Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Προσφυγή κατά ΕΝΦΙΑ και Φόρου Εισοδήματος: «Η Εφορία με αφήνει να ζω με 8.59 ευρώ την ημέρα»

Προσφυγή κατά ΕΝΦΙΑ και Φόρου Εισοδήματος: «Η Εφορία με αφήνει να ζω με 8.59 ευρώ την ημέρα»
Προσφυγή κατά ΕΝΦΙΑ και Φόρου Εισοδήματος: «Η Εφορία με αφήνει να ζω με 8.59 ευρώ την ημέρα»

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ) προσέφυγε Αθηναίος δικηγόρος και ζητάει να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΝΦΙΑ του περασμένου έτους που του στάλθηκε, ενώ παράλληλα προσβάλλει και το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος του ιδίου έτους.

Ο δικηγόρος αναφέρει ότι από το ετήσιο εισόδημά του περασμένου έτους, λόγω των αυξημένων φορολογικών επιβαρύνσεων που δέχθηκε, του απέμειναν μόνο 3.136, 69 ευρώ και καλείται να ζήσει με 8,59 ευρώ την ημέρα.

Στην προσφυγή του αναλύει τα εισοδήματα του και τις φορολογικές υποχρεώσεις του και σημειώνει ότι το συνολικό εισόδημά του για το περασμένο έτος ανήλθε στα 19.577,69 ευρώ. Από το ποσό αυτό πρέπει να πληρώσει, σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα, φόρο 7.998 ευρώ και ΕΝΦΙΑ για το 2014 το ποσό των 8.442,68 ευρώ.

Καλείται να πληρώσει για φόρους 16.440,73 ευρώ. Μετά την πληρωμή των φόρων πρέπει να ζήσει για έναν χρόνο με 3.136,96 ευρώ. Δηλαδή, όπως αναφέρει, πρέπει να επιβιώσει με 8,59 ευρώ την ημέρα, χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Υποστηρίζει ότι καταστρέφεται από την υπερφορολόγηση που δέχεται και οδηγείται «στην οικονομική εξαθλίωση και στην καταστροφή».

Ακόμα τονίζει ότι η υπερβολική φορολόγηση παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας και εξ αυτού του λόγου θεωρεί ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος του 2013 και ΕΝΦΙΑ του 2014 είναι άκυρα ως αντισυνταγματικά.

ΠηγήΈθνος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 15-9-2014 , ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ;;; Η ΜΑΦΙΑ ΑΑΔΕ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΣΕ ΚΥΝΗΓΟ ΚΕΦΑΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ