Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Λάρισα: Πλημμυροπαθείς έλαβαν ραβασάκια ΕΝΦΙΑ! – Η κυβέρνηση μας εμπαίζει

 Λάρισα: Πλημμυροπαθείς έλαβαν «ραβασάκια» ΕΝΦΙΑ! – «Η κυβέρνηση μας εμπαίζει»«Για μια ακόμα φορά αποδεικνύονται ψεύτικες οι υποσχέσεις! - Ντροπή!»
Λάρισα: Πλημμυροπαθείς έλαβαν «ραβασάκια» ΕΝΦΙΑ! – «Η κυβέρνηση μας εμπαίζει»
«Για μια ακόμα φορά αποδεικνύονται ψεύτικες οι υποσχέσεις! – Ντροπή!»Ντροπή!»

«Για μια ακόμα φορά αποδεικνύονται ψεύτικες οι υποσχέσεις! – το Ντροπή! είναι λίγο»

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πλημμυροπαθείς από τη συνοικία της Νέας Σμύρνης στην Λάρισα, η οποία χτυπήθηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σεπτεμβρίου καθώς έλαβαν εκκαθαριστικά για να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ!

Όπως καταγγέλλει Λαρισαίος στο onlarissa.gr, «όσοι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί για τα εκκαθαριστικά τους με έκπληξη διαπιστώνουν πως δεν υπάρχει καμία τριετής απαλλαγή όπως έλαβαν υπόσχεση, αλλά ούτε καν κάποια μείωση. Προφανώς η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τους πλημμυροπαθείς και μας εμπαίζει. Οι υποσχέσεις που δόθηκαν για μια ακόμα φορά αποδεικνύονται ψεύτικες. Ντροπή!»

«Νέα εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ αναρτώνται για τους πλημμυροπαθείς πολίτες της Π.Ε. Λάρισας, παρά την τροπολογία για απαλλαγή των ακινήτων σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω της πλημμύρας» καταγγέλλει και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης προσθέτει πως «με έκπληξη, πλημμυροπαθείς ιδιοκτήτες ακινήτων, διαπίστωσαν ότι αναρτήθηκαν εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ για το 2024, με ημερομηνία πληρωμής της πρώτη δόσης έως και τα τέλη Απριλίου, για κτίρια που έχουν καταστραφεί ή είναι ακατάλληλα για χρήση.

σ.σ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΝΤΙΠΛΗΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

Έχει προκληθεί μέγιστη αναστάτωση και ανησυχία στους πλημμυροπαθείς ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς στην ήδη δυσμενή οικονομική κατάσταση που βιώνουν και την πληθώρα εκκρεμοτήτων καταβολής των δικαιούμενων ενισχύσεων τους, καλούνται να καταβάλουν και τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων για ακίνητα που δικαιούνται νόμιμη απαλλαγή καταβολής του ΕΝΦΙΑ.

Δεδομένου ότι η κατάσταση δημιουργεί έντονα ερωτήματα και προβληματισμούς και απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις και λύσεις, θα φέρω άμεσα στη Βουλή το θέμα με την κατάθεση σχετικής ερώτησης. Όσο για την κυβέρνηση των «αρίστων» έχω μόνο μία λέξη: Ντροπή» καταλήγει.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ