Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Ρωσία:Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «αγνόησε» την επίθεση στο προξενείο του Ιράν
Ρωσία:Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «αγνόησε» την επίθεση στο προξενείο του Ιράν

Ρωσία:Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «αγνόησε» την επίθεση στο προξενείο του Ιράν

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Vasily Nebenzia επέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αποτυχία να ενεργήσει για την ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία, καθώς ζήτησε να σταματήσει η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του ΣΑ. την Κυριακή.

«Είναι λυπηρό που, σε αντίθεση με τη σημερινή συνάντηση, δεν προτείνατε να την ενημερώσετε στο Συμβούλιο στις 2 Απριλίου», είπε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία κάλεσε έκτακτη ενημέρωση για να συζητήσει το ισραηλινό χτύπημα κατά των προξενικών εγκαταστάσεων στη Δαμασκό.
Ο Nebenzia επέκρινε το Ισραήλ για μη συμμόρφωση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κάτι που είπε ότι ήταν «προφανής ασέβεια προς το Συμβούλιο, σε όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ στις έδρες των μελών και πλήρη περιφρόνηση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας .”

«Αυτή η υψηλού επιπέδου αντιπαράθεση και η αιματοχυσία πρέπει να σταματήσει. Πιστεύουμε ότι είναι επείγον για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της κατάστασης», δήλωσε ο Nebenzia.

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ δεν έγινε στο κενό – ήταν απάντηση στην επαίσχυντη αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τόνισε ο Ρώσος πρέσβης.

«Αυτό που συνέβη τη νύχτα της 14ης Απριλίου δεν έγινε «στο κενό». Τα βήματα του Ιράν ήταν μια απάντηση στην επαίσχυντη αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών [και] μια απάντηση στην κραυγαλέα επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό… σε καμία περίπτωση η Συρία δεν βομβαρδίζεται συνεχώς από το Ισραήλ», είπε ο Nebenzia.

Στις 3 Απριλίου, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αρνήθηκαν να συζητήσουν το προτεινόμενο σχέδιο δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από τη Ρωσία σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό.
Το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον ανέφεραν στη συνέχεια το γεγονός ότι δεν υπήρχε ενότητα στην εκτίμηση της συνάντησης για το τι συνέβη. Την Κυριακή πραγματοποιείται επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε σχέση με το πλήγμα αντιποίνων που πραγματοποίησε το Ιράν στο έδαφος του Ισραήλ.
Εν τω μεταξύ, λίγο πριν από αυτό, η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ είπε ότι εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας είχε καταδικάσει την ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο και είχε οδηγήσει τους δράστες στη δικαιοσύνη, η ανάγκη να τιμωρήσει το Ιράν την ισραηλινή πλευρά «θα μπορούσε να είχε εξαλειφθεί».
Η Ρωσία καλεί για αυτοσυγκράτηση όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στο επεισόδιο με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, τόνισε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.
Η Ρωσία καλεί το Ισραήλ να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ιράν, το οποίο έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω κλιμάκωση.
Σημειώνουμε το μήνυμα της Τεχεράνης για απροθυμία να κλιμακώσει περαιτέρω τις εχθροπραξίες με το Ισραήλ. Προτρέπουμε τη Δυτική Ιερουσαλήμ να ακολουθήσει το παράδειγμά της και να εγκαταλείψει την πρακτική των προκλητικών δυναμικών ενεργειών στη Μέση Ανατολή, με εξαιρετικά επικίνδυνους κινδύνους και συνέπειες σε ολόκληρη την περιοχή. ήδη αποσταθεροποιημένη ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής αντιπαράθεσης», τόνισε ο Νεμπένζια.
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ