Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς Νίκο Χατζηνικολάου

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου στον Real Fm περί τις 11 το πρωί φιλοξενήσατε τηλεφωνικά τον υπουργό δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή ο οποίος αναφορικά με τις αρμοδιότητες ενός υπουργού δικαιοσύνης τόνισε πως δύναται να ελέγξει την συμπεριφορά και τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις από τα Ελληνικά δικαστήρια. Συνέχισε λέγοντας πως έλαβε την πρωτοβουλία διαβιβάζοντας την απόφαση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δια την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα και με την παρέμβασή του και τις απαραίτητες δικαστικές ενέργειες αναιρέθηκε η απόφαση αυτή.

Η πραγματικότητα όμως είναι πως ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεση υπέρ του νόμου που σημαίνει ότι η δικαστική απόφαση 67650/2013 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δεδικασμένο σε δίκη στην περίπτωση που ο οποιοσδήποτε καταθέσει 600 δις δολάρια στην Κυρίαρχη Ελληνική Δημοκρατία και βρεθεί αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη. Η αναίρεση υπέρ του νόμου βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο.

http://www.areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_DISPLAY.asp?cd=E07GGN2TSJ3X0K4R5JERX0OYEPGAQY&apof=2_2017

Παράλληλα την 15η Νοεμβρίου 2017 στα δικαστήρια της Ευελπίδων επιχειρήθηκε να επανεκδικαστεί η υπόθεση των 600 δις. Το αποτέλεσμα ήταν να κηρυχθεί «απαράδεκτη» η συζήτηση περί του θέματος καθώς η απόφαση 67650/2013 έχει καταστεί αμετάκλητη και είναι παγκοσμίως μη αποδεκτό νομικά να εκδικάζεται δια 2η φορά η ίδια υπόθεση με αποτέλεσμα να προκύψει η νέα απόφαση με αριθμό 107376/2017. Ως δημοσιογράφος οφείλατε να έχετε γνώση πάνω σε αυτό το θέμα και να αναζητήσετε το αληθές των λεγομένων του υπουργού δικαιοσύνης.

Δήμος Δημαρέσης

Εκπρόσωπος τύπου ΔΠΚΜ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26/3/2018

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ