Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
5+1 πράγματα που δεν πρέπει να ρίχνετε στο νεροχύτη
5+1 πράγματα που δεν πρέπει να ρίχνετε στο νεροχύτη

5+1 πράγματα που δεν πρέπει να ρίχνετε στο νεροχύτη.

Μπορεί να είναι πρακτικό καθώς πλένετε τα πιάτα ή μαγειρεύετε, να ρίχνετε στον νεροχύτη ορισμένα υγρά ή υπολείμματα τροφών, αλλά δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Ο κύριος λόγος είναι ότι θα βουλώσει ή θ’ αρχίσει να μυρίζει έντονα.

Επίσης, ό,τι πέφτει στην αποχέτευση καταλήγει κάπου οπότε θα πρέπει να προσέχετε τη ζημιά που θα μπορούσε να συμβεί στο περιβάλλον αλλά και στις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Τι δεν πρέπει να ρίχνετε στο νεροχύτη

Λάδι

Μην ρίχνετε ποτέ λάδι ( μαγειρεμένο ή όχι) στον νεροχύτη κουζίνας. Αναμιγνύεται με άλλα υπολείμματα δημιουργώντας μια λιπαρή πάστα που φράζει γρήγορα τις αποχετεύσεις. Τα λίπη, το βούτυρο και η μαργαρίνη είναι απαγορευμένα για τον ίδιο λόγο.

Κατακάθι καφέ

Κι όμως το κατακάθι του καφέ είναι από τις πιο κοινές αιτίες που βουλώνει ο νεροχύτης καθώς κολλάνε μεταξύ τους όταν είναι βρεγμένα. Μπορείτε να τα ρίχνετε στα φυτά αλλά όχι στην αποχέτευση.

Ρύζι και ζυμαρικά και χυλοπίτες

Το ρύζι όπως και τα ζυμαρικά διαστέλλονται στο νερό. Αν καθώς ξεπλένετε τα πιάτα γλιστρήσουν στο νεροχύτη ζυμαρικά ή ρύζι, σκουπίστε τα με ένα χαρτί ώστε να μην πάνε στην αποχέτευση καθώς θα φράξουν μαζί με άλλα υπολείμματα τροφών τους σωλήνες.

Φάρμακα

Τα φάρμακα αποτελούν σοβαρό περιβαλλοντικό κίνδυνο όταν προστίθενται στα απόβλητα νερού. Αντί να τα πετάξετε στον νεροχύτη, πάρτε τα ληγμένα και αχρησιμοποίητα φάρμακα και αφήστε τα σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης φαρμάκων.

Αλεύρι

Το αλεύρι αναμεμειγμένο με νερό δημιουργεί ένα παχύρρευστο, σαν κόλλα πολτό. Φανταστείτε κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στις αποχετεύσεις. Δεν είναι περίεργο λοιπόν ότι μπορεί να βουλώσει ο νεροχύτης αν συνηθίζετε να ξεπλένετε το αλεύρι στη βρύση.

Αυτοκόλλητα φρούτων και λαχανικών

Αυτά τα μικρά αυτοκόλλητα που μπορείτε να βρείτε σε φρούτα και λαχανικά είναι από πλαστικό ώστε να μη διαλύονται στο νερό. Αντίθετα, μπορεί να κολλήσουν στο εσωτερικό των σωλήνων, να παγιδευτούν σε φίλτρα επεξεργασίας λυμάτων ή να καταλήξουν σε ποτάμια και ωκεανούς όπου μπορούν να καταναλωθούν από την υδρόβια άγρια ​​ζωή. Επομένως, φροντίστε να ξεκολλήσετε τα αυτοκόλλητα πριν πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ