Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Υγεία:Μεγάλες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λασιθίου-Στους δρόμους φορείς και κάτοικοι
Υγεία:Μεγάλες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λασιθίου-Στους δρόμους φορείς και κάτοικοιΑ

Υγεία:Μεγάλες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λασιθίου-Στους δρόμους φορείς και κάτοικοι.

Συλλαλητήριο ετοιμάζουν φορείς και κάτοικοι του Λασιθίου διαμαρτυρόμενοι «για τις ελλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού στις μονάδες υγείας και τα συνεπακόλουθα λειτουργικά προβλήματα στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του νομού».

Την ερχόμενη Πέμπτη, 28 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι στο Σεληνάρι, διοργανώνεται συλλαλητήριο, με κεντρικό αίτημα την στήριξη, με προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού, των μονάδων υγείας της περιφερειακής ενότητας.

Στάσεις εργασίας και κλειστά καταστήματα

Εκτός από τα συλλογικά όργανα των υγειονομικών, δεκάδες τοπικά σωματεία και σύλλογοι έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν την κινητοποίηση, ενώ κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αναμένεται να «νεκρώσουν» οι μεγάλες πόλεις του νομού, αφού δημόσιος και ιδιωτικός τομέας έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας, ενώ καταστήματα και άλλοι επαγγελματίες δεν θα λειτουργήσουν για κάποιες ώρες.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει την ίδια ημέρα στάση εργασίας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. του Νομού Λασιθίου, από τις 10.00 έως και τις 15.00, για την διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λασιθίου έχει ανακοινώσει τρίωρη στάση εργασίας για όλα τα φαρμακεία του νομού από τις 11:00 έως τις 14:00. Μεταξύ άλλων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου προτρέπει όλα τα καταστήματα να κλείσουν από τις 11:00 έως τις 17:00, ενώ και τα Σωματεία Ιδιοκτητών Ταξί Αγίου Νικολαου, Ιεράπετρας και Σητείας συμμετέχουν στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο και προκηρύσσουν στάση εργασίας στον κλάδο από τις 12:00 έως τις 15:00.

Προσυγκεντρώσεις

Του συλλαλητηρίου θα προηγηθούν προσυγκεντρώσεις. Στον Άγιο Νικόλαο η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στον κόμβο Ξηροκάμπου και οι διαδηλωτές σε κομβόι θα μετακινηθούν στο Σεληνάρι. Για όλους όσοι δεν διαθέτουν δικό τους μέσο θα υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία. Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου σε ανακοίνωσή της, διαθέσιμα λεωφορεία για τη μετακίνησή προς το Σεληνάρι θα υπάρχουν και στο σταθμό του ΚΤΕΛ Αγίου Νικολάου στο Λαγγό, από όπου θα μπορούν να επιβιβαστούν οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Λεωφορείο θα περάσει και από την πλατεία της Νεάπολης μετά τις 11.00 να παραλάβει πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν με λεωφορείο προς το Σεληνάρι. Για επιστροφή τα λεωφορεία θα φύγουν από το Σεληνάρι πριν τις 14.30 και θα έχουν επιστρέψει στον Άγιο Νικόλαο πριν τις 15.00.

Αντίστοιχες προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στις 10 το πρωί στην Ιεράπετρα, στην κεντρική πλατεία και στη Σητεία, στο συντριβάνι.

Διαβάστε-Βαλτική:Χάος στις πτήσεις από κύμα μαζικών παρεμβολών στα συστήματα GPS.

>>5+1 πράγματα που δεν πρέπει να ρίχνετε στο νεροχύτη.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ