Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
13 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε πιο συχνά το καλοκαίρι!!!
13 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε πιο συχνά το καλοκαίρι!!!

13 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε πιο συχνά το καλοκαίρι!!!

Εσύ ήξερες πώς υπάρχουν 13 πράγματα μέσα στο σπίτι τα οποία πρέπει να καθαρίζεις πιο συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;  

Αυτό οφείλεται, εν μέρει, στο γεγονός ότι τα μικρόβια χρειάζονται τρεις αυξητικούς παράγοντες για να ευδοκιμήσουν: πηγή τροφής – όπως οργανικά εδάφη και έλαια δέρματος – υγρασία και ζεστασιά.

Ένας άλλος λόγος που ορισμένα πράγματα πρέπει να καθαρίζονται πιο συχνά το καλοκαίρι είναι απλώς επειδή χρησιμοποιούνται πιο συχνά (π.χ. η ψησταριά και τα έπιπλα εξωτερικού χώρου).

13 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε πιο συχνά το καλοκαίρι

Κουζίνα

Γύρω από το νεροχύτη, τις αποχετεύσεις και τα σημεία επαφής των συσκευών, τραπέζια και πάγκους χρειάζεται περισσότερο καθάρισμα το καλοκαίρι.

Οι κουζίνες τείνουν να είναι «πιο βρώμικες» από την άποψη της ανάπτυξης μικροβίων, καθώς περιέχουν υπολείμματα τροφών και αυξημένη υγρασία από το μαγείρεμα, τρεχούμενο νερό στους νεροχύτες, έλαια δέρματος και μικρόβια από αυτούς που αγγίζουν χερούλια και πάγκους.

Συσκευές

Η ζέστη του καλοκαιριού μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας στις συσκευές σας, όπως πλυντήρια πιάτων και ρούχων. Θα καταλάβετε από τη μυρωδιά, την οποία μπορείτε να εξαλείψετε με ξύδι και μαγειρική σόδα.

Σεντόνια και πετσέτες

Ζεσταίνεστε και ιδρώνετε το καλοκαίρι οπότε το να πλένετε πιο συχνά τα σεντόνια και τις πετσέτες μπορεί να σας βοηθήσει να τα διατηρήσετε καθαρά και φρέσκα.

Ο ιδρώτας μπορεί να δημιουργήσει ένα γόνιμο έδαφος για βακτήρια και ακάρεα σκόνης στο κρεβάτι σας. Πλένετε τα σεντόνια σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα το καλοκαίρι (αν δεν τα πλένετε ήδη κάθε εβδομάδα).

Εκτός από τα κλινοσκεπάσματα, είναι επίσης καλή ιδέα να πλένετε τις πετσέτες σας πιο συχνά και να τις αερίζετε καθημερινά.

Ρούχα

Δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι τα ρούχα σας απορροφούν τον ιδρώτα περισσότερο το καλοκαίρι, επομένως πρέπει να τα πλένετε και πιο συχνά.

Θα πρέπει να αφήσετε τα ιδρωμένα ρούχα σας να στεγνώσουν τελείως πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο.

Τοίχοι

Πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε αυτήν την εργασία στη λίστα ελέγχου του καλοκαιρινού καθαρισμού. Αυτό συμβαίνει επειδή η υγρασία του καλοκαιριού μπορεί να προκαλέσει μούχλα.

Αποτρέψτε τη δημιουργία μούχλας στους τοίχους σας ανοίγοντας τακτικά τα παράθυρα για να περάσει το αεράκι.

Φίλτρα κλιματισμού και αεραγωγοί

Η μονάδα κλιματισμού λειτουργεί πολύ σκληρά το καλοκαίρι. Είναι σημαντικό να κάνετε σέρβις στη μονάδα AC πριν από το καλοκαίρι, αλλά υπάρχουν επίσης εργασίες που θα πρέπει να κάνετε πιο συχνά, όπως η αλλαγή του φίλτρου AC.

Όταν το φίλτρο AC βουλώνει με σκόνη, βρωμιά, τρίχες κατοικίδιων και άλλα σωματίδια, μειώνει τη ροή αέρα στο σύστημά και έτσι δουλεύει πιο πολύ.

Εξωτερική ψησταριά

Δεδομένου ότι η ψησταριά χρησιμοποιείται περισσότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αυτό το αντικείμενο θα πρέπει επίσης να καθαρίζεται πιο συχνά. Η ψησταριά σας μπορεί να μαζέψει λίπη, σωματίδια φαγητού και άλλα υπολείμματα.

Για να διατηρήσετε τη σχάρα σας να λειτουργεί σωστά και να αποφύγετε τη μόλυνση των τροφίμων, καθαρίστε τις σχάρες και το εξωτερικό μετά από κάθε χρήση και καθαρίστε το σε βάθος τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Καλύμματα και μαξιλάρια επίπλων εξωτερικού χώρου

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα έπιπλα και τα μαξιλάρια εξωτερικού χώρου μπορούν να συλλέξουν σκόνη, γύρη και σπόρια μούχλας.

Για να αποτρέψετε τη συσσώρευση αυτών των αλλεργιογόνων, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα ή βουρτσίστε τα καλύμματα και τα μαξιλάρια τακτικά και πλύντε τα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Μπαλκόνια

Να αφαιρείτε τυχόν κομμάτια φαγητού και να καθαρίζετε όσο πιο συχνά μπορείτε το μπαλκόνι ή τη βεράντα.

Μπάνια

Καλό είναι να καθαρίζετε την κεφαλή του ντους (να τρίβετε ανάμεσα στις μικρές τρύπες και μετά να βυθίζετε την κεφαλή του ντους σε ένα μπολ με λευκό ξύδι) και την τουαλέτα πιο συχνά. Ρίξτε ξύδι και αφήστε το όλη νύχτα.

Και μην ξεχνάτε την κουρτίνα του μπάνιου σας, γιατί καλοκαίρι μπορεί να αναπτυχθούν λεκέδες από μούχλα λόγω της υγρασίας στο μπάνιο. Να καθαρίζετε την κουρτίνα του μπάνιου στο πλυντήριο τουλάχιστον κάθε μήνα το καλοκαίρι, για να τη διατηρήσετε καθαρή.

Παπούτσια

Τα παπούτσια σας βρέχονται από ιδρώτα, λόγω της ζέστης και της αύξησης της δραστηριότητας. Για να αποτρέψετε τη μυρωδιά των ποδιών και την ανάπτυξη βακτηρίων, μην φοράτε τα ίδια παπούτσια κάθε μέρα και θα πρέπει να τα αερίζετε τακτικά.

Εξωτερικές πηγές νερού

Τα έντομα αγαπούν το καλοκαίρι και το στάσιμο νερό. Αυτές οι συνθήκες παρέχουν εξαιρετικές τοποθεσίες αναπαραγωγής για τα κουνούπια και άλλα έντομα που τσιμπούν.

Οι πιθανές πηγές νερού περιλαμβάνουν εξωτερικές βρύσες με διαρροή, υδρορροές και κουβάδες.

Παιχνίδια

Δεδομένου ότι τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο και περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, παίζουν πιο συχνά με τα παιχνίδια τους. Αυτά τα αντικείμενα συσσωρεύουν περισσότερη βρωμιά και βρωμιά το καλοκαίρι, οπότε πρέπει να τα καθαρίζετε πιο συχνά.

Αντί να ξοδεύετε ώρες πλένοντας κάθε παιχνίδι στο χέρι, τα πλαστικά παιχνίδια χωρίς μπαταρίες μπορούν να τοποθετηθούν με ασφάλεια στο πλυντήριο πιάτων για γρήγορο και αποτελεσματικό καθάρισμα. Ωστόσο, συνιστά το στέγνωμα στον αέρα, καθώς ο κύκλος στεγνώματος μπορεί να λιώσει ορισμένους τύπους πλαστικού.

Επίσης, μην βάζετε παιχνίδια με βάση το καουτσούκ στο πλυντήριο πιάτων καθώς η υψηλή θερμοκρασία και το απορρυπαντικό μπορούν να τα καταστρέψουν.

Για το πλύσιμο στο χέρι, μουλιάζετε τα παιχνίδια για πέντε έως 10 λεπτά σε μισό μείγμα ξιδιού και νερού και στη συνέχεια σκουπίστε τα ή αφήστε να στεγνώσουν στον αέρα.
Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ