Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση κατά της ελληνικής κοινωνίας προχώρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία με ύφος «χιλίων πιθήκων». «Κουρεύει» τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες καθώς μειώνει του οφειλόμενους τόκους όταν καθυστερεί. Ενώ αντιθέτως δεν ισχύει το ίδιο και με επιτόκιο των φορολογούμενων που καθυστερούν να πληρώσουν τις δικές τους οφειλές προς το κράτος.

Δηλαδή σε απλά ελληνικά, όταν το Δημόσιο χρωστάει, πληρώνει περίπου άτοκα. και με όποια διευκόλυνση θέλει, ενώ όταν ο ιδιώτης χρωστάει το χρέος του αυξάνεται λες και δανείστηκε από «loan shark» (τοκογλύφος). ενώ αντίθετα όταν υποχρεωτικά «δανείζει» το κράτος (αφού το κράτος δεν πληρώνει στην ώρα του) τότε τα «δανεικά» αυτά είναι και «αγύριστα».

Τα παίρνει πίσω άτοκα και συνεπώς «υποβαθμισμένα» λόγω πληθωρισμού και κόστους ζωής.

Αναλυτικά ο Ενιαίος τρόπος υπολογισμού του οφειλόμενου, από το Δημόσιο, τόκου (νόμιμου και υπερημερίας) για τις οφειλές του προς ιδιώτες. Ανεξάρτητα από την αιτία τους, καθιερώνεται με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό. Παράλληλα, ο τόκος μειώνεται από το 6% στο οποίο ανέρχεται σήμερα, καθώς όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου. « εκτός του γεγονότος ότι κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό για τις σημερινές δημοσιονομικές συνθήκες. δεν προσαρμόζεται στο εκάστοτε δημοσιονομικό περιβάλλον με αποτέλεσμα τη σοβαρή επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού λαμβανομένου υπόψη και του ρυθμού απονομής της δικαιοσύνης».

Συγκεκριμένα στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τον αιγιαλό το άρθρο 45 του Πολυνομοσχεδίου που συζητείται στις Επιτροπές της Βουλής. προβλέπει ότι το Κράτος δεν θα πληρώνει πλέον τόκο 6% όπως εδώ και μια 5ετία, αλλά 3%. Όταν όμως οι ιδιώτες οφείλουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, το ύψος του επιτοκίου υπολογισμού των τόκων ανέρχεται σε 8,76% το χρόνο ή 0,73% κάθε μήνα, ενώ επιβάλλεται από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης. (σ.σ.ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ)

Έτσι, το νέο επιτόκιο θα ισούται με το επιτόκιο των πράξεων Κύριας Αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (MRO) (των Ροθτσιλντ). Το οποίο σήμερα είναι 0, πλέον των 3 εκατοστιαίων μονάδων.

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σημειώνεται ότι η διάταξη αυτή «καταλαμβάνει και τις εκκρεμείς σε οποιοδήποτε στάδιο και βαθμό υποθέσεις. για το μέρος κατά το οποίο οι αξιώσεις των ιδιωτών για τόκο ανάγονται και υπολογίζονται. σε χρόνο μετά την πρώτη του επόμενου μήνα από την έναρξη ισχύος του υπό ψήφιση νόμου».

σ.σ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΦΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΗΝ “ΨΗΦΟ ΜΑΣ”. (Με επιφυλαξη λόγω μέτρησης ιδιωτικής εταιρίας σίγκιουλαρ λότζικ. Διοτι αν δεν μετρησουμε εμείς ΔΕΝ  μπορούμε να θεωρήσουμε ότι οι Ελληνες πολίτες ψηφίζουν αλογγενείς και ανθέλληνες πολιτικούς εδώ και 180 χρονια.. Διατι αν είχαν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων θα εξέδιδαν Φ.Ε.Κ. κυρωσης – νομιμοποιησης για κάθε βουλευτή και θα έβγαζαν ΦΕΚ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ!!! Φύλλα Εφημερίδας Κυβερνήσεως ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 180 ΧΡΟΝΙΑ!!!! ) ΦΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΓΙ’ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ. (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ) ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑ.

ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΣ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ, ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΗΣ. ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ, ΔΟΓΜΑ, ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ, ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΛΩΝ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ = ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ (ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ Η ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ Η ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ… ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΙΟ ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΕΡΕΙ ΕΔΩ. ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΡΓΙΣΘΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ.

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΛΛΟ, ΣΗΚΩ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ!!!. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.  ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΣΚΕΦΘΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΣΕΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ. Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ !!!! α.χ.

https://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/764362_protofanis-proklisi-apo-tin-kyvernisi-pros-tin-elliniki-koinoia

https://www.e-synews.gr/wp/politiki/

https://www.e-synews.gr/wp/ta-nea-mas/

https://www.e-synews.gr/wp/category/artemis-sorras/

http://www.artemis-sorras.gr/

https://www.eurovouli.gr/

 

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ