Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η Ρωσία απαίτησε στον ΟΗΕ την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας! – Σκληραίνει την στάση της η Μόσχα και το πάει μέχρι τέλους

Η Ρωσία απαίτησε στον ΟΗΕ την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας! – Σκληραίνει την στάση της η Μόσχα και το πάει μέχρι τέλους
Η Ρωσία απαίτησε στον ΟΗΕ την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας! – Σκληραίνει την στάση της η Μόσχα και το πάει μέχρι τέλους

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Β.Α.Νεμπένζια

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βασίλι Αλεξέγιεβιτς Νεμπένζια, απαίτησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την «άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας», προκειμένου να παύσουν οι επιχειρήσεις της Ρωσίας κατά του «ουκρανικού καθεστώτος», όπως το χαρακτήρισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

 

Η απαίτηση διατυπώνεται για πρώτη φορά και θυμίζει το τελεσίγραφο των Συμμάχων, Σοβιετικής Ένωσης, ΗΠΑ και Βρετανίας προς την Γερμανία στον Β’ΠΠ μετά την διάσκεψη της Τεχεράνης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Μόσχα σκληραίνει την θέση της και εγκαταλείπει την μετριοπαθή απαίτηση για εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ που είχαν συναφθεί για την προστασία της ρωσόφωνης κοινότητας της Ρωσίας μετά το 2014.

Οι Ουκρανοί αποχωρούν από το ανατολικό Τσάσιβ Γιαρ – Συνεχές ρώσικο «σφυροκόπημα»

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν τις θέσεις τους στο ανατολικό Tσάσιβ Γιαρ και υποχωρούν προς τη δυτική όχθη του ποταμού Σεβέρσκι Ντόνετς για να υπερασπιστούν τις τρεις γέφυρες και τον δυτικό τομέα της πόλης.

Η επίθεση των Ρώσων είναι σφοδρή και με μαζικούς βομβαρδισμούς από την ρωσική Αεροπορία και το ρωσικό Πυροβολικό δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες για τους Ουκρανούς.

 

ARVE

Η διέλευση του ποταμού Σεβέρσκι Ντόνετς θα είναι μία ιδιαίτερα απαιτητική επιχείρηση για τους Ρώσους και αξίζει να σημειωθεί ότι το Τσάσιβ Γιαρ, είναι κτισμένο πάνω σε ύψωμα, κάτι το οποίο προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στους Ουκρανούς για να αμυνθούν.

Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της πόλης αποτελεί ένα δεσπόζουν ύψωμα.

Το Τσάσιβ Γιαρ, είναι σημαντικός στρατηγικός στόχος αλλά στην πραγματικότητα είναι το προγεφύρωμα που ζητάνε οι Ρώσοι για να θέσουν στο στόχαστρο τους την Κοσταντινόβκα και τα Κραματόρσκ-Σλαβιάνσκ.

Η Κοσταντινόβκα δέχθηκε μεγάλη επίθεση από σμήνη drones και πυραύλους, τα οποία χτύπησαν αποθήκες πυρομαχικών και δεξαμενές καυσίμων των ουκρανικών δυνάμεων.

Πρόκειται για μία πόλη η οποία πριν τον πόλεμο είχε πληθυσμό 65.000 κατοίκων και αποτελεί τον κύριο στρατιωτικό κόμβο στο κεντρικό Ντόνμπας μετά την πτώση του Μπάκχμουτ.

Στο βόρειο Ντόνμπας τον ρόλο αυτό τον παίζουν οι πόλεις Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ.