Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Βάζουν στο ΕΚΑΒ στρατό, πυροσβεστική και ιδιώτες, ενώ δεν έχουν προκηρύξει ούτε μία θέση διασώστη από το 2020
Βάζουν στο ΕΚΑΒ στρατό, πυροσβεστική και ιδιώτες, ενώ δεν έχουν προκηρύξει ούτε μία θέση διασώστη από το 2020

Βάζουν στο ΕΚΑΒ στρατό, πυροσβεστική και ιδιώτες, ενώ δεν έχουν προκηρύξει ούτε μία θέση διασώστη από το 2020

Σύμφωνα με χθεσινά  δημοσιεύματα, η απόφαση του πρωθυπουργού για την κάλυψη των κενών του ΕΚΑΒ είναι να επιστρατευτούν οδηγοί οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι θα τεθούν στη διάθεση των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Με τη συμμετοχή τους θα καταρτιστούν νέα μηνιαία οργανογράμματα για την κίνηση των ασθενοφόρων σε Κέντρα Υγείας και Πολυϊατρεία νησιών και παραμεθόριων περιοχών. Παράλληλα σχεδιάζεται η εκχώρηση των δευτερογενών διακομιδών σε ιδιώτες.

Ο υποτιθέμενος σχεδιασμός ξεπερνά κάθε λογική επιστημονικής προσέγγισης της προνοσοκομειακής παροχής άμεσης βοήθειας, αφού περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση μη εκπαιδευμένου και μη πιστοποιημένου προσωπικού, κάτι πρωτόγνωρο σε επίπεδο τουλάχιστον ευρωπαϊκών χωρών.

Όμως από εκεί και πέρα, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η κυβέρνηση διαρρέει τα παραπάνω για είσοδο στρατού, πυροσβεστικής και ιδιωτών στο ΕΚΑΝ, τη στιγμή που εδώ και τρία χρόνια δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μία θέση διασώστη.

Στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ η μόνη προκήρυξη για διασώστες που έγινε ήταν το Μάρτιο του 2020 η 2Κ/2020 για 46 μόνιμες θέσεις διασωστών μόνο στην Αττική. 

Ακόμα και οι προσλήψεις συμβασιούχων  επικουρικών διασωστών  τα τελευταία δύο χρόνια γίνονται με το σταγονόμετρο λόγω της δημοσιονομικής πολιτικής, τη στιγμή που τα οργανικά κενά θέσεων στο ΕΚΑΒ ξεπερνούν τα 1200!

Είναι εμφανές ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης  για τη χρήση στρατού και πυροσβεστικής είναι καθαρά επικοινωνιακοί για να καλυφθεί ο πραγματικός σχεδιασμός που είναι η απαξίωση κάθε δημόσιας παροχής υπηρεσιών υγείας. Αυτό δεν είναι εμμονή, αλλά πραγματικότητα και μάλιστα σκληρή πραγματικότητα, που δυστυχώς την πληρώνουμε με απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Μόνη ουσιαστική λύση που θα μπορούσε να δοθεί για να λειτουργήσει σωστά το ΕΚΑΒ είναι να προκηρυχθούν άμεσα οι περισσότερες από 1200 κενές μόνιμες θέσεις διασωστών και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το απαιτήσει η κοινωνία και οι εργαζόμενοι.

ΠΗΓΗ  ygeionomikoi.gr

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ