Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
ΕΠΕΙΓΟΝ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ Χάος στις ΗΠΑ με πολικό ψύχος. Στους -45 ο υδράργυρος
ΕΠΕΙΓΟΝ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ Χάος στις ΗΠΑ με πολικό ψύχος. Στους -45 ο υδράργυρος

ΕΠΕΙΓΟΝ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ Χάος στις ΗΠΑ με πολικό ψύχος. Στους -45 ο υδράργυρος

 

Χάος στις ΗΠΑ με το πολικό ψύχος. Στους -45 ο υδράργυρος, ακυρώθηκαν πάνω από 5.000 πτήσεις Το πολικό ψύχος πλήττει τις ΗΠΑ, με τον υδράργυρο να βρίσκεται μέχρι και τους -45 βαθμούς Κελσίου, καθώς χιονοθύελλες σαρώνουν τη χώρα. Ειδικότερα, χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και τα καταφύγια αστέγων ξεχείλισαν την Πέμπτη (22/12), με τις θερμοκρασίες να πέφτουν αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν σε ορισμένες περιοχές και τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για έναν επικείμενο «κυκλώνα-βόμβα» που θα μπορούσε να κάνει τις συνθήκες ακόμη χειρότερες πριν από τα Χριστούγεννα.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών μετά τη χιονοθύελλα στο Μπάφαλο, τον αδυσώπητο βομβαρδιστικό κυκλώνα

Ο αριθμός των νεκρών σε εθνικό επίπεδο ξεπέρασε τους 50 μετά από μια άγρια ​​χειμερινή καταιγίδα που έφερε χαμηλές θερμοκρασίες, παγίδευσε εκατοντάδες στα σπίτια τους και έθαψε το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης κάτω από 4 πόδια χιονιού.

Πολικό ψύχος που επηρεάζει περίπου 135 εκ. ανθρώπους

Ο ψυχρός αέρας που κινούνταν μέσω των κεντρικών Ηνωμένων πολιτειών προς τα ανατολικά, με τον μετεωρολόγο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Άστον Ρόμπινσον Κουκ να λέει ότι η ανεμοθύελλα επηρεάζει περίπου 135 εκατομμύρια ανθρώπους. …

Μέρη όπως το Des Moines, στην Αϊόβα, θα χτυπηθούν από το πολικό ψύχος, καθιστώντας δυνατή την πρόκληση κρυοπαγημάτων σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Σε αρκετές πολιτείες έχουν τεθεί σε ισχύ προειδοποιήσεις για χιονοθύελλα, από τη Μοντάνα έως τη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο μετεωρολόγος του Weather Channel Κρις Γουόρεν, σύμφωνα με το CBS News.
«Με ανέμους εκτεταμένους, ισχυρότερους από 50 μίλια/ώρα κατά περιόδους, θα μπορούσαν να υπάρξουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, και αν σκεφτείτε το κρύο που έρχεται, δεν είναι καθόλου κάτι που θα θέλατε να αντιμετωπίσετε», δήλωσε ο μετεωρολόγος του Weather Channel.

Συνθήκες λευκής παγωνιάς προκάλεσαν καταστροφές από το Κολοράντο, ανατολικά στο Γουαϊόμινγκ και βόρεια στη Μινεσότα.

Η τροχαία του Γουαϊόμινγκ χειρίστηκε 787 κλήσεις για βοήθεια και 104 ατυχήματα μέσα σε μόλις 12 ώρες. Ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις λόγω του ψύχους στις ΗΠΑ Υπήρχαν ήδη εκτεταμένες διαταραχές στις πτήσεις και τα σιδηροδρομικά ταξίδια. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, περισσότερες από 5.700 πτήσεις είχαν ακυρωθεί και πάνω από 24.700 είχαν καθυστερήσει, σύμφωνα με το FlightAware.
Τα αεροδρόμια του Σικάγο και του Ντένβερ ανέφεραν τις περισσότερες ακυρώσεις. «Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα την Delta Air Lines, η οποία επιδεινώνεται από ένα απελευθερωτικό φαινόμενο βροχής στον βορειοδυτικό Ειρηνικό», δήλωσε την Πέμπτη στο CBS News ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, Μόργκαν Ντουράντ. «Αύριο, οι προκλήσεις θα είναι στον κόμβο μας στο Ντιτρόιτ με την αλλαγή της πρόβλεψης κατά τη διάρκεια της νύχτας από βροχή σε χιόνι».
Το απρόσμενο ελαφρύ χιόνι στην περιοχή του Ντάλας ανάγκασε σε εργασίες αποπάγωσης στα αεροδρόμια Dallas Fort Worth International και Dallas Love Field, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πρόσθετες καθυστερήσεις. «Αυτό δεν είναι σαν μια μέρα με χιόνι όταν ήσασταν παιδί», προειδοποίησε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη στο Οβάλ Γραφείο μετά από ενημέρωση από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους. «Πρόκειται για σοβαρά πράγματα».

Οι μετεωρολόγοι ανέμεναν ότι ένας «κυκλώνας-βόμβα» -όταν η ατμοσφαιρική πίεση πέφτει πολύ γρήγορα σε μια ισχυρή καταιγίδα – θα αναπτυσσόταν αργά την Πέμπτη και την Παρασκευή κοντά στις Μεγάλες Λίμνες. Αυτό θα προκαλέσει συνθήκες χιονοθύελλας, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών ανέμων και χιονιού, δήλωσε μετεωρολόγος της ΕΜΥ.

Προβλήματα σε αρκετές πολιτείες -Το χιόνι ξεπερνάει τα 3 μέτρα Στη Νότια Ντακότα, ο διαχειριστής έκτακτης ανάγκης του Rosebud Sioux, Ρόμπερτ Όλιβερ, δήλωσε ότι οι τοπικές Αρχές εργάζονται για να καθαρίσουν τους δρόμους για να παραδώσουν προπάνιο και καυσόξυλα στα σπίτια, αλλά αντιμετωπίζουν έναν αδυσώπητο άνεμο που έχει δημιουργήσει χιονοστιβάδες πάνω από 3 μέτρα σε ορισμένα μέρη. «Αυτός ο καιρός και η ποσότητα του εξοπλισμού που διαθέτουμε – δεν έχουμε αρκετό», δήλωσε ο Όλιβερ, σημειώνοντας ότι οι διασώσεις ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους έπρεπε να διακοπούν νωρίς την Πέμπτη, καθώς η θερμοκρασία είχε φτάσει στους -41 βαθμούς Κελσίου.
Είπε ότι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πρόσφατες καταιγίδες, συμπεριλαμβανομένης μιας χιονοθύελλας της περασμένης εβδομάδας. Σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, οι αρχές ανησυχούσαν για το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος και προειδοποίησαν τους πολίτες να λάβουν προφυλάξεις για την προστασία των ηλικιωμένων και των άστεγων και των ζώων και, αν είναι δυνατόν, να αναβάλουν τα ταξίδια.

Ορισμένες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας προέτρεπαν τους πελάτες να χαμηλώσουν τους θερμοστάτες τους για να εξοικονομήσουν ενέργεια. «Αυτό το γεγονός θα μπορούσε να είναι απειλητικό για τη ζωή σας εάν εγκλωβιστείτε», σύμφωνα με μια διαδικτυακή ανάρτηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στη Μινεσότα, όπου οι αξιωματούχοι ανέφεραν δεκάδες ατυχήματα.

Στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι, ένα άτομο έχασε τη ζωή του μετά την ανατροπή οχήματος σε παγωμένο ρυάκι, σύμφωνα με την αστυνομία. Η πολιτειακή αστυνομία του Μίσιγκαν ετοιμάστηκε να αναπτύξει επιπλέον αστυνομικούς για να βοηθήσει τους οδηγούς. Και κατά μήκος ενός δρόμου με διόδια στον Interstate 90 στη βόρεια Ιντιάνα, τα συνεργεία ετοιμάστηκαν να καθαρίσουν μέχρι και ένα μέτρο χιόνι, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν για συνθήκες χιονοθύελλας εκεί από το βράδυ της Πέμπτης. «Αν ψάχνετε να πάτε στο σπίτι κάποιου για τις γιορτές και δεν έχετε φύγει μέχρι τώρα, μπορεί να γίνει επικίνδυνο σύντομα», δήλωσε ο Rick Fedder, ο επικεφαλής λειτουργίας της ITR Concession Co., του ιδιωτικού φορέα εκμετάλλευσης του δρόμου διοδίων.

Προβλήματα και στον Καναδά από το πολικό ψύχος Ο χειμωνιάτικος καιρός επεκτάθηκε και στον Καναδά, προκαλώντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Βανκούβερ. Μια μεγάλη χειμωνιάτικη καταιγίδα αναμενόταν από την Παρασκευή έως το Σάββατο στο Τορόντο, όπου ριπές ανέμου έως και 60 μίλια/ώρα προβλέπονταν να προκαλέσουν χιονοστιβάδες και περιορισμένη ορατότητα, δήλωσε ο Καναδάς Περιβάλλοντος…

ΠΗΓΕΣ: http://www.mixanitouxronou.gr/chaos-stis-ipa-me-to-poliko-psychos-stoys-45-

 

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ