Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Ιράν :Δεν θα ξεκινήσουμε πόλεμο,αλλά θα απαντήσουμε.
Ιράν :Δεν θα ξεκινήσουμε πόλεμο,αλλά θα απαντήσουμε.

Ιράν: Δεν θα ξεκινήσουμε πόλεμο,αλλά θα απαντήσουμε.

Ο πρόεδρος του Ιράν Ebrahim Raisi δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του δεν θα ξεκινήσει πόλεμο, αλλά ότι θα «απαντήσει σθεναρά» σε όποιον προσπαθήσει να την εκφοβίσει.

Τα σχόλια του Raisi ήρθαν μετά από μέρες εικασιών για το πώς η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να αντιδράσει μετά τον θάνατο τριών αμερικανών στρατιωτών το περασμένο Σάββατο σε επίθεση στη βάση τους στην Ιορδανία από μια ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Η «βαρειά βιομηχανία» της Ελλάδος δεν είναι ο τουρισμός είναι ο πολιτισμός ανά τους αιώνες

Το CBS News, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε την Πέμπτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εγκρίνει σχέδια για πολυήμερες επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον πολλών στόχων, συμπεριλαμβανομένου του ιρανικού προσωπικού και εγκαταστάσεων σε αυτές τις χώρες.

«Δεν θα ξεκινήσουμε κανένα πόλεμο, αλλά αν κάποιος θέλει να μας εκφοβίσει θα λάβει μια ισχυρή απάντηση», είπε ο Ραΐσι σε τηλεοπτική ομιλία του.

«Πριν, όταν (οι Αμερικανοί) ήθελαν να μας μιλήσουν, είπαν ότι η στρατιωτική επιλογή είναι στο τραπέζι. Τώρα λένε ότι δεν έχουν καμία πρόθεση για σύγκρουση με το Ιράν», είπε ο Ραΐσι.

«Η στρατιωτική ισχύς της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην περιοχή δεν είναι και δεν υπήρξε ποτέ απειλή για καμία χώρα. Αντίθετα, διασφαλίζει την ασφάλεια στην οποία μπορούν να βασίζονται και να εμπιστεύονται οι χώρες της περιοχής», πρόσθεσε ο Ραΐσι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτίμησαν ότι το drone που σκότωσε τρεις από τους στρατιώτες τους και επίσης τραυμάτισε περισσότερους από 40 άλλους ανθρώπους, κατασκευάστηκε από το Ιράν, δήλωσαν τέσσερις Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Πηγές ανέφεραν ότι οι επίλεκτοι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν αποσύρουν ανώτερους αξιωματικούς από τη Συρία.

Ιρανοί σύμβουλοι βοηθούν ένοπλες ομάδες τόσο στο Ιράκ, όπου οι ΗΠΑ έχουν περίπου 2.500 στρατιώτες όσο και στη Συρία, όπου έχουν 900.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:Οι Τούρκοι προετοιμάζονται για τα ναρκοπέδια του Έβρου (βίντεο

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ