Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

«Καιγόμαστε»: «Κραυγή» για τις ελλείψεις πυροσβεστικών – Κατευθύνεται στη θάλασσα η φωτιά – Κάηκαν σπίτια στη Σαρωνίδα

«Καιγόμαστε»: «Κραυγή» για τις ελλείψεις πυροσβεστικών – Κατευθύνεται στη θάλασσα η φωτιά – Κάηκαν σπίτια στη Σαρωνίδα
«Καιγόμαστε»: «Κραυγή» για τις ελλείψεις πυροσβεστικών – Κατευθύνεται στη θάλασσα η φωτιά – Κάηκαν σπίτια στη Σαρωνίδα

«Δεν έχουμε εναέρια μέσα – Έχουμε κάνει δραματική έκκληση»

Ανεξέλεγκτα καίνε τα πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της χώρας, με τον κρατικό μηχανισμό να αδυνατεί να ανταπεξέλθει για ακόμη μια χρονιά. 

Ο αντιπρόεδρος του οικισμού Φέριζα στα Καλύβια, Γιώργος Φωτόπουλος μίλησε στο OPEN, και απηύθυνε έκκληση να μπει στον οικισμό έστω ένα πυροσβεστικό όχημα, καθώς οι κάτοικοι επιχειρούν μόνοι τους να προστατεύσουν τα σπίτια τους από τη φωτιά.

«Η Φέριζα καίγεται καίγονται σπίτια και δεν έχει μπει όλη μέρα ένα αυτοκίνητο. Οι άνθρωποι προσπαθούν μόνοι τους αυλή – αυλή να σβήνουνε. Δεν έχει μπει ούτε ένα πυροσβεστικό από την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά. Είμαστε 3 – 4 χιλιόμετρα πιο κάτω από τον Μελισσουργό», είπε ο κ. Φωτόπουλος.

Όπως τόνισε, «ο οικισμός έχει γύρω στα 250 σπίτια, αλλά είναι χαμηλή η βλάστηση. Δεν έχει μπει ένα αυτοκίνητο, θα μπορούσε να σβήσει δύο στέγες, να βοηθήσει λίγο στις αυλές. Καίγεται αυτή την ώρα σπίτι, 30 μέτρα από την εκκλησία, Αιγιαλείας και Αγίου Ιωάννου», είπε και πρόσθεσε ότι, «σε άλλες πέντε αυλές έχουν μπει οι κάτοικοι και σβήνουν μόνοι τους τις φωτιές. Είμαστε δύο χιλιόμετρα από εκεί που στέκονται τα πυροσβεστικά. Είναι η τρίτη συνεχόμενη φωτιά που καιγόμαστε».

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς κατήγγειλε ότι τα εναέρια μέσα έφτασαν στην περιοχή μετά από 3 ώρες και ενώ η φωτιά είχε ήδη επεκταθεί.

«Δεν έχουμε εναέρια μέσα. Έχουμε κάνει δραματική έκκληση, δεν έχουμε δει κανένα εναέριο μέσο. Ελάχιστες πτήσεις και ρίψεις έχουν γίνει» κατήγγειλε ο δήμαρχος και προειδοποιήσε ότι τα εναέρια μέσα πρέπει να δράσουν πριν πέσει το σκοτάδι και «να την πιάσουν τη φωτιά τώρα πριν επεκταθεί προς Κερατέα».




ARVE

Ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Τσιγαρίδας ανέφερε ότι καίγονται σπίτια και ότι δεν υπάρχουν εναέρια μέσα: «Καίγονται σπίτια, η φωτιά έχει φτάσει στον Όλυμπο Καλυβίων. Δεν έχουμε καθόλου πυροσβεστικές δυνάμεις εδώ, κάνω έκκληση. Δεν έχουμε εναέρια μέσα».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα σπίτια καίγονται πάνω στο Λόφο της Σαρωνίδας και η φωτιά φαίνεται ότι κατευθύνεται προς τη θάλασσα.

Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι χαρακτηριστικές, με σπίτια να καίγονται και τους κατοίκους να έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή.

Μάλιστα, στην οδό Ποσειδώνος και Ιθάκης ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς καθώς η φωτιά πέρασε τον δρόμο και το βουνό. Ενώ καταγράφηκε σε βίντεο και δεύτερο σπίτι να καίγεται με την Πυροσβεστική να σπάει το λουκέτο ώστε να μπορέσει να μπει στο σπίτι και να κατασβέσει την πυρκαγιά.




ARVE

Συνολικά επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 31 Ρουμάνων πυροσβεστών και 40 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για ένα εναέριο συντονισμό. Παράλληλα, εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας διαθέτουν υδροφόρες.




ARVE




ARVE

ΠΗΓΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ