Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Γερμανία: Έτοιμη να υποστηρίξει κυρώσεις κατά των Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη

Το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε επίπεδο ΕΕ κατά Ισραηλινών εποίκων που εμπλέκονται στη βία κατά Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και είναι έτοιμο να υποστηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία εάν είναι συμβατή με τη νομοθεσία της ΕΕ, δήλωσε η εκπρόσωπος του Γερμανού ΥΠΕΞ Κάθριν Ντεσάουερ και η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ο Steffen Hebestreit τη Δευτέρα.

«Μπορώ να σας πω ότι, παρόμοια με τα μέτρα που εισήγαγαν οι στενοί μας εταίροι, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, και εμείς εντός της ΕΕ εξετάζουμε το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών εναντίον ορισμένων ριζοσπαστικών εποίκων που έχουν διαπράξει βία στη Δυτική Όχθη », είπε ο Ντεσάουερ. σε ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου.
Ταυτόχρονα, είπε επίσης ότι δεν είχε πληροφορίες για το εάν κάποιος από αυτούς τους Ισραηλινούς έποικους είχε περιουσιακά στοιχεία στη Γερμανία. Η εκπρόσωπος εξήγησε την καθυστέρηση στην εξέταση της επιβολής κυρώσεων από το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός χωρών συμμετείχε στις συζητήσεις.

Εν τω μεταξύ, η Hebestreit απέρριψε τις αναφορές για εμπλοκή της Γερμανίας στο μπλοκάρισμα αυτής της πρωτοβουλίας σε επίπεδο ΕΕ. Το Βερολίνο είναι έτοιμο να υποστηρίξει τις κυρώσεις εάν είναι συμβατές με τη νομοθεσία της ΕΕ, είπε ο εκπρόσωπος.

Η Γερμανία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις κυρώσεις κατά των Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη
Η Γερμανία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις κυρώσεις κατά των Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη

Την 1η Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα για την εφαρμογή νέων μέτρων για τους παράγοντες που κρύβονται πίσω από τη βία στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης κυρώσεων.

Μετά από αυτό, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις σε τέσσερις Ισραηλινούς πολίτες που είχαν « άμεσα διαπράξει βία, και σε όσους έχουν εμπλακεί σε επανειλημμένες πράξεις εκφοβισμού, καταστροφής περιουσίας, που οδήγησαν στον αναγκαστικό εκτοπισμό των παλαιστινιακών κοινοτήτων », ανέφερε το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Η ΕΕ εργάζεται επί του παρόντος για τη συμφωνία για παρόμοιες κυρώσεις, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής εκπρόσωπος της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις, Πίτερ Στάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Δεν έχει τελειωμό η ακρίβεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ