Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Επικίνδυνα βακτήρια βρέθηκαν σε μελάνια τατουάζ – Τι αναφέρει επιστημονική μελέτη
Επικίνδυνα βακτήρια βρέθηκαν σε μελάνια τατουάζ – Τι αναφέρει επιστημονική μελέτη

Επικίνδυνα βακτήρια βρέθηκαν σε μελάνια τατουάζ – Τι αναφέρει επιστημονική μελέτη.

Ερευνητές εντόπισαν βακτήρια σε εμπορικά μελάνια τατουάζ και μόνιμου μακιγιάζ, αποδεικνύοντας ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις.

Μάλιστα αποκαλυπτική είναι η πρώτη του είδους μελέτη που δημοσιεύτηκε:

«Τα ευρήματά μας αποκαλύπτουν ότι τα εργοστασιακά και σφραγισμένα μελάνια τατουάζ μπορούν να φιλοξενήσουν αναερόβια βακτήρια, που είναι γνωστό ότι ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα με χαμηλό οξυγόνο, όπως το επιδερμικό στρώμα του δέρματος, μαζί με τα αερόβια βακτήρια» διευκρίνισε ο ερευνητής Δρ Seong-Jae (Peter) Kim, μικροβιολόγος στο Εθνικό Κέντρο Τοξικολογικής Έρευνας του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. «Αυτό υποδηλώνει ότι τα μολυσμένα μελάνια τατουάζ θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή μόλυνσης και από τους δύο τύπους βακτηρίων», πρόσθεσε.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο Applied and Environmental Microbiology, το περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας.

Σύμφωνα με τον Δρα Kim, τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της παρακολούθησης των μελανιών για βακτήρια και μικροοργανισμούς.

Στόχος των ερευνητών στην παρούσα μελέτη ήταν να μετρήσουν την επικράτηση των μικροβιακών μολυσματικών παραγόντων στα μελάνια τατουάζ στην αμερικανική αγορά.

Για τη διενέργεια της μελέτης και σε πρώτη φάση, η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε έναν τυπικό επωαστήρα και έναν αναερόβιο θάλαμο, για να ελέγξει τα διαλύματα μελανιών για την ενδεχόμενη ύπαρξη βακτηρίων.

Αντίστοιχα, ο επωαστήρας χρησιμοποιήθηκε για την αναζήτηση αερόβιων βακτηρίων, τα οποία χρειάζονται οξυγόνο για να αναπτυχθούν. Ο αναερόβιος θάλαμος παρείχε τις συνθήκες ιδανικές για τα βακτήρια που δεν χρειάζονται οξυγόνο.

 Διαβάστε>>Πρόγραμμα τροποποίησης καιρού των ΗΠΑ με σοβαρές επιπτώσεις στην Ευρώπη

>>Το «πάρτι» με τις μίζες στο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ: Εγκληματικές αποφάσεις που οδηγούν σε πλήρη αδυναμία κατάσβεσης των πυρκαγιών!!

>>Νέα έρευνα: Οι μητέρες που χρησιμοποιούν συχνά smartphone επιβραδύνουν την ανάπτυξη του λόγου των παιδιών τους.

 

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ