Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Στην καυτή πλευρά της Ιστορίας

Στην καυτή πλευρά της Ιστορίας
Στην καυτή πλευρά της Ιστορίας

Του Ορθαγόρα

Είναι πλέον γνωστή σε όλους η αδυναμία της πολιτικής φαμίλιας, που ελέω διεθνών μαστροπών κυβερνάει τον τόπο, στις hot καταστάσεις. Από τα hot spots μέχρι τα hot deals. Γι’ αυτό και δεν εκπλήσσει η ιδιαίτερη σχέση του χαμάλη του Νταβός, που υποδύεται τον πρωθυπουργό, με τη φωτιά. Είναι βέβαιο πως οι ιστορικοί του μέλλοντος θα του δώσουν τη θέση που του αξίζει δίπλα στον Ηρόστρατο, τον Νέρωνα και τον (Μέγα Ιεροεξεταστή) Τομάς ντε Τορκεμάδα.

Άλλωστε, τόσο η αντανακλαστική διόγκωση των οφθαλμών του όσο και το αβίαστο σαρδόνιο γέλιο του, σε στιγμές κάθε άλλο παρά ευτράπελες, συνηγορούν υπέρ της συμπερίληψής του στη βραχεία λίστα των επιφανών (ημι)παραφρόνων της Ιστορίας. Αλλά υπάρχουν και ιδεολογικές συγγένειες με τους φλογολάγνους εξ ομοιότητος προγόνους του.

Ο Ηρόστρατος πυρπόλησε τον περίλαμπρο ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο, γιατί ήθελε να αποκτήσει αιώνια (έστω και μελανή) φήμη. Το ίδιο επιθυμεί διακαώς και ο αχθοφόρος των ιδεών του θείου Κλάους και του Χαράρι. Τρανή απόδειξη, η ναπολεόντειος συμπεριφορά του προς πάσα κατεύθυνση και σε κάθε περίσταση.

Ο Νέρων θαύμαζε μέχρι λατρείας τις μετασχηματιστικές ιδιότητες της φωτιάς και τη δύναμή της να ανοίγει μονοπάτια μετάβασης σε νέες πραγματικότητες. Ακόμα κι αν δεν κατέκαψε ο ίδιος τη Ρώμη, πάντως εκμεταλλεύτηκε τη μεγάλη καταστροφή για να ξαναχτίσει την αιώνια πόλη έτσι όπως εξαρχής την ονειρευόταν. Έμπυρος οπαδός του μετασχηματισμού και της μετάβασης σε μια νέα πραγματικότητα, αυτήν της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και του διανθρωπισμού-μετανθρωπισμού, είναι και ο δικός μας ηγεμών. Ως εκ τούτου, μπορεί να μην ευθύνεται ο ίδιος για την παράδοση της χώρας στη φωτιά, αλλά είναι βέβαιο πως εκμεταλλεύεται το έργο της προκειμένου να μετατρέψει την Ελλάδα σε μπαταρία της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Τρανή απόδειξη, η ανεμπόδιστη επέλαση των ανεμογεννητριών στις καμένες εκτάσεις.

Ο Τομάς ντε Τορκεμάδα, ο «πεφωτισμένος δούλος του Άρχοντα του Σκότους», ο Ιεροεξεταστής που ανέσυρε τις φλόγες της κόλασης στην επιφάνεια της γης και τις άπλωσε σε ολόκληρη την Ισπανία, ήταν υπέρμαχος του διά της πυράς εξαγνισμού απάντων των αιρετικών. Τον ανένδοτο πόλεμο ενάντια στους «αιρετικούς» της σύγχρονης θρησκείας των ειδικών τεχνοκρατών και επιστημόνων κήρυξε και ο εν Ελλάδι «πεφωτισμένος δούλος του σκοτεινού Άρχοντα του Νταβός», επιδιδόμενος ασμένως στον διά της πυράς (με την μεταφορική έννοια του όρου) εξαγνισμό τους. Τρανή απόδειξη, ο ανελέητος αφορισμός των «ψεκασμένων» που αντιτίθενται στα εμβόλια, στην ουκρανολαγνεία, στις ανεμογεννήτριες και στη συνεκμετάλλευση.

Σύμπασα η χώρα σύρεται στην καυτή πλευρά της Ιστορίας, χάριν της ιδιοτέλειας και του μεγαλοναρκισσισμού ενός «πυρομανούς» σβαμποθρεμμένου κούλη που δεν τρώει σκυφτός ρύζι με κάρυ, αλλά καταβροχθίζει λαίμαργα την περιουσία της πατρίδας μας σ’ ένα οργιώδες νερώνειο συμπόσιο, ηδονιζόμενος με το θέαμα της παράδοσης ενός ολόκληρου έθνους/λαού στην πύρινη λαίλαπα της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού.

Αυτό το ολοκαύτωμα θέλεις, Συνέλληνα/Συνελληνίδα; Αυτόν τον φλογολάγνο και τους συν αυτώ ομοϊδεάτες εμπιστεύεσαι να σε οδηγήσουν στον 21ο αιώνα; Υποθέτω πως όχι.

Καιρός, λοιπόν, να αντιδράσεις και να πάρεις τις τύχες της χώρας στα δικά σου χέρια. Η φωτιά πολεμιέται μόνο με φωτιά -το ξέρουν καλά οι αληθινοί πυροσβέστες. Για να βγούμε από την κόλαση στην οποίαν εντέχνως και αδίκως έχουμε ριχτεί, πρέπει να συνενωθούμε άπαντες σε μια προελαύνουσα σφαίρα πυρός, πυρπολώντας ανηλεώς ό,τι μας κατακαίει. Τούτη η σφαίρα πυρός υπάρχει δίπλα μας εδώ και καιρό. Και μέρα με τη μέρα γιγαντώνεται. Έλα κι ΕΣΥ στην ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Στην μόνη ορθή και δίκαιη πλευρά της Ιστορίας.

Πηγή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZdXf9ktnlYNfSGZSupzPDMojVXKtcRuGHrBCqc5cFIB70bapkvqba6DvLO3r3aa21dUq_3O-UqGMEP-rm50iPCK_vhLCpq2wUxizuFH5ALbNmTePSAeVN1DpOreY0ZMfHA8AaaQKCsqpqVJG4VHdVqgRhWvsziBi_ul16M8FPVgA2nhq7VPpOfEq4/s1931/Ε.ΣΥ.jpg

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ