Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πως η κυβέρνηση σκοτώνει τον ανταγωνισμό με πρόστιμο 742000€ στην ΑΙΝΟΣ εις βάρος των καταναλωτών

Πως η οικογένεια Μητσοτάκη εξαφανίζει τον ανταγωνισμό.... Παλιά είχες μπάρμπα στην Κορώνη, τώρα έχεις τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου
Πως η οικογένεια Μητσοτάκη εξαφανίζει τον ανταγωνισμό…. Παλιά είχες μπάρμπα στην Κορώνη, τώρα έχεις τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Πρόστιμο 742.000 ευρώ στην εταιρεία «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» για αθέμιτη κερδοφορία

Το πρόστιμο επιβλήθηκε έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η ΔΙΜΕΑ

Πρόστιμο ύψους 742.000 ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ», έπειτα από απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

 

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ύστερα από τη διενέργεια επισταμένων ελέγχων σε 72 κωδικούς προϊόντων (1/7/2023 έως 30/9/2023), διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία σε 50 κωδικούς αποκόμιζε μεγαλύτερο περιθώριο μικτού κέρδους από αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Σκρέκας: Οι έλεγχοι είναι διαρκείς και θα εντείνονται

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας αναφορικά με την απόφαση της επιβολής προστίμου στην εταιρία κατεψυγμένων λαχανικών τόνισε πως: «η μάχη για την καταπολέμηση της ακρίβειας και των φαινομένων αισχροκέρδειας είναι συνεχής και καθημερινή. Οι έλεγχοι είναι διαρκείς, θα εντείνονται και όπου προβλέπεται από τη νομοθεσία θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα».

Και συνεχίζει ο κ. Σκρέκας λέγοντας: «Δεν εφησυχάζουμε μέχρι να επικρατήσει η τάξη και η ευνομία σε όλη την αγορά. Η πάταξη κάθε παράνομης δραστηριότητας και η προστασία των καταναλωτών είναι υποχρέωσή μας. Μοναδικό κριτήριο της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η εφαρμογή του νόμου και η στήριξη των νοικοκυριών που πλήττονται από τον πληθωρισμό».

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΘΑ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΟΥ ΤΟΥΣ