Γεννήτρια co2
Γεννήτρια co2
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Εφόσον το διοξείδιο του άνθρακα (Co2) είναι επιβλαβές γιατί το χρησιμοποιούν ιδιοκτήτες θερμοκηπίων για ταχεία ανάπτυξη καλλιεργειών;

Για μόλις μερικά λεπτά ανά ημέρα, οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης θερμοκηπίου μπορεί να παράξει Co2 ώστε να αυξήσει την ανάπτυξη των φυτών εντός των θερμοκηπίων. Εντός των ΗΠΑ και του Καναδά πωλούνται γεννήτριες διοξειδίου του άνθρακα που παρέχουν την ποσότητα Co2 ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ανάπτυξη ανά ημέρα με μόλις μερικά λεπτά του δολαρίου.

Γεννήτρια co2
Γεννήτρια co2

Οι γεννήτριες Co2 βελτιώνουν την ποιότητα των καλλιεργειών και αυξάνουν την μόλυνση. Παράγονται στις ΗΠΑ και λειτουργούν με προπάνιο ή φυσικό αέριο, μετατρέποντας τα ορυκτά καύσιμα σε Co2.

Το διοξείδιο του άνθρακα αποτελεί συστατικό των φυτών.

Δεν πρόκειται για μόλυνση του περιβάλλοντος ούτε για απειλή του ανθρώπινου γένους όπως εσφαλμένα και άνοα ισχυρίζονται οι υπερασπιστές της κλιματικής αλλαγής. Το co2 αυξάνει τον ρυθμό ανάπτυξης των φυτών, επιταχύνει την αναγέννηση και βελτιώνει την αναδάσωση του πλανήτη.

Σήμερα η ατμόσφαιρα του πλανήτη περιέχει 400ppm διοξειδίου ενώ οι γεννήτριες αυξάνουν το επίπεδο μέσα στα θερμοκήπια ως 1500ppm επιταχύνοντας την ανάπτυξη των καλλιεργιών.

Εάν το Co2 είναι επιβλαβές για τον πλανήτη γιατί τα θερμοκήπια πληρώνουν για να το παράγουν;

Εάν το Co2 ήταν βλαβερό τότε η εγκατάσταση μιας γεννήτριας μέσα σε θερμοκήπιο θα σκότωνε τα φυτά. Επιστήμονες και κυβερνήσεις προτείνουν την προσθήκη co2 ώστε να αυξάνεται η παραγωγή τροφίμων.

Τα οφέλη της προσθήκης co2 σε ανάπτυξη φυτών και θερμοκηπίων έχουν γίνει κατανοητά εδώ και πολλά χρόνια.

Το co2 αυξάνει την παραγωγικότητα σε επίπεδα όπως πρόωρη άνθηση , μεγαλύτερα ποσοστά καρποφορίας, μειωμένη απώλεια σε τριαντάφυλλα, βελτιωμένη αντοχή βλαστών και μεγέθους λουλουδιών.

Οι καλλιεργητές πρέπει να εκλαμβάνουν το Co2 ως βελτιωτικό συστατικό καθώς με την αύξηση αυτού σε 1000 ppm η φωτοσύνθεση αυξάνει ως και 50% σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα.

Είναι γεγονός πως πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει πως η αύξηση του Co2 στην ατμόσφαιρα συμβάλλει στο να πρασινίσουν ερημικές περιοχές επιταχύνοντας τον ρυθμό ανάπτυξης των δέντρων, φυτών, γρασιδιού, βλάστησης που παράγουν οξυγόνο το οποίο είναι απαραίτητο για τον άνθρωπο.

Η επίθεση προς το Co2 είναι προσβολή προς την μητέρα φύση

Όσο περισσότερο ερευνούμε την επιστημονική αλήθεια για το Co2 από το να το καταδικάζουμε τόσο περισσότερο αντιλαμβανόμαστε πως το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένα κρίσιμο συστατικό για το πλανητικό περιβάλλον και το οικοσύστημα.

Στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη ποσότητα Co2 στην ατμόσφαιρα παράγεται από το ζωικό βασίλειου του ωκεανού.

Πηγή / Μετάφραση Δήμος Δημαρέσης

Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΑΤΗΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.