Ελληνίδα και Ελληνα πολίτη! Τι συμβαίνει με τους Ελληνες; Είναι αντιευρωπαϊστές;

Αυτό που αποτύπωσε η πανευρωπαϊκή έρευνα της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (ALDE) είναι ότι το 29% των Ελλήνων είναι υπέρ του Brexit. Το 73% υποστηρίζει ότι η Ε.Ε. δεν έχει σωστή πορεία αλλά ταυτόχρονα βλέπει σαν θετική την συμμετοχή της Ελλάδος σε αυτήν σε ποσοστό 75%. Κι ακόμη, ότι το 75% των Ελλήνων είναι κατά του ακραίου εθνικισμού.

Με την άποψη ότι η Ε.Ε. δεν έχει σωστή πορεία συμφωνεί και το 55% των Ευρωπαίων εκτός από τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, που δεν συμμετείχαν στην έρευνα.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι:

– σε ποσοστό 17% περισσότερο από τον Ευρωπαϊκό μ.ο. οι Ελληνες πιστεύουν ότι η Ε,Ε. βρίσκεται σε λάθος δρόμο.

– το 1/3 των Ελλήνων δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την Ευρωπαϊκή συνοχή. Ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο από αυτά των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών σχετικά με το Brexit.

– το 75% των Ελλήνων στέκονται απέναντι στον ακραίο Εθνικισμό

Με την κλασσική – καθεστωτική προσέγγιση που χρησιμοποιούν οι διάφοροι αναλυτές, δεν βγαίνει λογικό συμπέρασμα από τα παραπάνω δεδομένα, διότι δεν απαντώνται εύκολα τα παρακάτω ερωτήματα, (από την καθεστωτική και κατεστημένη σκοπιά):

– Πως το 73% των Ελλήνων θεωρεί ότι η Ε.Ε. είναι σε λάθος δρόμο αφού κάνει το σωστό και αντιστρατεύεται τον ακραίο εθνικισμό, άποψη με την οποία συμφωνεί το 75% των Ελλήνων;

– Πως είναι δυνατόν το 75% των Ελλήνων να θεωρεί θετική την συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε. αλλά το 29% να συμφωνούν με το Brexit.

Δεν συμμερίζομαι την κλασσική, καθεστωτική, κατεστημένη σκοπιά και θεωρώ ότι ΚΑΛΩΣ οι Ελληνες θεωρούν ότι η Ε.Ε. βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Ασχετα αν η Ε.Ε. κάνει σωστά που αντιστρατεύεται τον ακραίο εθνικισμό, στάση με την οποία κατά την έρευνα συμφωνεί το 75% των Ελλήνων. Γιατί;

Διότι υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που κάνουν τους Ελληνες να θεωρούν ότι η Ε.Ε, δεν έχει σωστή πορεία, ΕΚΤΟΣ από την πολιτική της απέναντι στον ακραίο εθνικισμό.

Και μπορεί μέχρι την έλευση της κρίσης οι Ελληνες να ζούσαν στην ψευδαίσθηση μιας τάχα Ευρωπαϊκού τύπου καλοπέρασης. Αλλά η περίοδος των μνημονίων και η όλη συμπεριφορά των Ευρωπαίων ηγετών, όπως αυτή σκόπιμα ή όχι καταγράφηκε στην καθημερινότητα αλλά και στην μνήμη των Ελλήνων πολιτών, δικαιολογεί απόλυτα το 73% που θεωρεί ότι η Ε.Ε. οδεύει σε λάθος κατεύθυνση.

Δεν ξέρω πόσο αντικειμενικά ήταν τα κριτήρια αυτής της έρευνας, αλλά ούτε και τα κίνητρα και τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω. Ένα πράγμα είναι βέβαιο:

Όσο δεν ξεκαθαρίζουμε ριζικά και σε βάθος τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ελληνες θα έχουν όλο και μεγαλύτερη σύγχυση.

Ο καταλύτης στην λύση αυτού του προβλήματος δεν μπορεί να είναι άλλος από την παρουσία των ευρωβουλευτών της Ελλήνων Συνέλευσις στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κάτω από την ηγεσία του προέδρου του Πολιτικού Φορέα του Ελληνικού Έθνους Αρτέμη Σώρρα. Γιατί;

Διότι:

– Μόνον εμείς, οι ευρωβουλευτές της Ε. ΣΥ θα κάνουμε έλεγχο και έρευνα σε όλες τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την Ε.Ε.

– Μόνον εμείς θα διεκδικήσουμε τον κληρονομικό μας πλούτο στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

– Μόνον εμείς θα προασπίσουμε όλα μας τα πολιτισμικά δικαιώματα.

– Μόνον από εμάς θα ακουστεί αληθινή Ελληνική φωνή.

Διότι:

– Δεν είμαστε υπάλληλοι, ούτε ο φτωχός γείτονας, αλλά ιδρυτικά μέλη και σαν τέτοια θα σας εκπροσωπήσουμε Ελληνες πολίτες. Είστε οι Κυρίαρχοι!

Διότι:

Είμαστε οι μόνοι που έχουμε υπογράψει και έχουμε δεσμευτεί συμβολαιογραφικά ότι θα υπερασπιζόμαστε το δίκαιο των Ελλήνων και του Ελληνισμού και ότι θα καταγγείλουμε όποια σύμβαση είναι ενάντια σε αυτό.

Έτσι, για να μην υπάρχει σύγχυση στους Ελληνες πολίτες για την σχέση της Ελλάδος με την Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία.

Γιάγκος Μεταξάς Υπ. Ευρωβουλευτής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Ο Δήμος Αποκορώνου δεν “Επέτρεψε” σε φορέα να καταθέσει στεφάνι για την 28η Οκτωβρίου στις βρύσες;
Ανθρωπιά από τις τράπεζες; Το πιο σύντομο ανέκδοτο…
ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΑΛΓΕΡΙΑΣ
“Βόμβα” Χρυσοχοΐδη για προσφυγικό: Μη διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ "ΨΗΦΙΣΑΤΕ...
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ JUMBO 2,4δισ ΔΕΗ 535εκατ. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ??
ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ! ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ! ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΩΡΑ. ΚΑ...
Eπιστήμονες προειδοποιούν: Θα υπάρξει κι άλλη πανδημία μετά τον κορωνοϊό – και καλό θα ήταν να προετ...
ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΚΟΙΤΑΣ ΠΛΑΓΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί για ένα ιό που δεν χαρακτηρίζεται πανδημία, παρεμβαίνουν διεθνώς με 150 δισ οι κεντρικές τράπε...
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ ΚΙΛΚΙΣ 5-5-2019