Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Εκατοντάδες εστίες φωτιάς καίνε συνεχώς την χώρα

Εκατοντάδες εστίες φωτιάς καίνε συνεχώς την χώρα
Εκατοντάδες εστίες φωτιάς καίνε συνεχώς την χώρα

Του Ιακώβου Πέτρου

Η χώρα των Ελλήνων έχει καεί σχεδόν ολόκληρη από τις συνεχόμενες φωτιές καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Όπως μπορούμε να δούμε στον παρακάτω χάρτη, είναι δύσκολο να βρούμε μια γωνία της Ελληνικής γης που να μην έχει εστία φωτιάς!

Για δικαιότερη κατανόηση, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε ένα μόνο εικοσιτετράωρο έχουν ξεσπάσει πάνω από 250 πυρκαγιές στη χώρα. Επιπλέον, υπάρχουν εκατοντάδες μαρτυρίες ότι οι πυρκαγιές, σχεδόν σε όλα τα μέτωπα, οφείλονται σε εμπρησμούς!

Στην κατάσβεση συνδράμουν πυροσβεστικές δυνάμεις από ξένες χώρες, εθελοντές πυροσβέστες, δυνάμεις από όλα τα σώματα ασφαλείας, πυροσβεστικά αεροπλάνα, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα παντός είδους. Όμως οι συνεχείς αναζωπυρώσεις στον Έβρο, στη Ροδόπη, στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο και σε δεκάδες άλλες περιοχές της χώρας συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο για όγδοη ημέρα!

Καθημερινά αποκαλύπτονται απανθρακωμένες σοροί ανθρώπων μέσα στα αποκαΐδια!

Επιστήμονες, που το αντικείμενό τους είναι η Μηχανική του περιβάλλοντος, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις περιοχές που έχουν καεί, αλλά και για εκείνες όπου η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική λόγω των πυρκαγιών.

Οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία δεν περιορίζονται μόνο στα τοξικά σωματίδια που εκλύονται τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πύρινο μέτωπο, αλλά επεκτείνονται και στο τι ακολουθεί μετά, αφού οι περιοχές μολύνονται από το νέφος εκατοντάδων ειδών τοξικών ουσιών, οι οποίες πέφτουν συνεχώς στο έδαφος, μολύνοντας ολόκληρο το περιβάλλον, τις καλλιέργειες, τα ποτάμια, τις λίμνες και τελικά και τον υδροφόρο ορίζοντα!

Ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει να ενεργοποιήσει όλους τους δυνατούς και ενδεδειγμένους βιολογικούς τρόπους απολύμανσης για να μειώσει τις επιπτώσεις αυτής της μόλυνσης στην υγεία των ζώων, των φυτών και των ανθρώπων!

Μόλις πρόσφατα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης για τη διενέργεια διπλής προκαταρκτικής έρευνας.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί να ερευνηθούν τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και να γίνει πλήρης διερεύνηση των καταγγελλομένων φαινομένων ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά τον θάνατο 18 ανθρώπων στη Δαδιά.

Φυσικά, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να γίνει το αυτονόητο, στα πλαίσια του τυπικού ρόλου της Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση, όμως, είναι άφαντη επί πολλές μέρες που καίγεται η χώρα! Μόλις χθες ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πετάχτηκαν, για το θεαθήναι, μέχρι την Πάρνηθα της Αττικής, προκειμένου να ενημερωθούν για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη.

Το γεγονός της ολοκληρωτικής καταστροφής της χώρας από το πρωτοφανές και συνεχόμενο κύμα των πυρκαγιών κάνει τους πολίτες να αναρωτιούνται: τελικά, ποιος είναι ο ρόλος της κομματικής κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, στην προστασία του πολίτη και του περιβάλλοντος;

Αν είχαμε πραγματική δημόσια διοίκηση, το πρόβλημα με τις πυρκαγιές θα περιοριζόταν στο ελάχιστο, αφού θα είχαν εγκαίρως διασφαλιστεί ο ικανός αριθμός δασοφυλάκων και ενεργών ζωνών πυροπροστασίας, οι σύγχρονες υποδομές πυρόσβεσης, τα πυροσβεστικά αεροπλάνα νέας γενιάς και ο πλήρης έλεγχος ολόκληρης της υπαίθρου της χώρας από σύγχρονα μέσα (δορυφόρους, συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών – drones κ.ά.).

Επιπρόσθετα, θα υπήρχε προστασία των συνόρων και δεν θα μπορούσε να περάσει κανείς με δόλιους σκοπούς.

Με μια τέτοιου είδους πολιτική προστασία, η ασφάλεια της χώρας θα ήταν επαρκής. Δεν θα καίγονταν άνθρωποι στα δάση, ούτε θα συνέβαιναν ακραίες καταστάσεις από αυτενεργούντες πολίτες. Θα υπήρχε οργάνωση και ισχυρή ετοιμότητα σε όλους τους τομείς από το ίδιο το κράτος.

Αυτό το ισχυρό κράτος μπορεί να το δημιουργήσει μόνο ο πολιτικός φορέας του Ελληνικού έθνους: η «Ελλήνων Συνέλευσις». Ο πολιτικός φορέας που φέρει την ίδια τη θέληση του Έλληνα πολίτη για την προστασία της χώρας του, την ασφάλεια και τον έλεγχο κάθε νευραλγικού τομέα που σχετίζεται με την υγιή διαβίωσή του.

Η «Ελλήνων Συνέλευσις» έχει τη δομή, το πρόγραμμα και τα αναγκαία οικονομικά εργαλεία για την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων και της ολοκληρωμένης υποδομής, ώστε να έχουμε την ασφάλεια που πρέπει και χρειαζόμαστε.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhe5hTdlCAl8pxf5o11l3sGePgVIEyvp1TZrkBgyDZjxcrutITWhLryEgw0a1Npn9a47FpT_5lP2zvpHmaBTbNIootIZi8V9kRaM5UWvgf_Wk8QhJwKVnTxWSwb6KoP1oz9FnOd_6VDnhPFRFCfcw45x6vhVElavLC7F5oRktnqAMVO7z9lFQBirC6X/s1931/Ε.ΣΥ.jpg

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ