Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Π.Ασλανίδης:«Σκεφτόμαστε σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσουμε εκταφή των ανθρώπων μας»
Π.Ασλανίδης:«Σκεφτόμαστε σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσουμε εκταφή των ανθρώπων μας»

Π.Ασλανίδης:«Σκεφτόμαστε σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσουμε εκταφή των ανθρώπων μας»

«Ο Κ.Χρυσάγης, που ήταν υπεύθυνος για τις ενδοεπικοινωνίες, πώς βρέθηκε νεκρός σε τροχαίο;»

Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 26χρονου Δημήτρη που βρήκε τραγικό θάνατο στο έγκλημα των Τεμπών, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του δήλωσε πως οι συγγενείς των θυμάτων μπορεί να ζητήσουν ακόμα και εκταφή των ανθρώπων τους αν εντοπιστούν οστά ή στοιχεία γενετικού υλικού στα δείγματα που έχει ληφθεί από το ιδιωτικό χωράφι που μεταφέρθηκαν τα 300 κυβικά χώματος από το σημείο της μαζικής σφαγής.

«Αν βρεθούν και πάλι οστά ή DNA στο νέο οικόπεδο που ψάχνουν τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, όχι μόνο εγώ, αλλά πολλοί σκεφτόμαστε σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσουμε εκταφή των ανθρώπων μας.

Και φυσικά σκεφτόμαστε να μηνύσουμε και τις ιατροδικαστικές αρχές που μάλλον έκαναν έναν έλεγχο copy paste για όλους: “πλήρης απανθράκωση, βίαιος θάνατος”. Δεν μας είπαν τις συνθήκες θανάτου, αν δηλαδή κάηκαν ζωντανοί τόσοι άνθρωποι» ανέφερε ο κ. Ασλανίδης.

Για πολλοστή φορά, οι συγγενείς και οι τεχνικοί τους σύμβουλοι καταγγέλλουν ότι ακόμα και τώρα οι έρευνες δεν έγιναν σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα.

«Η δειγματοληψία από τη Χημική Υπηρεσία δεν έγινε με τη σωστή μέθοδο (χρήση καροτιέρων). Δεν έσκαψαν αρκετά, πήραν λίγα δείγματα και από λίγα σημεία. Είχαμε ζητήσει από τον ανακριτή να παρθούν νέα δείγματα στο Κουλούρι και δεν μας απάντησαν ποτέ. Το ίδιο θα ζητήσουμε και τώρα» ανέφερε ο πατέρας του αδικοχαμένου Δημήτρη.

«Το έκαναν για να εξαφανίσουν το ξυλόλιο»

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεταφορά του χώματος έγινε προκειμένου να καλυφθεί η ύπαρξη των παράνομων εύφλεκτων υλικών που προκάλεσαν την έκρηξη και το μανιτάρι της φωτιάς:

«Το έκαναν για να εξαφανίσουν το ξυλόλιο και τις άλλες χημικές ουσίες που βρέθηκαν, την αιτία δηλαδή της έκρηξης. Το εντάσσω στο πλαίσιο της συγκάλυψης. Δεν δίνουν καμία πειστική απάντηση γιατί είτε κάποιους καλύπτουν είτε τον εαυτό τους. Ενα από τα δύο συμβαίνει.

Γιατί σίγουρα γνώριζαν πως τα βράδια γινόταν λαθρεμπόριο με τα τρένα, κάτι που γνωρίζει πολύς κόσμος, δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς» είπε και τόνισε: «Μετά την ανακάλυψη και δεύτερου οικοπέδου, μετά και τη μήνυση που κάναμε στον Αγοραστό, αναφέρθηκε από τις εμπλεκόμενες εταιρείες πως πήγαν υλικά και σε δικά τους οικόπεδα. Είναι πολύ πιθανόν, λοιπόν, να βρεθούν κι άλλα μέρη».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «καθαριστή» τον Χρήστο Τριαντόπουλο λέγοντας:

«Ήταν οι “καθαριστές”, όπως αυτοί που βάζουν οι εγκληματικές οργανώσεις να καθαρίσουν. Αυτοί, όμως, ήταν ερασιτέχνες, δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους» είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη:

«Εδώ ο ανακριτής εννιά μήνες δεν πήγε στο Κουλούρι να δει στοιχεία που ήταν αρμοδιότητά του να ελέγξει.

Ο Φλωρίδης τι κάνει; Κάνει παρέμβαση και δίνει γραμμή στον ανακριτή και την εισαγγελέα για το πώς πρέπει να κινηθούν. Είναι σαν να τους λέει «μην ασχολείστε με αυτό». Πιστεύω είναι σε πανικό, δεν ξέρουν τι να μας πουν πια».

Για την αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς, ο ίδιος σημείωσε:

«Έβαλαν τον “αυτοφωράκια” τον Τερεζάκη από την πρώτη στιγμή για να τους ξεπλύνει και τον ανακάλυψαν να κάνει τη βρόμικη δουλειά με τον σκληρό δίσκο…

Γιατί δεν μας απαντούν ποιος πήγε και πήρε τον σκληρό δίσκο; Ξαφνικά ύστερα από τρεις μέρες η αστυνομία έχει δυο στικάκια. Δηλαδή κάποιος εξαπάτησε τους πάντες με το μονταρισμένο ηχητικό. Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, που ήταν υπεύθυνος για τις ενδοεπικοινωνίες, πώς βρέθηκε νεκρός σε τροχαίο;».

Όπως τόνισε ο κ. Ασλανίδης αν βρεθούν ανθρώπινα υπολείμματα στις έρευνες, οι συγγενείς θα προχωρήσουν σε μήνυση κατά της Εισαγγελίας Λάρισας για τις παραλείψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ-Η παγκόσμια υγειονομική δικτατορία είναι εδώ-Η συνθήκη του ΠΟΥ είναι εδώ-Ε.ΣΥ?