Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά
FACEBOOK> Mας πίεζε ο Biden να μην επιτρέπουμε σχόλια για την εργαστηριακή κατασκευή του ιού COVID-19 και τις παρενέργειες των εμβολίων [Τhe Wall Street Journal]
FACEBOOK> Mας πίεζε ο Biden να μην επιτρέπουμε σχόλια για την εργαστηριακή κατασκευή του ιού COVID-19 και τις παρενέργειες των εμβολίων [Τhe Wall Street Journal]

FACEBOOK> Mας πίεζε ο Biden να μην επιτρέπουμε σχόλια για την εργαστηριακή κατασκευή του ιού COVID-19 και τις παρενέργειες των εμβολίων [Τhe Wall Street Journal]

O ρόλος του πρώην συβούλου του Λευκού Οίκου, Andy Slavitt

Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ της The Wall Street Journal>

το σχετικό ρεπορτάζ της The Wall Street Journal
το σχετικό ρεπορτάζ της The Wall Street Journal

Το Facebook υπέκυψε στην πίεση του Λευκού Οίκου, αφαίρεσε τις αναρτήσεις για τον Covid-γράφει ο Ryan Tracy για τη The Wall Street Journal.

Τα εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Meta αναφέρουν ότι η πίεση από την Ουάσιγκτον ήταν πίσω από την απόφαση να αφαιρεθούν δημοσιεύσεις που αποδίδουν πανδημία στον ανθρωπογενή ιό

To Facebook αφαίρεσε περιεχόμενο που σχετίζεται με τον Covid-19 ως απάντηση στην πίεση της κυβέρνησης Βiden συμπεριλαμβανομένων αναρτήσεων που ισχυρίζονταν ότι ο ιός ήταν ανθρωπογενής-virus was man-made, σύμφωνα με εσωτερικές επικοινωνίες της εταιρείας που προβλήθηκαν από την Wall Street Journal.

Τα email δείχνουν στελέχη του Facebook να συζητούν πώς διαχειρίζονταν τις αναρτήσεις των χρηστών σχετικά με την προέλευση μιας πανδημίας που η διοίκηση προσπαθούσε να ελέγξει. «Μπορεί κάποιος να μου υπενθυμίσει γρήγορα γιατί καταργούσαμε – αντί να υποβιβάζαμε / επισημάνουμε – τους ισχυρισμούς ότι ο Covid είναι τεχνητός», ρώτησε ο Nick Clegg, πρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της εταιρείας, σε ένα email του Ιουλίου 2021 προς τους συναδέλφους.

«Ήμασταν υπό πίεση από την κυβέρνηση και άλλους να κάνουμε περισσότερα», απάντησε ένας αντιπρόεδρος του Facebook, υπεύθυνος για την πολιτική περιεχομένου, μιλώντας για την κυβέρνηση Βiden. «Δεν έπρεπε να το είχαμε κάνει».

Η συζήτηση έγινε τρεις μήνες μετά το Facebook, το οποίο ανήκει στην Meta Platforms  αποφάσισε να σταματήσει την απαγόρευση αναρτήσεων που ισχυρίζονταν ότι ο Covid-19 ήταν ανθρωπογενής ή κατασκευασμένος, υπό το φως της αυξανόμενης συζήτησης σχετικά με την προέλευση του ιού.

Το email, και μια σειρά από άλλες τέτοιες εσωτερικές επικοινωνίες της εταιρείας, ελήφθησαν από τη Δικαιοσύνη της Βουλής των Ρεπουμπλικανών, η οποία διερευνά αυτό που λένε οι νομοθέτες του GOP είναι οι ανάρμοστες προσπάθειες της κυβέρνησης Βiden να λογοκρίνει την ομιλία των Αμερικανών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον Covid και άλλα θέματα.

Ο Λευκός Οίκος λέει ότι οι συζητήσεις του είχαν ως στόχο την προώθηση της υιοθέτησης εμβολίων και άλλων στόχων δημόσιας υγείας.

«Έχουμε καταστήσει σταθερά σαφές ότι πιστεύουμε ότι οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν την κρίσιμη ευθύνη να λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις των πλατφορμών τους που έχουν στον αμερικανικό λαό, ενώ παίρνουν ανεξάρτητες αποφάσεις σχετικά με το περιεχόμενο των πλατφορμών τους» ανέφερε η γραμματέας Karine Jean-Pierre σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Κληθείς να σχολιάσει αυτό το άρθρο αργότερα την Πέμπτη, ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επισήμανε αυτά τα σχόλια.

Το Facebook έχει πει εδώ και καιρό ότι οι αποφάσεις του για τη διαχείριση περιεχομένου είναι ανεξάρτητες και δεν λαμβάνονται σε σχέση με την πολιτική. Ένας εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει αυτό το άρθρο.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει στη κατοχή της η The Wall Street Journal, τα οποία δεν έχουν αναφερθεί προηγουμένως, χρονολογούνται από την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2021, όταν ο Λευκός Οίκος άρχιζε μια εθνική ώθηση για τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν για τον Covid-19. Μέρος αυτής της ώθησης περιελάμβανε μια δημόσια και ιδιωτική καμπάνια για να προσελκύσει το Facebook πιο επιθετικό περιεχόμενο που σχετίζεται με εμβόλια.

Οι αξιωματούχοι της διοίκησης είχαν φτάσει να πιστεύουν ότι πολλοί Αμερικανοί δίσταζαν να κάνουν εμβόλια λόγω ψευδών πληροφοριών που έβλεπαν στο Facebook. «Σκοτώνουν ανθρώπους», είπε ο Πρόεδρος Βiden τον Ιούλιο.

Το μαστίγωμα της γλώσσας έκανε το Facebook να επαναξιολογήσει τις πολιτικές του σχετικά με το περιεχόμενο του Covid-19 – συζητήσεις που περιλάμβαναν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, όπως ο Clegg και η τότε Chief Operating Officer Sheryl Sandberg, δείχνουν τα email που είδε η Wall Street Journal.

Μετά το σχόλιο του προέδρου «δολοφονώντας ανθρώπους», ο αντιπρόεδρος του Facebook κυκλοφόρησε ένα σημείωμα που αξιολογούσε τη διαφορά μεταξύ των πολιτικών περιεχομένου του Facebook και των απαιτήσεων της κυβέρνησης Βiden—μερικές από τις οποίες η εταιρεία φαινόταν έτοιμη να αποκρούσει.

«Υπάρχει πιθανότατα ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ αυτού που ο  θα ήθελε να αφαιρέσουμε και αυτού που αισθανόμαστε άνετα να αφαιρέσουμε», είπε ο αντιπρόεδρος του Facebook.

Ως ένα παράδειγμα, το στέλεχος ανέφερε την επιθυμία του Λευκού Οίκου να λάβει μέτρα η εταιρεία ενάντια σε χιουμοριστικό ή σατιρικό περιεχόμενο που υποδηλώνει ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή.

«O Λευκός Οίκος έχει υποδείξει προηγουμένως ότι πιστεύει ότι το χιούμορ πρέπει να αφαιρεθεί εάν βασίζεται στο ότι το εμβόλιο έχει παρενέργειες, επομένως αναμένουμε ότι θα ήθελε παρομοίως να αφαιρεθεί το χιούμορ σχετικά με τον δισταγμό εμβολίων», έγραψε ο αντιπρόεδρος.

«Δεν μπορώ να δω τον Mark σε ένα εκατομμύριο χρόνια να αισθάνεται άνετα με την αφαίρεση αυτού – και δεν θα το συνιστούσα», έγραψε ο Clegg σε ένα επόμενο email, μια προφανής αναφορά στον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Zuckerberg.

Σε ορισμένα από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα στελέχη του Facebook εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η κατάργηση των αναρτήσεων στις οποίες οι Αμερικανοί εξέφραζαν δισταγμούς σχετικά με τον εμβολιασμό θα μπορούσε στην πραγματικότητα να τους καταστήσει λιγότερο πιθανό να εμβολιαστούν.

«Μπορεί να υπάρχει κίνδυνος να τους ωθήσουμε περαιτέρω προς τη διστακτικότητα, καταπιέζοντας την ομιλία τους και κάνοντας τους να αισθάνονται περιθωριοποιημένοι από μεγάλα ιδρύματα», ανέφερε ένα προσχέδιο σημείωμα προς την ηγεσία του Facebook, που περιλαμβάνεται σε ένα email του Απριλίου 2021. Η κατάργηση τέτοιων αναρτήσεων θα μπορούσε επίσης να τροφοδοτήσει θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με μια συγκάλυψη που σχετίζεται με την ασφάλεια των εμβολίων, ανέφερε το προσχέδιο σημείωμα.

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι του Facebook φάνηκαν να αισθάνονται πίεση για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες του Λευκού Οίκου. Καθώς ο Clegg ετοιμαζόταν να συναντήσει τον αμερικανό γενικό χειρουργό σχετικά με την παραπληροφόρηση για τα εμβόλια στα τέλη Ιουλίου 2021, έστειλε email στους συναδέλφους: «Αίσθησή μου είναι ότι η τρέχουσα πορεία μας—στην πραγματικότητα το να εξηγούμε τον εαυτό μας πληρέστερα, αλλά να μην αλλάζουμε πού τραβάμε τις γραμμές…είναι μια συνταγή για παρατεταμένη και αυξανόμενη οργή».

“Δεδομένων των μεγαλύτερων ψαριών που πρέπει να τηγανίζουμε με τη διοίκηση – ροές δεδομένων κ.λπ. – αυτό δεν φαίνεται καλό μέρος για εμάς, τόσο ευγνώμων για οποιαδήποτε περαιτέρω δημιουργική σκέψη σχετικά με το πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανησυχίες τους”, είπε. .

Το Facebook εκείνη την εποχή ήλπιζε να διευκολύνει μια συμφωνία μεταξύ Αμερικανών και Ευρωπαίων αξιωματούχων που θα επέτρεπε στα δεδομένα των χρηστών να ρέουν πέρα ​​από τον Ατλαντικό σε συμμόρφωση με τους νόμους περί απορρήτου.

Μέχρι τον Αύγουστο του 2021, τα στελέχη του Facebook έστελναν μεταξύ τους email σχετικά με νέες προγραμματισμένες αλλαγές στις πολιτικές περιεχομένου τους για τον Covid. Μια αλλαγή αύξησε τις τιμωρίες που αντιμετωπίζουν οι χρήστες που παραβίαζαν τις πολιτικές περιεχομένου και είχαν λογαριασμούς τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram, μια άλλη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που ανήκει στη Meta, δείχνουν τα email.

Ο εκπρόσωπος Jim Jordan (R., Οχάιο), πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε ότι τα έγγραφα που παρέδωσε το Facebook «είναι μόνο η αρχή της ιστορίας».

Για παράδειγμα, η εταιρεία είχε προηγουμένως αφαιρέσει τον λογαριασμό Instagram του Robert F. Kennedy Jr., ενός σκεπτικιστή για τα εμβόλια που τώρα έγινε υποψήφιος για την προεδρία. Αλλά ο λογαριασμός του στο Facebook δεν είχε αντιμετωπίσει την ίδια τιμωρία επειδή δεν είχε δημοσιεύσει το ίδιο περιεχόμενο, δείχνουν τα email.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, ο λογαριασμός του Kennedy Jr στο Facebook δεν θα συνιστάται σε άλλους χρήστες, εξήγησε στέλεχος του Facebook σε email του Αυγούστου που περιγράφει πώς η εταιρεία παρακολουθούσε τα αιτήματα της κυβέρνησης Biden.

Ο εκπρόσωπος Jim Jordan (Ρ., Οχάιο), πρόεδρος του πάνελ της Βουλής, είπε ότι «αυτά τα έγγραφα αρχίζουν να αποκαλύπτουν την πίεση που δέχονταν το Facebook και άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να τροποποιήσουν τις πολιτικές τους για τον έλεγχο περιεχομένου και να αφαιρέσουν την προστατευμένη ομιλία για να κατευνάσουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ιδιαίτερα τον Λευκός Οίκος του Biden».

Νωρίτερα την Πέμπτη, o Jordan ακύρωσε μια ψηφοφορία στην επιτροπή σχετικά με το εάν θα συνιστούσε να κρατηθεί ο Zuckerberg για προσβολή του Κογκρέσου επειδή δεν παρέδωσε έγγραφα σχετικά με τις επικοινωνίες της εταιρείας με την κυβέρνηση. Η εταιρεία έχει παραδώσει πρόσθετα έγγραφα αυτή την εβδομάδα και λέει ότι έχει θέσει σχεδόν δώδεκα μάρτυρες διαθέσιμους για κατάθεση.

«Ενώ αυτά τα έγγραφα είναι μπερδεμένα, είναι μόνο η αρχή της ιστορίας», είπε ο Jordan . «Αναμένουμε από το Facebook να συνεχίσει να παράγει έγγραφα, και αν όχι, η προσβολή παραμένει στο τραπέζι».

Ο πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Jim Jordan, δημοσιοποίησε έγγραφα τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύουν ότι το Facebook απέσυρε περιεχόμενο από την πλατφόρμα του υπό τις οδηγίες του Λευκού Οίκου και της διακυβέρνησης Biden-γράφει η Kelly Laco/Dailymail.Com.

Συγκεκριμένα, ο Jordan μοιράστηκε δημοσίως μία σειρά εγγράφων πριν από μια προγραμματισμένη ακρόαση της επιτροπής κατά τη διάρκεια της οποίας οι Ρεπουμπλικάνοι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγοριών για περιφρόνηση του Κογκρέσου κατά της Meta, του Facebook και της μητρικής εταιρείας του Instagram, με στόχο τον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Zuckerberg.

«Αυτά τα έγγραφα, ΚΑΙ ΑΛΛΑ που μόλις παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή, αποδεικνύουν ότι ο Biden έκανε κατάχρηση των εξουσιών του προκειμένου να εξαναγκάσει το Facebook να λογοκρίνει τους Αμερικανούς, αποτρέποντας τον ελεύθερο και ανοιχτό διάλογο για θέματα κρίσιμης δημόσιας σημασίας», έγραψε συγκεκριμένα ο Jordan στο Twitter την Πέμπτη.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το Facebook παρέδωσε τα έγγραφα μόνο αφότου η επιτροπή ανακοίνωσε την πρόθεσή της να απαγγείλει κατηγορία κατά του Zuckerberg για περιφρόνηση του Κογκρέσου.

Τα έγγραφα «ΑΠΟΔΕΙΚΝΟΥΝ ότι η κυβερνητική πίεση ήταν άμεσα υπεύθυνη για τη λογοκρισία στο Facebook», συνέχισε ο πρόεδρος της επιτροπής. Ο Jordan είπε επίσης ότι θα αναστείλει τις ενέργειες κατά του Zuckerberg με βάση τη «νέα δέσμευση του Facebook να συνεργαστεί πλήρως» με την έρευνα των Ρεπουμπλικανών. Αλλά αυτό ισχύει μόνο «προς το παρόν» κατέληξε.

«Για να είμαι ξεκάθαρος, το ζήτημα της περιφρόνησης εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι και ΘΑ χρησιμοποιηθεί εάν το Facebook αποτύχει να συνεργαστεί πλήρως», απείλησε.
Για να είμαι ξεκάθαρος, το ζήτημα της περιφρόνησης εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι και ΘΑ χρησιμοποιηθεί εάν το Facebook αποτύχει να συνεργαστεί πλήρως», απείλησε
Για να είμαι ξεκάθαρος, το ζήτημα της περιφρόνησης εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι και ΘΑ χρησιμοποιηθεί εάν το Facebook αποτύχει να συνεργαστεί πλήρως», απείλησε

Ο ίδιος είχε καλέσει στελέχη από την Alphabet, την Amazon, την Apple, τη Meta και τη Microsoft τον Φεβρουάριο, αμέσως μετά την ανάληψη του ελέγχου της επιτροπής από τους Ρεπουμπλικάνους, σχετικά με οποιαδήποτε «συμπαιγνία» με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση πόυ σχετίζονταν με την καταστολή της ελευθερίας του λόγου.

Οι κλητεύσεις απαιτούσαν την αποκάλυψη εσωτερικών επικοινωνιών μεταξύ της εταιρείας και της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης σχετικά με την εποπτεία περιεχομένου, τη διαγραφή ή την «κατάργηση» περιεχομένου και σχετικών εγγράφων.

Η σειρά των εγγράφων που κοινοποίησε ο Jordan ξεκινούσε με ένα email από τον Απρίλιο του 2021 προς τον Zuckerberg και τη COO, Sheryl Sandberg. Ανέφερε: «Αντιμετωπίζουμε συνεχείς πιέσεις από εξωτερικά ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου [Biden]» για την αφαίρεση αναρτήσεων.

Ένα άλλο email του Απριλίου 2021 από τον πρόεδρο του Facebook για τις παγκόσμιες υποθέσεις, Nick Clegg προς την ομάδα του ανέφερε ότι ο ανώτερος σύμβουλος του Biden, Andy Slavitt, ήταν «εξοργισμένος» με το ότι το [Facebook] δεν αφαίρεσε μια συγκεκριμένη ανάρτηση.

Ένα άλλο email του Απριλίου 2021 από τον πρόεδρο του Facebook για τις παγκόσμιες υποθέσεις, Nick Clegg προς την ομάδα του ανέφερε ότι ο ανώτερος σύμβουλος του Biden, Andy Slavitt, ήταν «εξοργισμένος» με το ότι το [Facebook] δεν αφαίρεσε μια συγκεκριμένη ανάρτηση.
Ένα άλλο email του Απριλίου 2021 από τον πρόεδρο του Facebook για τις παγκόσμιες υποθέσεις, Nick Clegg προς την ομάδα του ανέφερε ότι ο ανώτερος σύμβουλος του Biden, Andy Slavitt, ήταν «εξοργισμένος» με το ότι το [Facebook] δεν αφαίρεσε μια συγκεκριμένη ανάρτηση.

Το ποστ είχε να κάνει με τα εμβόλια κατά της COVID-19 που ο Λευκός Οίκος ήθελε να χαρακτηριστεί ως «παραπληροφόρηση» και να αφαιρεθεί από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Clegg απάντησε στον Λευκό Οίκο λέγοντας ότι η αφαίρεση αυτού του περιεχομένου «θα αντιπροσώπευε μια σημαντική εισβολή στα παραδοσιακά όρια ελεύθερης έκφρασης στις ΗΠΑ».

Σύμφωνα με άλλα email, το Facebook προσπαθούσε να «επιδιορθώσει» τη σχέση του με την κυβέρνηση Biden.

«Δεδομένου του τι διακυβεύεται εδώ, θα ήταν επίσης καλή ιδέα αν μπορούσαμε να ανασυνταχθούμε και να κάνουμε έναν απολογισμό για το πού βρισκόμαστε στις σχέσεις μας με τον [Λευκό Οίκο], καθώς και για όσον αφορά τις εσωτερικές μας μεθόδους», έγραφε ο Clegg σε άλλο email.

Ένα άλλο καίριο παράδειγμα της κατάστασης που επικρατούσε, σύμφωνα με τον Jordan, αποτέλεσε το περιστατικό όταν η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποβάθμισε μια ανάρτηση με βίντεο του Tucker Carlson ως απάντηση στις απαιτήσεις του Λευκού Οίκου.

Ένα άλλο καίριο παράδειγμα της κατάστασης που επικρατούσε, σύμφωνα με τον Jordan, αποτέλεσε το περιστατικό όταν η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποβάθμισε μια ανάρτηση με βίντεο του Tucker Carlson ως απάντηση στις απαιτήσεις του Λευκού Οίκου.
Ένα άλλο καίριο παράδειγμα της κατάστασης που επικρατούσε, σύμφωνα με τον Jordan, αποτέλεσε το περιστατικό όταν η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποβάθμισε μια ανάρτηση με βίντεο του Tucker Carlson ως απάντηση στις απαιτήσεις του Λευκού Οίκου.

«Το Facebook είπε στον Λευκό Οίκο ότι είχε υποβιβάσει ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Carlson κατά 50%, χρησιμοποιώντας αυτή την κίνηση ως απάντηση στα αιτήματα του Λευκού Οίκου, παρόλο που η ανάρτηση δεν παραβίαζε καμία πολιτική», έγραψε στο Twitter την Πέμπτη.

Ο Jordan κάλεσε τον Zuckerberg την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τα αιτήματά για την παράδοση των εγγράφων, αναφέροντας αυτή τη φορά και τη νέα πλατφόρμα Meta Threads, η οποία είναι άμεσος ανταγωνιστής του Twitter του Elon Musk. «Υπό το φως της εισαγωγής από τη Meta μιας νέας πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της “Threads”, γράφουμε για να σας ενημερώσουμε ότι είναι η άποψη της Επιτροπής ότι η κλήτευση θα πρέπει να καλύπτει υλικό που να σχετίζεται και με το Threads», έγραψε συγκεκριμένα ο Jordan.

«Από την κλήτευση της Επιτροπής όσον αφορά τη Meta, έχουμε αποκτήσει πρόσθετα στοιχεία ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξανάγκασε ή συνεργάστηκε με την τεχνολογία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες εταιρείες προκειμένου να υποβαθμίσουν διαδικτυακό περιεχόμενο. Αυτά τα παραδείγματα ενισχύουν τις σοβαρές ανησυχίες της Επιτροπής σχετικά με το εάν η εκτελεστική εξουσία (Λευκός Οίκος) επιδίδεται σε λογοκρισία μέσω πληρεξουσίου —χρησιμοποιώντας υποκατάστατα για να λογοκρίνει, να καταστείλει ή να αποθαρρύνει την ελευθερία του λόγου με τρόπο που η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει η ίδια».

Ο Jordan ισχυρίστηκε ότι το Twitter έχει αντιμετωπίσει «πολιτική δίωξη από την κυβέρνηση Biden μετά τη δέσμευση του Musk στην ελευθερία του λόγου», μια κατηγορία που η κυβέρνηση αρνείται.

Η γενικότερη κίνηση της δικαστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική, αν και η περιφρόνηση του Κογκρέσου μπορεί να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια, όπου η ψηφοφορία μπορεί να την παραπέμψει στους εισαγγελείς, κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει πρόστιμα και φυλάκιση.

ΠΗΓΗ

Η «The Wall Street Journal» κάνει μια βαθιά βουτιά στα αρχεία του Facebook

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

 

Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ