Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Σαρωνίδα! – «Το βράδυ θα είναι δύσκολο»

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Σαρωνίδα! – «Το βράδυ θα είναι δύσκολο»
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Σαρωνίδα! – «Το βράδυ θα είναι δύσκολο»

Εκκλήσεις για άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, καθώς πριν από λίγη ώρα αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Σαρωνίδα με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο, ενώ αναζωπύρωση είχαμε και στις περιοχές Πανόραμα και Ανάβυσσο.

Λίγο νωρίτερα, η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς έδειχνε πολύ βελτιωμένη σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής και εκφράζονταν ελπίδες για σύντομη οριοθέτησή της.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 13:00 στον Κουβαρά, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, κάλυψε 12 χιλιόμετρα μέσα σε μόλις δύο ώρες.




ARVE

«Η καταστροφή είναι τεράστια. Σφίγγεται η καρδιά σου. Έχουν καεί τα πάντα σε όλη την περιοχή. Οι φλόγες πέρασαν από παντού, από όλους τους οικισμούς, που ευτυχώς έχουν εκκενωθεί. Δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή εικόνα των ζημιών σε σπίτια και περιουσίες αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου στις 6 μ.μ., προσθέτοντας:

«Όλο το πύρινο μέτωπο που είχε από την αρχή σκαρφαλώσει στην κορυφογραφή του Πάνιου ‘κύλισε’ με όλο το εύρος του πίσω από το βουνό και κατέκαψε τα Καλύβια με κατεύθυνση προς Σαρωνίδα. Είναι απέραντη η έκταση της πυρκαγιάς και αδύνατος ο περιορισμός της», δηλώνει ο ίδιος. Αναφορικά με το καταφύγιο – κυρίως πουλιών – που διατηρεί η ΜΚΟ στη περιοχή, ο κ. Φιλίππου εκτίμησε ότι θα έτυχαν της φροντίδας των υπευθύνων της.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, ενώ από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές 

Στην Ανάβυσσο και, γενικότερα, στις περιοχές όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά σημειώνονται διακοπές ρεύματος κατά το τελευταίο διάστημα, ενώ ανάλογα προβλήματα εντοπίζονται και  στην ευρύτερη περιοχή του Ασπρόπυργου.

ΠΗΓΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ