Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ. Αστροπελέκι επεσε στα άτομα του χριστιανικου ποιμνιου, η ειδηση της αποκαλυψης, αλλα και της παραδοχης απο το ιδιο το Πατριαρχειο Ιεροσολυμων, οτι τελικα το “θαυμα” του ανάματος του λεγομενου “αγιου φωτος” με θεϊκη παρεμβαση, που ηταν μια τρανταχτη αποδειξη της αληθειας της πιστης τους τοσους αιωνες, δεν ηταν τιποτα αλλο απο ενα τεραστιο ψεμα των χρισοστολισμενων αλλα και ανηθικων μεγαλοδεσποταδων ……

“ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΛΙΓΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ..” (Α. Λινκολν)

Χιλιαδες πιστα μελη του χριστιανικου ποιμνιου, απο την Ελλαδα, την Αμερικη, την Αυστραλια, τη Ρωσια και απο καθε γωνια της γης, που μπορει να στερησαν ακομα και αναγκαια απο τους εαυτούς τους και τα παιδια τους, για να μπορεσουν να μαζεψουν τα χρηματα που χρειαζοταν γι, αυτο το ταξιδι- προσκυνημα, πηγαινουν καθε χρονο στα Ιεροσολυμα για να βιωσουν “ιδιοις ομασι” και να λαβουν την “χαριν” αυτου του “αγιου φωτος”, που δηθεν ο ιδιος ο θεος θαυμαστα και… ουρανοκατεβατα!, αναβε καθε χρονο, που δεν εκαιγε, που ειχε θαυμαστες ιδιοτητες κτλ κτλ…..

Και απο τους ισχυρισμους του ιδιου του Πατριαρχειου και ολων των εκπροσωπων του, οτι καθε χρονο γινοταν αυτο του θαυμα του “θεικου αναματος της καντηλας”, δημοσιογραφοι και συγγραφείς, εγραψαν αρθρα επι αρθρων και βιβλια επι βιβλιων, για αυτο το θαυμα!…..
Ακομα και μπουρδοκλουμενοι στα μυαλα, επιστημονες ειχαν παει για να αναλυσουν δηθεν επιστημονικα, οτι αυτο πραγματι γινεται με ανεξηγητο και θαυμαστο τροπο!..

Και ολα αυτα το ειχαν, οπως ολοι γνωριζουν και στην επισημη σελιδα στους το Πατριαρχειο Ιεροσολυμων, αλλα και με δηλωσεις τους ΠΑΝΤΑ, ισχυριζονταν για το υπεριφυσικο του πραγματος, και οτι μονη της αναβει η σβυστη καντηλα!…

Και τωρα, με εκκωφαντικο τροπο γκεμιστηκε ολα αυτο το παραμυθι, με το σκηνικο του δηθεν ψαξιματος του πατριαρχη μην εχει κανα.. σπιρτο πανω του, να σφραγιζουν με κιλα κερια και βουλοκερια την εισοδο του κτισματος, που δηθεν θα γινοταν αυτο το.. θαυμα και ο θεος θα εκανε αλλη μια φορα φανερη την παρουσια του με το αναμα μια σβυστης καντηλας, να παει.. περιπατο!….

Κατω απο το βαρος των συντριπτικων στοιχειων, και προφανως να συμμαζεψουν τα ασυμμαζευτα, κατεβασαν απο την ιστοσελιδα τους αυτην την αποψη και θεση για το δηθεν “θαυμα” που συντελείται καθε χρονο, οπως λεγαν και τωρα μιλανε για.. τελετη! και για ενα φυσικο φως που αναβει με αναπτηρα και απλα το αγιαζει με τις ευχες του ο.. Πατριαρχης!!…..




ARVE

Ειναι ομως απιστευτο το γεγονος, πως ενα τετοιο ψεμα και παραμυθι, που κατακεραυνωσαν και αποκαλυψαν μεγιστοι Ελληνες, ακομα και του μεγεθους του Κοραη, που θεωρειται και δασκαλος του γενους, μπορουσε να γινεται αποδεκτο απο τοσα εκκατομυρια πιστων προβατων…..

Βεβαια οι ανθρωποι ειναι διατιθέμενοι να αποδεχθουν ευκολοτερα και βολευονται σε ενα ομορφο ψεμα και παραμυθι, παρα σε μια δυσκολη η πικρη αληθεια.

Και παρ, οτι τα στοιχεια ηταν συντριπτικα, κανεις δεν ηθελε, ουτε να τα διαβασει, ουτε να τα μελετησει, ποσο μαλλον να αποδεχθει.

Η πρωτη μαρτυρια για την απατη αυτης της ιστοριας την εχουμε καταγεγραμενη το 1766, οταν ο Πατριαρχης Ιεροσολυμων Εφραιμ Β΄ (1766-1771), ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ.
Στο Βουκουρεστη που παρευρίσκονταν, ρωτηθηκε γιατι κατηργησε το αναμα του “αγιου φωτος”, ειχε απαντησει τοτε , οτι το ειχε καταργησει γιατι ηταν “χειροποιητος μηχανουργια”!…
Την μαρτυρια μας την μετεφερε ο αυτοπτης μαρτυς και χρονογραφος, αγιορείτης μοναχος Νεόφυτος Καυσοκαλυβίτης και ειναι καταγεγραμενη και αναφερεται σ, αυτην και το 1876 και ο Κων, Σπαθας.

Φυσικα μετα απο αυτην την τρανταχτη μαρτυρια, εχουμε ολοκληρη πραγματεια – καταγγελεια, του δασκαλου του γενους Αδαμαντιου Κοραη, με τιτλο “ΠΕΡΙ ΤΟ ΕΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΟΙΣ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ”.

Μεσα σ,αυτο το εργο του ο μεγας αυτος Ελλην, παραθετει ολοκληρη την αληθεια και μας λεει επιγραμματικα, οτι αυτο το φως ειναι,
” Μηχανουργήματα λαοπλάνων ιερέων το εξ ουρανού ψευδοκαταίβατα φώτα… όνειδος και αίσχος, στρατηγούμενον από θρασυτάτους θαυματοπλάστας… Μοναχοί, θρασύτατοι γόητες, επενόησαν το θαύμα τού αγίου φωτός, δια να ενισχύσουν τον ηλίθιον ζήλον των προσκυνητών».

Αρκετοι στην συνεχεια ομως παπαδες των Ιεροσολυμων, που γνωριζαν την αληθεια, κατω απο το βαρος της συνείδησης τους και της ιδιας της αληθειας, παραδεχθηκαν το ψεμα του δηθεν θαυματος, για το αναμα του φωτος στο κλειστο κουβουκλιο που μπαινει, δηθεν μετα απο ψαξιμο ο Ορθοδοξος πατριαρχης.

Το 1965, υπαρχει ηχογραφημενη συνομιλια του αρχιδιακονου του Πατριαρχου Ιεροσολυμων, Χαραλαμου Κατενιδη, που ελεγε ακριβως οτι δεν υπαρχει κανενα θαυμα, οτι η καντηλα μπαινει μεσα την Παρασκευη το βραδυ, ΑΝΑΜΕΝΗ!….

Τωρα, με αφορμη το βιβλιο που κυκλοφορισε, του Δημήτρη Αλικάκου, αλλα και τις βιντεοσκοπημενες ομολογιες των αρμοδιων, σαν τον σκευοφυλακα του “παναγιου ταφου” οτι, «ανάβει το Άγιο Φως με αναπτήρα»!, αλλα και του παλαιοτερα σκευοφυλακα, νυν Αρχιεπίσκοπου Γεράσωνος, Θεοφάνη: «Το Άγιο Φως ανάβει με φυσικό τρόπο και ευλογείται από την Εκκλησία. Ήρθε η ώρα να φανεί η αλήθεια. Η αλήθεια είναι πάντα ωραία και σκληρή», κανεις πια δεν μπορει να συνεχισει να μιλα για τον δηθεν υπερφυσικο τροπο αναματος της καντηλας και για θαυμα.

Ετσι, αλλη μια απατη ξεσκεπαστηκε και φανηκε αλλο ενα χοντρο ψεμα με το οποιο παραμυθιαζαν το πιστα προβατα του.. ποιμνιου, για να μπορουν με αυτον τον ανηθικο τροπο να τα κανουν καθε χρονο, να επισκεπτονται χιλιαδες απο αυτα το Ισραηλ και να αφηνουν τα χρηματα τους, για να ζουν αυτοι μεσα στα πατριαρχικα παλατια, να κυκλοφορουν με λιμουζινες, να ειναι στολισμενοι με πανακριβα χρυσα κρεμαντζουλια και.. αξεσουαρ!, και να ζουν αυτην την ζωη μαχαραγιαδων εις υγειαν των κοροϊδων!……….

Που βεβαια, αν σκεφτοταν τα μελη του χριστιανικου ποιμνιου με την απλη λογικη, θα μπορουσαν να αντιληφθουν οτι δεν ειναι δυνατον, η θεικη οντοτητα που πιστευουν, να μην κανει καμια αλλη παρεμβαση στην δυστυχία του ανθρωπινου ειδους, στα εκατομμύρια παιδιά που πεθαινουν απο διψα και πεινα, τα εκατομμυρια αθωων που σκοτωνονται η ακρωτηριαζονται σε πολεμους για να τα οικονομανε τα απανθρωπα τσακαλια και η μονη παρεμβαση του ειναι να αναβει.. κερια!!…..

Και αυτα που λενε τωρα οι απατεωνες λαοπλανοι , οτι “εμεις ποτε δεν μιλησαμε για θαυμα, αλλα για τελετη του αγιου φωτος, που ειναι φυσκο φως που αγιαζεται απο τον πατριαρχη”, ασφαλως μονο γελωτες και χαχανητα προκαλουν.

Κανεις δεν ξεχνα ολη αυτην την τρομερη προπαγανδα του ψευδους, ουτε καν τα προβατα του χριστιανικου ποιμνιου, που πολλα ακομα και τωρα δεν θα μπορουν να αποδεχθουν την αληθεια, ακομα και αν την ακουν απο στοματα δικων τους μεγαλοπαπαδων και αρχιεπισκοπων!….

Δειτε εδω το βιντεο με το τι λεει ο αριχεπισκοπος Γερασων και σημαινων μελος του πατριαρχειου, Θεοφανης, σε πολλους προσκυνητες, μεσα στον λεγομενο “παναγιο ταφο”




ARVE

https://www.youtube.com/watch?v=11IxX4_Fz0M

Κ. Μ. Σ. 23/3/2019

ΠΟΛΙΤΙΚΗ            ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ – ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ