Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Έκτακτη είδηση: Το Ιράν εξαπολύει επιθέσεις με drone προς το Ισραήλ, επιβεβαιώνει Αμερικανός αξιωματούχος
Έκτακτη είδηση: Το Ιράν εξαπολύει επιθέσεις με drone προς το Ισραήλ, επιβεβαιώνει Αμερικανός αξιωματούχος
Ζωντανή ροή πριν από 2 ώρες

Το Ιράν εκτόξευσε πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς το Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν στο CBS News ότι θα μπορούσαν να περάσουν τουλάχιστον αρκετές ώρες μέχρι τα drones να φτάσουν στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες Αμερικάνικα F-35 που βρίσκονται στην περιοχή και βρετανικά eurofighter που σταθμεύουν στην Κύπρο, αυτή την ώρα (00:40 Ελλάδας) καταρρίπτουν Drones πάνω από τη Συρία και το Ιράκ, ενώ ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ο εναέριος χώρος της χώρας θα κλείσει προσωρινά για όλα τα εισερχόμενα, εξερχόμενα και μετακινούμενα αεροσκάφη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι πρόκειται για προληπτικό μέτρο και θα τεθεί σε ισχύ στη 1 τη νύχτα, τοπική ώρα, μέχρι τις 7 το πρωί της Κυριακής.
Η απόφαση αυτή συνεπάγεται την πλήρη παύση των λειτουργιών αεροναυτιλίας στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού Rafic Hariri κατά τη διάρκεια της καθορισμένης περιόδου.




ARVE




ARVE




ARVE

Παρά την αποκλιμάκωση που δηλώνεται από το Ιράν, το Ισραήλ και οι δυτικοί συγκεντρώνουν δυνάμεις για να ετοιμαστούν σε περίπτωση επίθεσης. Φαίνεται ακόμη πως ένα προληπτικό πλήγμα είναι εντός σχεδιασμού του Ισραήλ και των δυτικών δυνάμεων.

Μετά από την κατάληψη του MSC Aries στα Στενά του Ορμούζ από ομάδα ειδικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης και την υποχρεωτική αλλαγή πορείας του προς τα ιρανικά χωρικά ύδατα, η ένταση έχει αυξηθεί περαιτέρω.

Συγκεκριμένα, η Ιορδανία εξέδωσε πριν λίγο ΝΟΤΑΜ για δέσμευση και απαγόρευση πτήσεων πάνω από τον εθνικό εναέριο χώρο της. Εικάζεται πως η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε ώστε να υπάρχει καθαρή εικόνα στα συστήματα αεράμυνάς της, για να υπάρξει άμεση ενημέρωση των Ισραηλινών και του ΝΑΤΟ για επερχόμενα ιρανικά αεροσκάφη και πυραύλους.

Υπενθυμίζεται πως πολλαπλά κράτη έχουν δώσει συστάσεις για μη πραγματοποίηση ταξιδιών στην περιοχή που αναμένονται εχθροπραξίες και ταυτόχρονα, αμερικανικό αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke έχει προσεγγίσει τα ισραηλινά χωρικά ύδατα για να προσφέρει υποστήριξη μέσω του συστήματος AEGIS αν αυτό απαιτηθεί.

Ακόμη, προετοιμασίες φαίνεται πως πραγματοποιούνται και από τους Βρετανούς, με 4 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού Voyager της RAF να έχουν προσγειωθεί στη βρετανική βάση του Ακρωτηρίου, κατά πάσα πιθανότητα για υποστήριξη σε περίπτωση διενέργειας επιχειρήσεων κρούσης για τα βρετανικά Eurofighter και Tornado που φιλοξενούνται στην αεροπορική βάση.

Δείτε εδώ τις σχετικές αναρτήσεις στο «Χ» 

 

 

 

 

 




ARVE

 

IDF: Εργαζόμαστε για να αναχαιτίσουμε τα ιρανικά drones το συντομότερο δυνατό

Ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF Ντανιέλ Χαγκάρι επιβεβαίωσε ότι απογειώθηκαν δεκάδες drones από το Ιράν με κατεύθυνση προς το Ισραήλ.
Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ παρακολουθεί την πορεία των drones, είπε ο Χαγκάρι, σημειώνοντας ότι θα χρειαστεί αρκετές ώρες μέχρι να προσεγγίσουν τη χώρα.

Εξήγησε ότι θα υπάρξουν διακοπές στο GPS καθώς ο στρατός εργάζεται για να αναχαιτίσει τα drones.

«Εάν υπάρξουν πρόσθετες επιθέσεις, που απαιτούν ξεχωριστή προειδοποίηση ο ο ισραηλινός στρατός θα ενημερώσει τους πολίτες.
Οι σειρήνες θα ηχήσουν μόνο εάν τα drones εισέλθουν στον ισραηλινό εναέριο χώρο, στις σχετικές τοποθεσίες», σημειώσε ο Χαγκάρι, λέγοντας ότι οι IDF θα προσπαθήσουν να αναχαιτίσουν τους στόχους το συντομότερο δυνατό.

Την εκτόξευση εντόπισαν οι ΗΠΑ και ενημέρωσαν αμέσως το Ισραήλ, σύμφωνα με το Channel 12.

Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά σχεδιαζόμενη επίθεση» εναντίον του από το Ιράν και τους συμμάχους της Τεχεράνης στην περιοχή, δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, χωρίς να δώσει στοιχεία για την απειλή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Στην ανακοίνωσή του ο Γκάλαντ δηλώνει ότι οι Ισραηλινοί θα πρέπει να ακολουθήσουν τις διαταγές που ενδεχομένως θα δοθούν από την Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας του ισραηλινού στρατού (Homefront Command), η οποία εντοπίζει εισερχόμενους πυραύλους ή από αέρος απειλές κατά της χώρας ώστε να ειδοποιηθεί ο πληθυσμός και να σπεύσει στα καταφύγια.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε την ματαίωση όλων των σχολικών εκδρομών και εκδηλώσεων για τις επόμενες ημέρες και δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Ανακοινώνοντας τα μέτρα από τηλεοράσεως, ο Χαγκάρι δήλωσε ότι δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται στο αέρα στο πλαίσιο της κατάστασης συναγερμού.
Δραματικό διάγγελμα Νετανιάχου

Ώρα μηδέν για τη Μέση Ανατολή εν αναμονή χτυπήματος του Ιράν προς το Ισραήλ, ως αντίποινα για επίθεση των IDF στο προξενείο της Τεχεράνης στη Δαμασκό της Συρίας.

Δραματικό διάγγελμα Νετανιάχου

Ώρα μηδέν για τη Μέση Ανατολή εν αναμονή χτυπήματος του Ιράν προς το Ισραήλ, ως αντίποινα για επίθεση των IDF στο προξενείο της Τεχεράνης στη Δαμασκό της Συρίας.
Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι «το Ισραήλ είναι έτοιμο για ευθεία επίθεση από το Ιράν και θα απαντήσει αναλόγως».

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ