Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Σ.Λαβρόφ: «Οι ΗΠΑ ευθύνονται για το θάνατο του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί»
Σ.Λαβρόφ: «Οι ΗΠΑ ευθύνονται για το θάνατο του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί»

Σ.Λαβρόφ: «Οι ΗΠΑ ευθύνονται για το θάνατο του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας για τη συντριβή ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή στον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, είπε πως οι ΗΠΑ ευθύνονται για το θάνατο του προέδρου.
Όπως αναφέρει ο Ρώσος ΥΠΕΞ, οι αμερικανικές κυρώσεις επιδείνωσαν την ασφάλεια της αεροπλοΐας και είναι αυτές που επί της ουσίας οδήγησαν στο θάνατο τον Ιρανό ηγέτη.

Αναφέρει σαφώς ότι πρόκειται περί «σκόπιμης βλάβης σε απλούς πολίτες που χρησιμοποιούν αμερικανικά μεταφορικά μέσα», καθώς ο Ιρανός ηγέτης είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούσε για τις μεταφορές του ένα αμερικανικής κατασκευής ελικόπτερο.

«Οι Αμερικανοί το αποκηρύττουν αυτό, αλλά η αλήθεια είναι πως άλλες χώρες, σε βάρος των οποίων οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κυρώσεις, δεν λαμβάνουν ανταλλακτικά για αμερικανικό εξοπλισμό, μεταξύ άλλων και για την αεροπορία», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Μιλάμε για τη σκόπιμη πρόκληση βλάβης σε απλούς πολίτες που χρησιμοποιούν αυτά τα μεταφορικά μέσα, και όταν δεν δίδονται ανταλλακτικά, αυτό συνδέεται άμεσα με υποβάθμιση στο επίπεδο της ασφάλειας».

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες από το σημείο της συντριβής με το αμερικανικής κατασκευής ελικόπτερο Bell 212, στο οποίο επέβαινε ο Ε.Ραϊσί, να έχει καταπέσει σε κορυφή βουνού, χωρίς να υπάρχει – ως τώρα – επίσημη αναφορά για τα αίτια του δυστυχήματος.

Το Ιράν ήταν βασικός αγοραστής ελικοπτέρων Bell κατά τη διακυβέρνηση του Σάχη πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, αν και η ακριβής προέλευση του αεροσκάφους που συνετρίβη δεν είναι σαφής. Δεκάδες κυρώσεις δυσκολεύουν το Ιράν να αποκτήσει εξαρτήματα ή να αναβαθμίσει τα αεροσκάφη του.

 

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ