Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τη σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου! (που ηταν ο ΔΣΑ στις υποθέσεις του Αρτέμη Σώρρα??? ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΤΑΞΑΤΟΣ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ Ο ΔΣΑ, ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΙΛΛΥΡΙΑ

Ανακοίνωση με αφορμή τη σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν επιζητεί καμιά ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων κατά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου του εντάλματος σύλληψης, ζητά όμως από τη Δικαιοσύνη να μην επιφυλάσσει σε βάρος τους δυσμενή μεταχείριση που οδηγεί σε στοχοποίησή τους.

Παράλληλα αφήνει αιχμές σε βάρος όσων δημοσιοποιούν στοιχεία της δικογραφίας.  (σ.σ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ. ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΙΟΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟ “ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ”. ΚΟΦΕΥΟΝΤΑΣ Ο ΔΣΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ..

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΔΣΑ:

Το ΔΣ του ΔΣΑ στη σημερινή του συνεδρίαση με αφορμή τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, που απασχολούν την επικαιρότητα, διατύπωσε τις κάτωθι θέσεις:

1.Εμμένει στην πάγια θέση του ότι σύμφωνα με τις αρχές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και της δικηγορικής δεοντολογίας, η ποινική προδικασία είναι μυστικά και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να δημοσιοποιεί στοιχεία της δικογραφίας σε τρίτους, πολλώ μάλλον μέσω την ΜΜΕ. Η απαγόρευση αυτή είναι βασικό στοιχείο του ποινικοδικονομικού μας συστήματος και του νομικού μας πολιτισμού και δεν κάμπτεται ούτε για τους υπερασπιστές διαδίκων της ποινικής δίκης. Η προσκομιδή των όποιων στοιχείων από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης πραγματοποιείται μόνο στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης. (σ.σ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕΤΑΞΑΤΟΥ: ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΔΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΕΣΥΡΑΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΝΑΝ ΛΑΣΠΗ ΤΑ ΜΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ??? ΜΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΨΕΥΔΗ.. ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΘΙΓΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ ΚΑΙ ΣΟΦΟΥ..)

2.Ο ΔΣΑ δεν επιζητεί καμιά ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων κατά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου του εντάλματος σύλληψης, όπως αυτό εφαρμόζεται για κάθε Έλληνα πολίτη. Εκείνο όμως που αναμένουμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι να μην επιφυλάσσει σε βάρος των δικηγόρων δυσμενή μεταχείριση που οδηγεί σε στοχοποίηση.

3.Η Δικαιοσύνη οφείλει να πράττει απερίσπαστη το καθήκον της, σύμφωνα με το νόμο και με την απροσωπόληπτη κρίση της.

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΤΑΞΑΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ Ο ΔΣΑ, ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΙΛΛΥΡΙΑ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, 09:40 ΠΗΓΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ            ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ – ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΧΩΣ ΣΠΙΤΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ
Στο Λυγουριό οι πρώτοι 55 μετανάστες για την Αργολίδα
Γ.Αδαλής : Η εργαλειοποίηση του Κορωνοϊού στον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ (21/07/2021)
ΔΡΟΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΑΔΕ
Στον Εισαγγελέα ο τ. επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάϊσεμμπλουμ για πλαστογραφία πτυχίου - Εμφάνι...
Προέδρου Επιτροπής Εμβολιασμού: Θεωρώ ανήθικο και αντιδεοντολογικό να προσπαθώ να πείσω τους συμπολί...
Το 1993 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν υπέρ της ονομασίας "Βόρεια Μακεδονία"
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ 19-1-2020
ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ