Δημιουργείται ΟΑΕΔ για μετανάστες
Δημιουργείται ΟΑΕΔ για μετανάστες
Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Δημιουργείται ΟΑΕΔ για μετανάστες

Δημιουργείται ΟΑΕΔ …μεταναστών: Το σχέδιο της κυβέρνησης για δουλειά σε χιλιάδες αλλοδαπούς

Σχέδιο για την ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία χιλιάδων νόμιμων μεταναστών μέσω του αγροτικού τομέα και του ΟΑΕΔ… μεταναστών, αποκαλύπτουν αποκαλύπτουν « Τα ΝΕΑ».

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επεξεργάζεται σχέδιο, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την παροχή δουλειάς στα χωράφια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Θεωρείται ότι μία τέτοια πρωτοβουλία θα έχει πολλαπλό θετικό αντίκτυπο στην αναζωογόνηση της υπαίθρου αλλά και στην αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένας «ΟΑΕΔ μεταναστών» που θα έχει αντίστοιχη λίστα με εργαζόμενους που θα μπορούν να μεταβούν στις αγροτικές περιοχές, όπου απαιτούνται εργατικά χέρια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα περί τους 66 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που είναι καταγεγραμμένοι, νόμιμοι και διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Από όλη την Ελλάδα υπάρχουν αιτήματα για την εύρεση εργατών που θα απασχοληθούν σε εργασίες εποχικού χαρακτήρα σε διάφορες καλλιέργειες. Οι παραγωγοί αδυνατούν να βρουν φθηνά εργατικά χέρια και πολλές φορές αναγκάζονται να φέρνουν για 2 – 3 μήνες εργάτες από την Αλβανία. Ωστόσο, όπως οι ίδιοι οι αγρότες δηλώνουν, υπάρχει πρόβλημα τόσο με τα προξενεία και τις βίζες όσο και με τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργατών.

Η κυβέρνηση άκουσε τα αιτήματα των παραγωγών από όλη τη χώρα και προχώρησε στη σύσταση μιας επιτροπής που ανέλαβε να βρει λύση στο πρόβλημα.

Τις διαδικασίες τρέχει ο Μάκης Βορίδης ενώ και ο Γιάννης Βρούτσης έχει δώσει το πράσινο φως.

Στις πρώτες συζητήσεις καταγράφηκαν τα αιτήματα για εργατικά χέρια από όλη την Ελλάδα και συμφωνήθηκε να υπάρξει μια πιλοτική εφαρμογή του σχεδίου από έναν νομό, πιθανότατα από τον νομό Ημαθίας. Οι περίπου 80 συνεταιρισμοί θα έχουν λίστα με τον αριθμό των εργαζόμενων που χρειάζονται για τις εποχικές εργασίες και τον χρόνο απασχόλησης και θα συνεργάζεται με τα κατά τόπους ΟΑΕΔ.

Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ