Εγκληματική η πλήρης αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων του Αγίου Ανδρέα
Εγκληματική η πλήρης αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων του Αγίου Ανδρέα

Εγκληματική η πλήρης αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων του Αγίου Ανδρέα

Ανεπίτρεπτη η μετατροπή των νοσοκομείων της χώρας σε ιδρύματα μιας νόσου!

Τίθεται σε κίνδυνο χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων στο ΓΝΠ Αγ. Ανδρέας

Η αύξηση της νοσηρότητας και της θνητότητας στον πληθυσμό δεν οφείλεται μόνο στην λοίμωξη Covid-19 αλλά και στις υπόλοιπες παθήσεις(κακοήθειες, καρδιαγγειακά νοσήματα, “ψυχρά” νοσήματα που εξελίσσονται απειλητικά για την ζωή όταν χρονίζουν κτλ.). Η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία μίας νόσου αντιμετώπισης της Covid-19 και ο περιορισμός στην αντιμετώπιση της “λοιπής νοσηρότητας” καθιστά καταστροφική την υγειονομική περίθαλψη του πληθυσμού. Αυτή η κατεύθυνση καταγράφεται κυρίως με τον περιορισμό των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων με κεντρική οδηγία από το Υπουργείο Υγείας.
Με χθεσινή εντολή από την διοίκηση του Νοσοκομείου του ΓΝΠ Αγ. Ανδρέας ανακοινώθηκε πλήρης αναστολή των τακτικών χειρουργείων από Δευτέρα 8/2/21, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τους υπεύθυνους των κλινικών του χειρουργικού τομέα.
Αυτή η απόφαση έρχεται μετά από την μερική αναστολή των τακτικών χειρουργείων από περίπου 2μηνου, που έχει ως αποτέλεσμα την δυσπραγία στην αντιμετώπιση χρονίων χειρουργικών προβλημάτων του πληθυσμού.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε επείγουσα βάση παραμελημένες καταστάσεις ασθενών με γνωστά προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως, λόγω των ανωτέρω περιορισμών εκ των εντολών της Διοίκησης και του Υπουργείου.
Κλείνουμε ένα χρόνο αυτής κατάστασης και αντιμετωπίζουμε ασθενείς τρομοκρατημένους να μην προσέρχονται εγκαίρως στο νοσοκομείο ή να αρνούνται να χειρουργηθούν λόγω της διαρκούς παραπληροφόρησης και του τρομοκρατικού κλίματος που δημιουργείται, εκτός του περιορισμού των χειρουργείων αλλά και της λάθος συστηματικής διαχείρισης της κατάστασης από τους αρμοδίους.

Διερωτόμαστε δημόσια, τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου όπως ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας και ο Διευθυντής του χειρουργικού τομέα ήταν ενήμεροι για αυτή την απόφαση και εάν ναι τι ακριβώς εισηγήθηκαν προς την Διοίκηση;

Αντίστοιχο ερώτημα απευθύνουμε και προς την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, αν εγκρίνει την παύση ουσιαστικά την αντιμετώπισης των χειρουργικών ασθενών όχι μόνο της περιοχής της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας που καλούνται οι χειρουργικές κλινικές του ΓΝ Αγ. Ανδρέα να αντιμετωπίσουν.
Καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Καλούμε την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ άμεσα να σταματήσει να εμποδίζει το Ιατρικό Έργο μας στην υπηρεσία του πληθυσμού της περιοχής.
Υπάρχουν και άλλες λύσεις που θα έπρεπε να σκεφτούν οι αρμόδιοι, όπως την επαναλειτουργία του έτοιμου από άποψη υποδομής Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος προς αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη Covid-19 ώστε να αποσυμφορηθούν τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας και να συνεχίσουν απρόσκοπτά την προσφορά τους στην Υγεία.
Οι ειδικευμένοι ιατροί της χειρουργικής κλινικής
Καρβελάς Φώτιος
 
Αλιβιζάτος Βασίλειος
 
Ράθωσης Σπυρίδων
 
Ζάχαρης Γεώργιος
 
Φίλης Δημήτριος
 
Πατρικάκος Παναγιώτης
 
Αμανατίδης Θεόφιλος
 
Τσόχατζης Στυλιανός

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ Ή ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ;
ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΛΥΣΟΔΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ
Το "Colpo Grosso" των εκλογων κι η ψηφος των 17αρηδων.
Συνελήφθησαν τρεις Τούρκοι με πλαστές ελληνικές ταυτότητες και στρατιωτικές ταυτότητες της Τουρκίας
ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ! Έτσι βγαίνουν τα φράγκα εκδότη μου…
ΕΞΟΝΤΩΣΗ ...ΣΤΟ ΛΕΝΕ...ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ...ΑΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥ...
Η ΠΑΛΙΓΕΝΕΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗΣ
Ενώ η NESTLE εξάγει εκατομμύρια λίτρα από τη γη τους, οι κάτοικοι δεν έχουν πόσιμο νερό
Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΣΙΜΠΟΓΙΑΝΝΗ
Σε δίκη 19 άτομα για απάτες στην κατασκευή της «Εγνατίας»