Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Βατικανό:Υπάλληλοι Μουσείων υποβάλλουν συλλογική καταγγελία για πρώτη φορά στην ιστορία
Βατικανό:Υπάλληλοι Μουσείων υποβάλλουν συλλογική καταγγελία για πρώτη φορά στην ιστορία

Βατικανό:Υπάλληλοι Μουσείων υποβάλλουν συλλογική καταγγελία για πρώτη φορά στην ιστορία

Το προσωπικό των μουσείων του Βατικανού υπέβαλε την πρώτη συλλογική καταγγελία ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και απείλησε να προσφύγει στα δικαστήρια εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ανέφερε την Κυριακή η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
«Ο Πάπας μιλάει για δικαιώματα, αλλά εδώ είμαστε απλώς εμπορεύματα», γράφουν οι εργαζόμενοι στην καταγγελία που αναφέρει η εφημερίδα.
Περίπου 49 εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων επιμελητές, ένας υπάλληλος συντήρησης και ένας εργαζόμενος σε βιβλιοπωλείο, έχουν υπογράψει τη δήλωση που καταγγέλλει το γραφείο του κυβερνήτη της πόλης του Βατικανού για προσβολή των δικαιωμάτων τους, αναφέρει η έκθεση.

Η καταγγελία αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να περνούν όλη την ημέρα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας και σε ορισμένους επιβλήθηκαν κυρώσεις για επίσκεψη σε γιατρούς, αναφέρει η έκθεση. Οι εργαζόμενοι καλούνται συστηματικά να εργάζονται υπερωρίες με χαμηλότερη από την κανονική αμοιβή και δεν υπάρχουν οφέλη για αναγκαστική διακοπή λειτουργίας, προστίθεται στην έκθεση.

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται επίσης ότι μεταξύ 25.000 και 30.000 άνθρωποι περνούν από τα μουσεία καθημερινά, αν και ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών πρέπει να είναι 24.000, αναφέρει η έκθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Βλασφημία ίσον θάνατος – εφαρμογή του Νόμου της Σαρία ζητούν Ισλαμιστές στη Γερμανία και την Ίδρυση Κρατιδίου

ΕΠΙΣΗΣ>>Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του ΝΑΤΟ αποκαλύπτουν τη ρητή δέσμευση να μην παρέμβει στη γειτονιά της Ρωσίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ