Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

(ΜΕ ΛΕΝΕ ΡΙΖΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΤΑ ΓΥΡΙΖΩ)

Τσίπρας: Ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία – Οι 20 δράσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση

«Τίποτα και κανένας δεν πρόκειται να ξεχαστεί» τόνισε ο πρωθυπουργός – «Θα διερευνηθούν σε βάθος τα πώς και τα γιατί – Οι περιοχές που έχουν πληγεί θα αναμορφωθούν τάχιστα, αλλά σε νέα βάση με σεβασμό στο περιβάλλον και στους κατοίκους τους»
Την ανάγκη να συγκρουστεί η κυβέρνηση με το κατεστημένο και να λάβει γενναίες αποφάσεις απέναντι στις στρεβλώσεις και τις παθογένειες του παρελθόντος τόνισε ο πρωθυπουργός, έπειτα από την ευρεία σύσκεψη για τις πυρκαγιές που πραγματιοποιήθηκε στο Λαύριο.
«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να σκύψει το κεφάλι για να δει τα “πώς” και τα “γιατί” της τραγωδίας με τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.
«Τίποτε δεν πρόκειται να κουκουλωθεί, εν ονόματι οποιασδήποτε σκοπιμότητας», δήλωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν, γεννά την ευθύνη να μη μείνουμε στα λόγια αλλά να αναλάβουμε δράση, ο καθένας στο μέρος που του αναλογεί, ώστε να μη ζήσουμε ποτέ ξανά ξανά μια τέτοια τραγωδία. Ποτέ ξανά! Αυτή πρέπει να είναι η απόφαση και η επιδίωξη όλων μας. Και πρώτη από όλους οφείλει να αναλάβει ευθύνες και δράση η πολιτική ηγεσία του τόπου».
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως για λόγους πολιτικής και όχι μόνο κερδοσκοπίας, στο παρελθόν έλειψαν τολμηρές αποφάσεις, προσθέτοντας πως σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών οι κατά καιρούς ηγεσίες δεν πόνταραν στη λύση αλλά στη… λήθη. «Σήμερα δεν πρέπει να πάμε ούτε βήμα παρακάτω με οδηγό τη λήθη. Τίποτα και κανένας δεν πρέπει να ξεχαστεί», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε εμμέσως πως έγιναν λάθη, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να αποτρέψουμε λάθη. Μπορούμε και οφείλουμε να προετοιμαστούμε καλύτερα, ξηλώνοντας τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες του παρελθόντος».
Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως το χάος της ανεξέλγκτης δόμησης με κόστος τις ανθρώπινες ζωές θα τελειώσει, σημειώνοντας πως αυτό είναι χρέος μας απέναντι στους νεκρούς, τους ζωντανούς και απέναντι στις μελλοντικές γενιές. «Η ανεξέλεγκτη δόμηση, που απειλεί ανθρώπινες ζωές, δεν μπορεί άλλο να γίνει ανεκτή. Ό,τι καταστρέφει δάση & ακρογιάλια, ό,τι εκπροσωπεί κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές, θα ξηλωθεί.»
Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι σαφής: «Οι περιοχές που έχουν πληγεί θα ανοικοδομηθούν τάχιστα, αλλά σε νέα βάση που θα εγγυάται  τη νομιμότητα, το σεβασμό του περιβάλλοντος και –δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω- τη ζωή των κατοίκων τους».
Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε 20 άμεσες παραμβάσεις, ξεκινώντας από την κατεδάφιση «το αμέσως επόμενο διάστημα» 3.200 αυθαιρέτων στην Αττική, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί. Ανέφερε, δε, ότι θα δρομολογηθούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε πως: 
1. Προχωράμε το αμέσως επόμενο διάστημα, με βάση τη σχετική προτεραιοποίηση, στην κατεδάφιση των 3.200 αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών που έχουν ήδη τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, άμεσα, με ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κτίσματα που βρίσκονται στη ζώνη του αιγιαλού, σε αναδασωτέες δασικές εκτάσεις σε εθνικούς δρυμούς και σε ρέματα της Αττικής και αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Και το ίδιο θα συμβεί, επαναλαμβάνω και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτά τα 3.200 αφορούν την Αττική.
2. Για κάθε αυθαίρετο κτίσμα που εντοπίζεται σε φάση κατασκευής, θα προχωρά άμεσα η κατεδάφιση του.
3. Θεσπίζεται με σχετική νομοθετική πρωτοβουλία το «Πρωτόκολλο συμμόρφωσης» που ελέγχεται από ειδικό ελεγκτή δόμησης.
4. Διατίθενται άμεσα μηχανικοί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με στόχο την ενίσχυσή τους σε ανθρώπινο δυναμικό για το διάστημα που απαιτείται, ώστε να πραγματοποιηθούν οι κατεδαφίσεις που έχουν προτεραιοποιηθεί.
5. Ξεκινά άμεσα η καταγραφή και χαρτογράφηση των περιφράξεων σε παραλίες, μέσω του Μητρώου ελεγκτών δόμησης και την αξιοποίηση άλλων διαθέσιμων μηχανισμών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
6. Ενισχύονται και επιταχύνονται οι διαδικασίες ελέγχου και κατεδαφίσεων για περιφράξεις σε απόσταση 500 μέτρων από τη ζώνη του αιγιαλού σε περιοχές εκτός σχεδίου δόμησης. Πρόκειται για την εφαρμογή του νόμου 1337 του 1983. Και νομοθετούμε άμεσα τις επόμενες μέρες παράλληλη διαδικασία κατεδαφίσεων από αυτήν που αναλαμβάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κατεδαφίσεων εξπρές, μαντρότοιχων στις παραλίες με άμεση εκτελεστή κοινή υπουργική απόφαση, όπως προβλέπει ο νόμος 1337 του 1983 (νόμος Τρίτση).
7. Δίνεται η δυνατότητα άμεσου εντοπισμού και κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Εσωτερικών, σε εφαρμογή της πρόσφατης νομοθέτησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Και για να το πω απλά και κατανοητά. Αν κάποια αρμόδια αρχή, ή υπάλληλος της – και το λέω, διότι έχει συμβεί κατά κόρον τις τελευταίες δεκαετίες – επιλέξει να κάνει τα στραβά μάτια σε περιπτώσεις αυθαίρετων κτισμάτων, να ξέρει ότι τα ψέματα τελείωσαν. Θα αρκεί μια σχετική Υπουργική Απόφαση για να επιβληθεί επιτέλους η νομιμότητα.
8. Προχωρά άμεσα η αποστολή των στοιχείων αυθαιρέτων κτισμάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην αρμόδια δομή του ΥΠΕΝ.
9. Προχωρούν άμεσα 250 νέες προσλήψεις για την στελέχωση των Περιφερειακών Παρατηρητηρίων, Περιφερειακές Διευθύνσεις Ελέγχου Δόμησης λέγονται, και των Τοπικών Παρατηρητηρίων (Τμήματα Ελέγχου Δόμησης) κατά εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου.
10. Από τις 15 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο, τίθεται σε πλήρη λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα των ηλεκτρονικών αδειών, το e-Άδειες. Απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης, η υποβολή και η έκδοση οικοδομικών αδειών γίνεται πλέον ηλεκτρονικά με πλήρη διαφάνεια και πλήρη και διαρκή έλεγχο. Εξαλείφεται, λοιπόν, μια ολόκληρη, θα μου επιτρέψετε να πω, δεξαμενή διαφθοράς και συναλλαγής, που δομήθηκε για δεκαετίες πάνω στο ζήτημα των αδειοδοτήσεων.
11. Σήμερα κιόλας, υπογράφεται η Υπουργική Απόφαση που ανοίγει το Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης για την εγγραφή μηχανικών με τα αντίστοιχα δικαιώματα ελέγχου δόμησης, κατ’ εφαρμογή του 4495 του 2017, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ελεγκτών δόμησης. Κάθε μηχανικός έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτημα, κάθε μηχανικός μπορεί να γίνει ελεγκτής δόμησης
12. Με την ενεργοποίηση του Μητρώου ελεγκτών δόμησης, στα μέσα Οκτωβρίου, ξεκινάει ο προβλεπόμενος δειγματοληπτικός έλεγχος του 5% των δηλώσεων αυθαιρέτων.
13. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το ΤΕΕ δημιουργούν μία νέα πλατφόρμα για την αυθαίρετη δόμηση, μέσω της οποίας θα γίνεται ηλεκτρονική καταγραφή όλων των αυθαιρεσιών – πολεοδομικών, δασικών, σε αιγιαλούς, σε ρέματα. Όλων των αυθαιρεσιών. Παράλληλα θα γίνεται παρακολούθηση της πορείας όλων των καταγγελιών, ώστε να πάψει πια αυτό το ντροπιαστικό φαινόμενο να λιμνάζουν αυτές οι καταγγελίες σε συρτάρια.
14. Επιλέγονται ελεγκτές, μέσω αδιάβλητου μηχανισμού ηλεκτρονικής κλήρωσης. Έτσι θα επιλέγονται οι ελεγκτές δόμησης που θα προχωρούν στη συνέχεια, στην εξέταση των καταγγελιών, αλλά και αυτεπάγγελτα.
15. Έχει ολοκληρωθεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών για το 47% της συνολικής επικράτειας της χώρας. Και για το σύνολο της επικράτειας θα έχουν επιτέλους ολοκληρωθεί οι δασικοί χάρτες, έως το τέλος του 2019.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 2015, εγκεκριμένους δασικούς χάρτες είχαμε για λιγότερο από το 1% της επικράτειας της χώρας.
16. Στην ίδια λογική, προχωράμε τη χάραξη της γραμμής αιγιαλού για όλη τη χώρα, έως το τέλος του έτους, σήμερα υπάρχει περίπου στο 15% και μετά τις πιθανές ενστάσεις που θα ακολουθήσουν, θα προσχωρήσει η επικύρωση της γραμμής αιγιαλού για όλη τη χώρα έως το τέλος του 2019.
17. Για το ζήτημα των ρεμάτων, που τις τραγικές συνέπειες του μπαζώματος και της δόμησης σε αυτά, ζήσαμε στην περίπτωση της Μάνδρας. Προχωράμε άμεσα σε νομοθετική πρωτοβουλία για την οριοθέτηση των ρεμάτων σε όλη τη χώρα, ώστε να ολοκληρωθεί και το θεσμικό πλαίσιο για την αντιπλημμυρική προστασία.
Όλα τα ρέματα σε όλη τη χώρα θα οριοθετηθούν, με ευθύνη των δήμων και με πόρους που θα διατεθούν από τον ειδικό λογαριασμό του Πράσινου Ταμείου, έως το τέλος του 2019.
18. Στο πλαίσιο της διαμορφούμενης εθνικής στρατηγικής για τα δάση, δημιουργούμε ειδικό υποκεφάλαιο για την ολοκληρωμένη πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
19. Επίσης, εξασφαλίζουμε τον διπλασιασμό των διαθέσιμων πόρων του Πράσινου Ταμείου, από 2,5% σε 5%, για τη χρηματοδότηση των άμεσων μέτρων, δηλαδή τις κατεδαφίσεις, τις οριοθετήσεις ρεμάτων και τις αποζημιώσεις των ελεγκτών δόμησης.
20. Και τέλος, ενεργοποιούμε το εργαλείο του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών φυσικών καταστροφών και την αποκατάσταση περιοχών. Σε αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσει γρήγορα η ανοικοδόμηση της περιοχής στο Μάτι σε νέες υγιείς βάσεις.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η δέσμη των 20 παρεμβάσεων «αποτελεί μία συνεκτική προσπάθεια για να αντιμετωπισθεί η μάστιγα της ανεξέλεγκτης δόμησης στη χώρα». Επιρρίπτοντας ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις για ζητήματα δόμησης, είπε ότι «μια από τις βασικές ευθύνες ήταν ο φόβος απέναντι στο πολιτικό κόστος». Πρόσθεσε, δε, ότι «η πολιτική ηγεσία πολλές φορές ενεθάρρυνε την αυθαιρεσία».
Σε ό,τι αφορά την ανάληψη ευθύνης, είπε ότι «σημαίνει πράξη, σύγκρουση, μάχη», ενώ άφησε εκ νέου αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως «θα περίμενα, όπως ανέλαβα το κόστος για ευθύνες που ίσως δεν μου αναλογούν, μία μικρή δόση αυτοκριτικής από εκείνους που, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, διοίκησαν επί τόσες δεκαετίες τη χώρα, και δημιούργησαν την αυθαιρεσία. Αντί για αυτοκριτική εκείνοι που ευθύνονται μας κουνούν τώρα το δάκτυλο, αντιμετωπίζοντας την τραγωδία ως πολιτική ευκαιρία», συμπλήρωσε.
Στη σύσκεψη για τις πυρκαγιές στο Λαύριο συμμετείχαν ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
Το «παρών» έδωσαν, επίσης, οι επικεφαλής των δασικών αρχών της Αττικής, οι γενικοί διευθυντές της κτηματικής εταιρείας του Δημοσίου, οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς και εκπρόσωποι της αποκεντρωμένης διοίκησης.
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ  ΕΔΩ :  https://www.newsbomb.gr/…/tsipras-pote-xana-tetoia…
=======================================
ΞΕΧΝΑΕΙ  ΟΜΩΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ  Η’ ΜΑΛΛΟΝ  ΚΑΝΕΙ  ΠΩΣ  ΞΕΧΝΑΕΙ  ΑΥΤΑ  ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΞΕΧΝΟΥΝ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΕΣ……..
ΚΑΙ  ΕΚΕΙ  ΠΟΥ  ΘΑ  ΕΠΡΕΠΕ  ΝΑ  ΑΝΑΛΑΒΕΙ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ  ΕΠΙΒΑΛΕΙ  ΚΑΙ  ΝΕΑ  ΜΕΤΡΑ  ΚΑΤΑ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΠΕΤΩΝΤΑΣ  ΤΟ  ΜΠΑΛΑΚΙ  ΣΤΑ  ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ  ΠΟΥ  Η  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ  ΟΠΩΣ  ΘΑ  ΔΟΥΜΕ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΚΡΑΤΗΣΕ  ΜΕ  ΔΗΘΕΝ  ΕΠΙΜΟΝΗ  ΑΛΛΑ  ΓΙΑ  ΛΟΓΟΥΣ  ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ  ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ……


Eπί 3,5 χρόνια αναβάλλεται η εκτέλεση 1.639 αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης λόγω ΣΥΡΙΖΑ

(Έγγραφα) Κουρουμπλής – Βούτσης έδωσαν εντολή να μη γίνουν κατεδαφίσεις

Τα έγγραφα που αποκαλύπτουν το επικοινωνιακό πυροτέχνημα με τις κατεδαφίσεις.

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ψήφισε τώρα, εκ των υστέρων, μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, τροπολογία για κατεδάφιση άνω των 3.000 αυθαιρέτων στην Αττική, ενώ τόσα χρόνια παρεμπόδιζε την πραγματοποίησή τους ή απλώς νομιμοποιούσε αυθαίρετα.

Ο πρώτος Υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με “εξαιρετικά επείγον” αίτημά του στις 17/2/2015 ζητά την αναβολή εντολής κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος στα Περιβολάκια Ραφήνας.
Ακόμη στις 29/10/2015 ο επόμενος Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  ζητά την προσωρινή αναβολή όλου του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στην Δημοτική ενότητα Σπάτων Αρτέμιδας.

“Απετράπησαν οι κατεδαφίσεις στα Περιβολάκια Ραφήνας”έγραφε η Αυγή στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 “μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα, του δήμαρχου Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη καθώς και του αντιπεριφερειάρχη (της Δούρου) Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου”.

ΕΣΥ  ΕΛΛΗΝΑ  ΠΟΛΙΤΗ  ΑΚΟΜΗ  ΘΑ  ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ  ΤΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ  ΠΩΣ  ΘΑ  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ  ΤΑ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΚΑΙ  ΤΙΣ  ΖΩΕΣ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ????
 
ΠΑΝΤΑ  ….Ο,ΤΙ  ΚΑΙ  ΑΝ  ΚΑΝΟΥΝ  ΕΙΝΑΙ  ΚΑΤΑ  ΤΟ  ΔΟΚΟΥΝ  ΤΩΝ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ  ΤΟΥΣ…….
ΟΤΑΝ  ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ   ΚΑΝΟΥΝ  ΠΩΣ  ΔΗΘΕΝ  ΤΟΥΣ  ΒΟΗΘΟΥΝ  ΚΑΙ  ΜΕΤΑ  ΤΟΥΣ  ΠΕΤΑΝΕ  ΣΑΝ  ΣΤΗΜΕΝΕΣ  ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ  ……
ΛΕΤΕ  ΝΑ  ΕΒΑΛΑΝ  ΦΩΤΙΑ  ΤΑ  ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ  ΑΠΟ  ΜΟΝΑ  ΤΟΥΣ ????

ΚΑΙ  ΤΕΛΙΚΑ  ΤΙ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ  ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ???

ΧΤΙΣΤΗΚΕ  ΚΑΤΙ  ΕΚΤΟΣ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ???
ΧΩΡΙΣ  ΜΕΛΕΤΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ????
ΠΟΥ  ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ  ΔΟΜΗΣΗΣ ????
ΚΑΙ ΠΩΣ  ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ???
ΠΑΡΑΝΟΜΑ ????

 
ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑΣ  ΟΙΚΙΣΜΟΣ  ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ?????
ΑΡΑ  ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΥΠΟΔΟΜΗ  ΤΗΣ  ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ  ΤΩΝ  ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΑΝ  ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥΣ ???
 
ΕΙΝΑΙ  ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ  ΕΦΟΡΙΑ ????
ΔΗΛΑΔΗ  ΑΝ  ΠΛΗΡΩΝΑΝ  ΕΦΟΡΙΑ  ΓΙΑ ΤΑ ΧΤΙΣΜΑΤΑ  ΔΕΝ  ΘΑ  ΚΑΙΓΟΤΑΝ  ΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ????
Η’  ΜΗΠΩΣ  ΕΚΕΙ  ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ  ΔΕΝ  ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ  ΛΟΓΩ  ΕΛΕΙΨΗΣ  ΥΠΟΔΟΜΗΣ ????
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ  ΤΩΡΑ  ΓΙΑΤΙ  ΡΙΧΝΟΥΝ  ΤΟ  ΜΠΑΛΑΚΙ  ΣΤΑ  ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ?????
ΔΕΝ  ΠΡΕΠΕΙ  Ο  ΕΛΛΗΝΑΣ  ΝΑ  ΕΧΕΙ  ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ  ΚΑΙ  ΧΩΡΙΣ  ΔΟΥΛΕΙΑ  ΝΑ  ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ  ΝΑ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΕΙ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΠΑΤΡΙΔΑ  ΤΟΥ  ΓΙΑΤΙ  ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ  ΤΗΝ  ΕΠΙΚΟΙΣΟΥΝ  ΜΕ  ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ  (ΝΕΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ) ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΙΕΡΗ  ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΡΑ  ΜΟΝΟΝ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ…….ΑΥΤΕΣ  ΕΙΝΑΙ  ΟΙ  ΣΚΕΨΕΙΣ  ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΚΟΜΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ  ΑΥΤΑ  ΤΑ  ΣΧΕΔΙΑ  ΕΚΤΕΛΟΥΝ  ΩΣ  ΕΝΤΟΛΗ  ΤΩΝ  ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ…..ΚΑΙ  ΕΠΕΙΔΗ  ΒΓΑΙΝΕΙ  ΚΑΘΕ  ΕΝΑΣ  ΠΟΥ  ΕΧΕΙ  ΥΠΟΣΤΕΙ  ΒΛΑΒΗ  ΣΤΟΝ  ΕΓΚΕΦΑΛΟ  ΔΕΙΤΕ  ΚΑΙ  ΤΙ  ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ  ΑΚΟΜΑ  ΛΕΝΕ  ΟΙ  ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΥΤΑΔΕΣ  ΤΗΣ  ΚΑΚΙΑΣ  ΩΡΑΣ…….
ΣΤΟ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΒΙΝΤΕΟ….

ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ !!!

Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ