Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Συνεχίζεται η “βαθιά ανάπτυξη” με την αναστολή παραγωγής εργοστασίου στην Νάουσα

Νάουσα: Κατεβάζει ρολά η κλωστοϋφαντουργία Βαρβαρέσος – Απολύονται 120 εργαζόμενοι

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους περίπου 120 εργαζόμενους της κλωστοϋφαντουργίας Βαρβαρέσος στη Νάουσα η ανακοίνωση της διοίκησης του εργοστασίου ότι αναστέλλεται η παραγωγή και ότι απολύονται.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η ίδια η πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας Αναστασία Βαρβαρέσου ανακοίνωσε εχθές Μεγάλη Δευτέρα ότι η επιχείρηση σταματά την παραγωγή και ότι οι ίδιοι απολύονται.

Ο Παναγιώτης Κουτσουπιάς, πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων του εργοστασίου, αναφέρει ότι εχθές η εργοδοσία κάλεσε τους εργαζόμενους για να τους επιδώσει τις απολύσεις τους λέγοντας σύμφωνα με τον ίδιο ότι το εργοστάσιο σταματά την λειτουργία της παραγωγής. «Η εργοδοσία μάς είπε ότι ο επενδυτής την Κυριακή το βράδυ απέσυρε το ενδιαφέρον του. Αυτό δεν το πιστεύουμε, καθώς οι απολύσεις ήταν ήδη έτοιμες για όλους τους εργαζόμενους. Την περασμένη Πέμπτη ενώ είχαν φέρει πρώτες ύλες για να συνεχίσει τη λειτουργία της η παραγωγή, τις πήραν πίσω».

Ο κ. Κουτσουπιάς αναφέρει ότι τα προβλήματα στο εργοστάσιο υπήρχαν εδώ και χρόνια και έγιναν πιο έντονα από το 2019, ωστόσο γινόταν προσπάθεια να βρεθεί κάποιος επενδυτής. «Αυτό έχει ξεκινήσει από το 2019, μας έλεγαν να κάνουμε υπομονή γιατί θα έρθει κάποιος επενδυτής και η εταιρεία θα ορθοποδήσει, ωστόσο όπως αποδείχτηκε αυτό δεν έγινε ποτέ», τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσουπιά, οι συνολικές οφειλές της εταιρείας προς τους εργαζόμενους ανέρχονται περίπου στα 7 εκ. ευρώ. Όπως σημειώνει, κάποιοι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει νωρίτερα σε επίσχεση εργασίας, κάνοντας μονομερή καταγγελία της σύμβασης, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι είχαν αποχωρήσει τα τελευταία 3-4 χρόνια δεν έλαβαν καθόλου χρήματα.

Οι εργαζόμενοι το απόγευμα θα προχωρήσουν σε γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας προκειμένου να καθορίζουν την περαιτέρω στάση τους.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ