διαφημιστικών εσόδων του

Επέτυχε επίσης δραστική μείωση των δανειακών υποχρεώσεων, που περιορίστηκαν από 65,2 εκατ. ευρώ σε 44,4 εκατ. Από αυτά, τα 20,1 εκατ. ευρώ είναι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, που υπερκαλύπτονται όμως από το κυκλοφορούν ενεργητικό.

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ