Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αμέτρητες κλήσεις πολιτών που ζητούν ασθενοφόρα
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αμέτρητες κλήσεις πολιτών που ζητούν ασθενοφόρα

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αμέτρητες κλήσεις πολιτών που ζητούν ασθενοφόρα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται όλη σχεδόν την ημέρα, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και το ΕΚΑΒ, προκειμένου να συντονίσει τα δεκάδες περιστατικά που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, σε πολλούς δρόμους της Αθήνας.

Ο επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου επιβεβαίωσε στις 20.45 ένα περιστατικό υποθερμίας στην Αττική Οδό, 600 μέτρα πριν την έξοδο της Παλλήνης. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προσπαθεί να προσεγγίσει το αυτοκίνητο εδώ και μισή ώρα, αλλά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο. Ο κ. Παπαευσταθίου, δήλωσε ακόμη, ότι σήμερα όλη σχεδόν την ημέρα, το ΕΚΑΒ δέχεται δεκάδες κλήσεις για να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν δηλώσει κάποιο πρόβλημα υγείας. Ωστόσο, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων, τα αυτοκίνητα είναι μπλοκαρισμένα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές.

«Είμαστε διαρκώς εδώ, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και συντονίζουμε τη δύσκολη κατάσταση», δηλώνει ο κ. Παπαευσταθίου.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό. Φορτηγό με άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων ακολουθούμενο από ένα λεωφορείο επενέβη για να παραλάβει τον κόσμο που παρέμενε εγκλωβισμένος από το μεσημέρι στα οχήματά του.

Η έξοδος των οχημάτων έγινε από Κηφισίας, Δουκ. Πλακεντίας, Μαραθώνος και Πεντέλης. Οι εγκλωβισμένοι θα φιλοξενηθούν απόψε σε ξενοδοχεία.

Οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται οδηγούνται σε έξι σημεία, όπου τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία, ενώ έχει εξασφαλιστεί η φιλοξενεία τους σε ξενοδοχεία και εκεί θα έχουν ιατρική και κάθε βοήθεια που τυχόν χρειαστούν.

Εγκλωβισμένη μητέρα με νεογέννητο μωρό ζητά βοήθεια

Μεταξύ των πολλών οδηγών που είναι εγκλωβισμένοι στους δρόμους της Αθήνας από τον χιονιά που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα», περιλαμβάνεται και μια μητέρα με το μωρό της. Η Ιωάννα Σαφράνη μόλις βγήκε από μαιευτήριο με το νεογέννητο παιδί της και είναι εγκλωβισμένη στην Αγία Παρασκευή.

Η νέα μητέρα απευθύνει κραυγή αγωνίας καθώς θέλει να πάει η Τροχαία και να της ανοίξει δρόμο, προκειμένου να φτάσει κάπου όπου θα μπορεί να ταΐσει το μωρό της. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι σε αυτές της συνθήκες το βρέφος είναι εξαιρετικά ευάλωτο.

«Ελάτε να μας απεγκλωβίσετε από την Λεωφόρο Μεσογείων»

Η λεχώνα ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι από το μαιευτήριο «Αλεξάδρα» και δεν κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι της, έχοντας το τριών ημερών μωρό μέσα στο αυτοκίνητο. Η γυναίκα ζητά βοήθεια από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  επιχειρεί να δώσει το στίγμα της στις αρχές:

«Έχουμε εγκλωβιστεί. Εγώ βγήκα από το “Αλεξάνδρα” σήμερα με το παιδάκι μου. Μόλις τριών ημερών. Έχουμε εγκλωβιστεί στη Μεσογείων, περίπου κοντά στην Αγία Παρασκευή και δεν έχει περάσει κανένας να μας βοηθήσει και εγώ έχω μέσα ένα παιδάκι μόλις τριών ημερών και χρειάζομαι τουλάχιστον λίγο γάλα. Δεν υπάρχει κανένας να μας βοηθήσει. Είμαστε στην Μεσογείων κοντά στο Simple και την Alpha Bank. Έχουμε να κινηθούμε τουλάχιστον ένα μισάωρο. Ξεκινήσαμε στη μία το μεσημέρι. Τουλάχιστον να έρθει κάποιος να πάω εγώ με το παιδί στο σπίτι. Σας αφήνω τα στοιχεία μας και προσπαθήστε να μας βοηθήσετε».

Σύγκρουση τρένων: Μεγάλη επιχείρηση για να μεταφερθούν οι τραυματίες στο νοσοκομείο

Μία ολόκληρη επιχείρηση εξελίσσεται αυτή την ώρα για να μεταφέρουν την αμαξοστοιχία από το σημείο όπου ήταν ακινητοποιημένη μέχρι το σταθμό της Δαύλειας, έτσι ώστε να μπορέσει η πυροσβεστική και ΕΚΑΒ να προσεγγίσουν για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για το τρένο με αριθμό 54 που κατευθύνονταν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και το οποίο αναχώρησε από την Αθήνα στις 12:15 το μεσημέρι. Το συγκεκριμένο τρένο ακινητοποιήθηκε για πολλές ώρες στον σταθμό της Λιβαδειάς, καθώς έπαθε βλάβη από τα πολλά χιόνια στο μπροστινό τμήμα του, με συνέπεια να χρειαστεί να μετακινηθούν εκεί ειδικά συνεργεία του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν τη βλάβη, για να μπορέσει να προχωρήσει.

Παρά το γεγονός ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη λίγα χιλιόμετρα μετά το σταθμό της Λιβαδειάς, το τρένο ακινητοποιήθηκε πάλι, καθώς είχε όγκους χιονιού μπροστά του, που δεν του επέτρεπαν να κινηθεί. Ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι τότε κλήθηκε μία μηχανή από το σταθμό της Οινόης να κατευθυνθεί στην πίσω πλευρά του τρένου για να το βοηθήσει, έτσι ώστε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να συνεχίσει την πορεία του.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, όταν η μηχανή πλησίασε στο τελευταίο βαγόνι έπεσε με δύναμη πάνω σε αυτό, χωρίς να μπορεί μέχρι στιγμής να δοθεί κάποια εξήγηση. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε σαν συνέπεια να τραυματιστούν 6 επιβάτες, να τραυματιστεί ο μηχανοδηγός της μηχανής αλλά και δύο ακόμη εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκεί για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Αυτή τη στιγμή, δυνάμεις της πυροσβεστικής κατευθύνονται στο σταθμό της Δαύλειας που βρίσκεται ανάμεσα σε Λιβαδειά και Τιθορέα. Εκεί μεταφέρεται και η αμαξοστοιχία, καθώς είναι το μοναδικό σημείο όπου θα μπορέσουν να την προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς έχει σημάνει συναγερμός, αφού ακόμη δεν έχουν σαφή εικόνα για το τι ακριβώς τραύματα φέρουν τα συγκεκριμένα άτομα. Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αλλά κάνουν λόγο για ελαφρά τραυματίες

Με υποθερμία εγκλωβισμένος οδηγός – Δεν μπορεί να φτάσει το ΕΚΑΒ!

Πριν λίγη ώρα ανησυχητική ήταν η πληροφορία από διασώστη του ΕΚΑΒ. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου έχει κληθεί για περιστατικό στο Χαλάνδρι με επιβάτη αυτοκινήτου να έχει υποστεί υποθερμία.

Όμως το ασθενοφόρο έχει κολλήσει στη Λεωφόρο Μεσογείων και έχει περάσει ήδη μια ώρα και ακόμα δεν έχει φτάσει στο περιστατικό! Πραγματικά ας ελπίσουμε να μην δούμε και ανθρώπινη απώλεια από το… επιτελικό κράτος, που είχε μεριμνήσει για τα πάντα!

Ασθενοφόρα μπλοκαρισμένα στους δρόμους λόγω του χιονιά – Σοβαρά προβλήματα σε νοσοκομεία – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Μπλοκαρισμένα στους χιονισμένους δρόμους της Αττικής βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι δεκάδες ασθενοφόρα που επιχειρούν να κάνουν διακομιδές ασθενών, καθώς, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν αλυσίδες και κινούνται κανονικά, «σκοντάφτουν» στους μποτιλιαρισμένους δρόμους.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ κάνουν, πραγματικά, αγώνα δρόμου, προκειμένου τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν στα νοσοκομεία που εφημερεύουν και να μεταφέρουν τους ασθενείς, παρά το γεγονός ότι λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας γίνονται μεταφορές μόνο επειγόντων περιστατικών. Και τα νοσοκομεία, εξάλλου, δεν δίνουν εξιτήρια, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με τους ασθενείς.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι μπλοκαρισμένα σε κεντρικούς δρόμους όπως η Μεσογείων και η Κηφισίας, αλλά και στην Αττική Οδό, όπου όλη την ημέρα σήμερα επικρατεί κομφούζιο, με χιλιάδες οδηγούς να είναι εγκλωβισμένοι «εντός της» από νωρίς το μεσημέρι. Χαρακτηριστικό είναι ότι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που επιχειρούσε νωρίτερα να μετακινηθεί από το Νοσοκομείο Σωτηρία προς το Νοσοκομείο Γεννηματάς, τα οποία απέχουν μόλις ένα λεπτό, χρειάστηκε κοντά 20 λεπτά για να προσεγγίσει!

Να σημειωθεί ότι σήμερα στους δρόμους της Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες, κινούνται 70 ασθενοφόρα, δηλαδή αριθμός μεγαλύτερος από τις ημέρες χωρίς κακοκαιρία.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σε ό,τι αφορά στην πρόσβαση στα νοσοκομεία, σημαντικές δυσκολίες αντιμετωπίζει ο Ερυθρός Σταυρός που εφημερεύει και το χιόνι δεν επιτρέπει την πρόσβαση των οχημάτων από την κεντρική είσοδο, με συνέπεια να δημιουργούνται προβλήματα και για τα ασθενοφόρα. Σοβαρό πρόβλημα στην πρόσβαση υπάρχει και στο Σισμανόγλειο που βρίσκεται στα βόρεια προάστια, αλλά και στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου επίσης η είσοδος για ασθενείς και οχήματα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Το νοσοκομείο Σωτήρια όπως και το «Γεννηματάς» δεν παρουσιάζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα πρόσβασης στα ασθενοφόρα, καθώς ειδικά εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται εντός του προαύλιου χώρου και καθαρίζουν τους δρόμους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Ειδικά στο Σωτηρία που εκτείνεται σε μία έκταση δεκάδων στρεμμάτων, εκχιονιστικά μηχανήματα ανοίγουν συνεχώς τους δρόμους που βρίσκονται μέσα στο κτήμα του νοσηλευτικού ιδρύματος, ώστε να μπορούν να μετακινούνται τόσο οι ασθενείς όσο και τα οχήματα.

Προβληματισμός υπάρχει με το ΚΑΤ, το οποίο εφημερεύει από τις 14.30, ενώ στο νοσοκομείο της Νίκαιας, που επίσης εφημερεύει δεν φαίνεται να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε οι υγειονομικοί, οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα να φτάσουν από μόνοι τους στη δουλειά τους, να μεταφερθούν μέχρι εκεί με βανάκια του νοσοκομείου ή με βανάκια της Πολιτικής Προστασίας.

Κλειστοί δρόμοι

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, διακοπή κυκλοφορίας έχουμε στους εξής δρόμους:

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, από 07:20 ώρα της 22-01.
  • Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο (Πεντέλη), από 08:00 ώρα της 24-01.
  • Ν.Ε.Ο.Α.Λ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από στο ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι την χ/θ 58,520 (όρια Αττικής) απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από 08:00 ώρα της 24-01.
  • Επί της συνέχειας της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό, από ώρα 09:20 της 24-01.
  • Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη, από ώρα 09:20 της 24-01.
  • Ανωνύμου οδού (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό, από ώρα 09:30 της 24-01.
  • Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από ώρα 10:35 της 24-01.
  • Τατοΐου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα Βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 10:30 ώρα της 24-01.
  • Τατοΐου από το ύψος του οικισμού Άγιος Μερκούριος έως το ύψος της Ιπποκράτειου πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 10:30 ώρα της 24-01.
  • Ε.Ο. Οινόης – Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία, από 11:55 ώρα της 24-01.
  • Ε.Ο. Μεγάρων- Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 12ο χλμ. θέση Λούμπα προς τα Μεγαρα, από 11:55 ώρα της 24-01.
  • Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από την οδό Πίνδο προς την περ. Υμηττού, από 12:05 ώρα της 24-01.
  • Επί της Λ. Ελ. Βενιζέλου (Ηλιούπολη), και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περ. Καρέα, από 12:05 ώρα της 24-01.
  • Επί της Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από τη Λ. Μεσογείων μέχρι την οδό Πίνδου, από 13:45 ώρα της 24-01.

Ακόμη, την προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από σήμερα 24-01 και ώρα 08:40 έως ύφεσης των φαινομένων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών, στο τμήμα της από τη χ/θ. 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

  • Επί της Αττικής Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από 14:00 ώρα της 24-01.
  • Επί της Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από 14:00 ώρα της 24-01.
  • Επί της Περιφερειακής Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από 14:00 ώρα της 24-01.
  • Επί της Ν.Ε.Ο.Α.Λ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος του Α/Κ της Λ. Αθηνών, μέχρι την χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής) απαγόρευση κυκλοφορίας παντός
    είδους οχημάτων, από 17:50 ώρα της 24-01.

Τι ισχύει στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας

Tην απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω της κακοκαιρίας, ανακοίνωσε η διεύθυνση τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση ισχύει από τα διόδια των Μαλγάρων έως τον κόμβο Κλειδίου, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων. Από τις εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται:

  • τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ., κλπ.)
  • τα οχήματα οδικής βοήθειας
  • τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι
  • τα οχήματα που κατευθύνονται από Κόμβο Κλειδίου προς Εγνατία Οδό (Βέροια, Κοζάνη, κλπ.)
  • τα οχήματα που έχουν τελικό προορισμό μέχρι και την πόλης της Λαμίας.

Πώς κινούνται τα MMM

H κακοκαιρία «Ελπίς» έχει προκαλέσει, φυσικά, προβλήματα και στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τα δεδομένα κυκλοφορίας των μέσων να αλλάζουν συνεχώς.

Ειδικότερα, τα δρομολόγια στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) διεξάγονται στο τμήμα Πειραιάς – Αττική και αντίστροφα. Στις Γραμμές 2 & 3 του Μετρό κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια έως το τμήμα της Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των συρμών από και προς Αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δ. Πλακεντίας σε συρμούς του Προαστιακού.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του ΤΡΑΜ, αποσύρονται σταδιακά οι συρμοί από το δίκτυο λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ από το μεσημέρι είναι ακινητοποιημένα λεωφορεία και τρόλεϊ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι καθυστερήσεις και πολλές ακυρώσεις πτήσεων είχαμε από το πρωί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Μπήκε στην Αττική Οδό ο Στρατός – Σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών 

Προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων ενεργούν στις ακόλουθες εξόδους της Αττικής Οδού:

– Έξοδος 11: Λεωφόρος Κηφισίας

– Έξοδος 12: Λεωφόρος Πεντέλης

– Έξοδος 13: Δουκίσσης Πλακεντίας

– Έξοδος 15: Λεωφόρος Μαραθώνος

– Έξοδος 17: Κάντζα

– Έξοδος 18: Παιανία

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται όλη σχεδόν την ημέρα, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και το ΕΚΑΒ, προκειμένου να συντονίσει τα δεκάδες περιστατικά που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, σε πολλούς δρόμους της Αθήνας.

Σε αυτά τα σημεία υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία.

Έχει εξασφαλιστεί από την Πολιτική Προστασία η φιλοξενία σε ξενοδοχεία, όπου θα παράσχεται και ιατρική βοήθεια, σε περίπτωση ανάγκης.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται όλη σχεδόν την ημέρα, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και το ΕΚΑΒ, προκειμένου να συντονίσει τα δεκάδες περιστατικά που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, σε πολλούς δρόμους της Αθήνας.Όλη τη νύχτα θα είναι σε επιφυλακή οι υπηρεσίες των δήμων της Αττικής. Τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες βρίσκονται όλη την ημέρα στους δρόμους και θα συνεχίσουν να επιχειρούν στις κεντρικές αρτηρίες, ενώ η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας όλων των δήμων θα παραμείνει σε ετοιμότητα, για οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό ή απεγκλωβισμό.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται όλη σχεδόν την ημέρα, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και το ΕΚΑΒ, προκειμένου να συντονίσει τα δεκάδες περιστατικά που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, σε πολλούς δρόμους της Αθήνας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στους δήμους των βορείων προαστίων, αλλά και της Ανατολικής Αττικής, στην οποία υπάρχουν και διακοπές ρεύματος.

Οι δήμαρχοι έχουν κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, ενώ ειδικά για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει ανάγκη μετακίνησης, καλούν τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τον δήμο. Ήδη κατά τη διάρκεια της ημέρας, δημοτικά οχήματα εξυπηρέτησαν πολίτες που έπρεπε να μεταβούν σε νοσοκομείο και το ίδιο θα κάνουν αν χρειαστεί και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Γι’ αυτό τον λόγο θα παραμείνει σε 24ωρη επιφυλακή η Κοινωνική Υπηρεσία των δήμων, ώστε να προσφέρει κάθε βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ή όπου αλλού παρουσιαστεί ανάγκη.

Από το πρωί της Τρίτης (2.01.2022), που αναμένεται σταδιακά η εξασθένηση της κακοκαιρίας, θα δοθεί όλο το βάρος στον εκχιονισμό των δρόμων και του δευτερεύοντος οδικού δικτύου.

Ασθενείς στο νοσοκομείο «Σωτηρία» έμειναν χωρίς φαγητό εξαιτίας της κακοκαιρίας

Ένα άνευ προηγουμένου περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», καθώς λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» και της σφοδρής χιονόπτωσης, δεν κατάφεραν να φάνε οι ασθενείς.

Το «Σωτηρία» είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο, με προαύλιο και δρόμους γύρω από τα δωμάτια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δρόμοι αυτοί έκλεισαν από το χιόνι και μπήκε ένα «γκρέιτερ» και μια «αλατιέρα» ώστε να ανοίξουν και να μπορέσουν να πάνε οι τραπεζοκόμοι για τη σίτιση των ασθενών που καθυστέρησε χαρακτηριστικά.

Πραγματικά αδιανόητο.




ARVE

ΠΗΓΗ primenews

Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ