Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Αποκάλυψη για Titan:Τι ήταν ο ήχος που ακουγόταν κατά τη διάρκεια των ερευνών
Αποκάλυψη για Titan:Τι ήταν ο ήχος που ακουγόταν κατά τη διάρκεια των ερευνών

 Titan:Τι ήταν ο ήχος που ακουγόταν κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Οκτώ μήνες μετά αποκαλύφθηκε ο ήχος που ακουγόταν κατά τη διάρκεια της έρευνας των διασωστών που αναζητούσαν το βαθυσκάφος Titan. 

Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει αφότου χάθηκε η επαφή με το μητρικό του σκάφος. Το βαθυσκάφος εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στο ναυάγιο του Τιτανικού την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

Ο «κούφιος» ήχος, που αναπαράχθηκε για πρώτη φορά σε ένα ντοκιμαντέρ, έχει έναν κανονικό, σταθερό ρυθμό, ο οποίος τράβηξε την προσοχή των ειδικών – και είχε γεννήσει ελπίδες ότι θα μπορούσε να είναι σήμα SOS που εκπέμπεται από τους πέντε επιβαίνοντες στο σκάφος. Ο ήχος ακούγεται στο 0:20 του παρακάτω promo βίντεο – αποσπάσματος.

https://x.com/GiannisSpanos7/status/1763592943548473427?s=20

«Θα μπορούσε να είναι κάποιος που χτυπάει, η συμμετρία μεταξύ αυτών των χτυπημάτων είναι πολύ ασυνήθιστη», τονίζει μεταξύ άλλων στο ντοκιμαντέρ ο πρώην πλοίαρχος υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού Ryan Ramsey.

«Είναι ρυθμικό, είναι σαν κάποιος να κάνει αυτόν τον ήχο και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται είναι πραγματικά ασυνήθιστο» συμπληρώνει ο πρώην πλοίαρχος

Το νέο ντοκιμαντέρ, που πρόκειται να κυκλοφορήσει με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία τον Ιούνιο, βλέπει τα παρασκήνια της επιχείρησης έρευνας που κόστισαν εκατομμύρια δολάρια.

Το ντοκιμαντέρ, από την ITN productions για το Channel 5, διερωτάται επίσης ποια είναι τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν από την καταστροφή.

Το Titan είναι ένα πειραματικό σκάφος και οι συμμετέχοντες υπογράφουν ένα έγγραφο το οποίο αναφέρει τρεις φορές στην πρώτη σελίδα την πιθανότητα θανάτου. Μεταξύ των επιβατών ήταν ο Πακιστανός δισεκατομμυριούχος Σαχζάντα Νταούντ, 48 ετών, και ο 19χρονος γιος του, Σουλεμάν.

Πρόκειται για μία οικογένεια με στενούς δεσμούς με τη Μεγάλη Βρετανία ενώ διαθέτει έπαυλη στο Σάρεϊ. Μάλιστα ο 79χρονος Χουσέιν Νταούντ, πατέρας του Σαχζάντα και παππούς του Σουλεμάν, είναι ο επικεφαλής της εταιρείας Dawood Hercules Corporation που παράγει χημικά και της Engro Corporation που δραστηριοποιείται στον χώρο των λιπασμάτων, των τροφίμων και της ενέργειας.

Ένας ακόμη επιβάτης ήταν ο 58χρονος Βρετανός επιχειρηματίας και εξερευνητής Χάμις Χάρντινγκ. Επιπλέον μέσα στο πλοίο βρισκόταν ο Πολ-Ανρί Ναρζολέ, παγκοσμίου φήμης Γάλλος εξερευνητής ενώ το πέμπτο μέλος της παρέας που έχασε τη ζωή του ήταν ο CEO της OceanGate, Στόκτον Ρας.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ