Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Η λάδωμα της Καϊλή είναι η κορυφή του παγόβουνου photo by ANTONY CHARALAMBOUS
Η λάδωμα της Καϊλή είναι η κορυφή του παγόβουνου photo by ANTONY CHARALAMBOUS

Το λάδωμα της Καϊλή είναι η κορυφή του παγόβουνου

“Το Ευρωκοινοβούλιο, η Κομισιόν και όλη η ευρωγραφειοκρατία είναι τα σύμβολα της μεταδημοκρατίας. Τυπικά διατηρούν το κέλυφος της δημοκρατίας (εκλογές, αντιπροσώπευση κλπ.) στην πράξη ωστόσο είναι πλήρως αποκομμένες από κάθε λαϊκό έλεγχο και λογοδοσία. Είναι μια προσομοίωση δημοκρατίας.

Οχυρωμένη στα πολυτελή γραφεία της στις Βρυξέλλες, απολαμβάνοντας υλικά και συμβολικά προνόμια πολύ μακριά από τη λαϊκή πραγματικότητα σε οποιοδήποτε χώρα της Ευρώπης, η ευρωγραφειοκρατία έχει αναπτύξει μια δική της κοσμοπολίτικη ιδεολογία και μια ελιτίστικη τεχνοκρατική μενταλιτέ. Δείτε με τι αλαζονεία κουνούν το δάχτυλο στους Ευρωπαίους πολίτες για το πώς πρέπει να σφίξουν το ζωνάρι τον Χειμώνα.

Αλλά και μια ηθική συνώνυμη του παρασιτισμού, της διαπλοκής και της διαφθοράς. Το ευρωοικοδόμημα θυμίζει μια τεράστια κοσμική εκκλησία, με ιερατείο της την ευρωγραφειοκρατία, η οποία παράγει διαρκώς κανόνες, ρυθμίσεις και περιορισμούς για κάθε πτυχή της ζωής μας. Μια ιδιότυπη μυστικοποιημένη λειτουργία, εν πολλοίς απρόσιτη σε όσους υφίστανται τις επιπτώσεις της.
Όχι όμως και στις πολυεθνικές και τα πάσης φύσεως μεγάλα συμφέροντα που έχουν παστώσει τις Βρυξέλλες με δεκάδες χιλιάδες λομπίστες και δαπανούν δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για να επηρεάζουν τις αποφάσεις της.
Με το αζημίωτο φυσικά, κυρίως μέσω των περιστρεφόμενων θυρών όπου μέλη της ευρωγραφειοκρατίας αναλαμβάνουν υψηλόμισθες θέσεις στις εταιρείες. Αλλά και με τις πανταχού παρούσες μίζες που φτάνουν μέχρι την κορυφή.
Σε αυτό το πλαίσιο, η υπόθεση της Καϊλή και των συνεργατών της δεν είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου, είναι και εξόχως αποπροσανατολιστική. Η αποκάλυψή της έρχεται να συγκαλύψει τη συστημική διαφθορά που χαρακτηρίζει το σύνολο του ευρωοικοδομήματος. Να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, δίνοντας την εικόνα ενός συστήματος με αυστηρά checks and balances (ελένχους και ισορροπίες) που λειτουργεί με διαφάνεια.
Το ευρωιερατείο θυσιάζει κάποιους από τους δικούς του για να εξευμενίσει τους απρόθυμους υπηκόους του ότι δήθεν ακολουθεί και το ίδιο τους κανόνες που θεσπίζει για εκείνους. Το πώς και γιατί επέλεξε αυτούς και όχι κάποιους άλλους, έχει μάλλον να κάνει με εσωτερικούς ανταγωνισμούς.

Είναι όμως και δευτερεύον.

Το πρωτεύον είναι ότι μας δείχνουν την Καϊλή για να μη δούμε τη Φον ντερ Λάιεν.

Το έγκλημα σε βάρος των ευρωπαϊκών λαών δεν είναι η διαφθορά μεμονωμένων στελεχών της ευρωγραφειοκρατίας.
απο Dimitris Tsirkas

 

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ...ΘΑ ΔΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ...;;;;; ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΟΥ (212 ΑΤΟΜΑ??) ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΑΔΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ... 🙁 ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ!! ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!! Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ… ΘΑ ΔΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ…;;;;; ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΟΥ (212 ΑΤΟΜΑ??) ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΑΔΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ… 🙁 ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ!! ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!! Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!
ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

 

 

Φωτιές στην πολιτική σκηνή ανάβει η λίστα νούμερο 2

Το ψεμα της ΜΚΟ HumanRights360 Εχει Κοντα Ποδαρια

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 2015 ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠτΔ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΡΟΣ Γ

Ανακοίνωση ΣΕΗ για Λιγνάδη Είμαστε ζώντες και παρόντες σε ένα έγκλημα

ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΥΜΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ | ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΓΚΟΥΛΗΣ

ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΤΣΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

” width=”20″ height=”20″>

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ