ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΕΚΑΟΚΤΩ, ΔΙΕΞΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΕCONOMIST» ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΙΛΤΟΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΜΙΛΗΣΑΝ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ» ΚΑΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» -κλέβοντας λίγο ακόμα χρόνο από την πραγματική ζωή μας -. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ.

ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟΧΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ 2030 ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΥΤΟΥ. Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΔΩΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΕ ΕΞΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ, “ΕΞΥΠΝΕΣ” ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ. ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ. (!!!)

  [ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΕΞ-ΥΠΝΟΥΣ (ΕΚΤΟΣ ΥΠΝΟΥ) ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΘΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ.]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»  ΜΙΛΗΣΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΠΥΡΟΣ ΦΛΟΓΑΪΤΗΣ. ΕΠΕΜΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΙΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ.

[ΕΔΩ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ…  «ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ…ΔΙΑΛΟΓΟ»…. ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ!!!]

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ CAMBRIDGE ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΑΡΗΣ ΒΡΕΤΤΟΣ, ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΗΔΗ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΗΔΗ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

 [ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΕΠΕΛΘΕΙ ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ». ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΔΡΑΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ;;.]

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΟΥ ΤΕΛΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ACTION FINANCE INITIATICE ΚΑΙ ΣΥΝΙΔΡΥΤΡΙΑ ΤΟΥ WORLD HUMAN FORUM, ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ.

[ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΝΝΟΕΙ;; ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ Η ΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΛΕΓΟΥΜΡ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.]

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΜΙΛΗΣΕ Η ΦΟΙΒΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ, ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.

[ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ;; Η ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΕΛΕΙΠΕ. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ!]

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ, ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

 [ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.]

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΠΑΝΑΚΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Η., ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.

[ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ)

             ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  «ΞΥΛΙΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ» ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.

ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΣΥΝΩΝΟΜΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΓΙΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ;

Ο ΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΥΞΗΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΠΕΦΕΡΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ;

ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΟΙ  ΓΝΩΣΤΕΣ (ΣΕ ΕΜΑΣ) ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ;

ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,  ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΓΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ  ΚΙ ΑΦΑΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ;

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΡΥΠΟΥΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΙΟ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΟΥΣ ΛΥΣΗ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΘΩΣ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ» ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΣΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ,

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΡΡΩΣΤΟΣ, ΠΙΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.

Η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΩΝ ΩΡΩΝ

«ΚΑΠΟΙΟΙ» ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ.

ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!

  • Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΔΟΜΗΘΕΊ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΧΜΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΎ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΩΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
  • ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΦΥΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
  • Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ.
  • ΔΙΔΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΉ ΣΠΑΝΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΣΠΑΝΙΩΝ ΓΑΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.
  • ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΙΚΟΥΣ, ΑΒΙΟΤΙΚΟΥΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ Ή/ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΟΥΣ: (ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΕΡΑΣ, ΝΕΡΟ, ΕΔΑΦΟΣ, ΦΥΣΙΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ, ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ, ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΦΥΣΙΚΉ ΟΜΟΡΦΙΑ Κ.Ο.Κ).
  • ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ.

 ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ.

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Η ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ.
  • ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΊ ΈΝΑΣ ΤΈΤΟΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
  • ΜΙΑ ΑΠΌ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ, ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ.
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΕΘΝΟΣ, ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ.

ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ «Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ.

ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΩΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ-ΕΤΑΙΡΟΙ Ή ΙΔΡΥΤΙΚΑ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

esykentrtypos@gmail.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: