Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ο οίκος Christie’s πήγε να βγάλει σε δημοπρασία αρχαία ελληνικά αγγεία που συνδέονται με κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

Σάλο έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο οίκος Christie’s πήγε να βγάλει σήμερα σε δημοπρασία τέσσερα αρχαία ελληνικά αγγεία που συνδέονται με καταδικασμένο αρχαιοκάπηλο.

Ένας αρχαιολόγος ανακάλυψε τη σύνδεση των ελληνικών αρχαίων αγγείων με τον αρχαιοκάπηλο και, ακολούθως, ο οίκος Christie’s τα απέσυρε από τη δημοπρασία.

Σύμφωνα με τον Guardian, πρόκειται για τέσσερα κειμήλια που εκτέθηκαν σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη και συνδέονται με τον καταδικασμένο Τζιανφράνκο Μπετσίνα, ο οποίος φυλακίστηκε για εμπόριο αρχαιοτήτων.

Ανάμεσα στα, παρ’ ολίγον προς πώληση, αγγεία συγκαταλέγεται ένα αττικό κύπελλο, διακοσμημένο με πολεμιστές και άλλες μορφές, από το 570-560 π.Χ. περίπου.

Είχε εκτιμηθεί ότι θα έπιανε 15.000 έως 20.000 δολάρια στη δημοπρασία «Αρχαία ελληνικά αγγεία από τη συλλογή Zimmermann», αλλά τώρα έχει εξαφανιστεί από την ηλεκτρονική σελίδα.

Παράλληλα, προς δημοπρασία είχε τεθεί το Lot 3, το καπάκι μιας φιάλης διακοσμημένης με σφίγγες, που χρονολογείται περίπου στο 570-550 π.Χ. και εκτιμάται στα 8.000 με 12.000 δολάρια, και το Lot 10, μια υδρία ή γλάστρα με τον Διόνυσο με ένα κέρας, περίπου 530-520 π.Χ., που εκτιμάται στα 7.000 με 9.000 δολάρια.

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ