Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά
Η ΕΕ δεσμεύεται να απαγορεύσει τη «γλώσσα με βάση το φύλο» στην καθημερινή ομιλία – που αποσκοπεί όλο αυτό;
Η ΕΕ δεσμεύεται να απαγορεύσει τη «γλώσσα με βάση το φύλο» στην καθημερινή ομιλία – που αποσκοπεί όλο αυτό;

Η ΕΕ αποφασίζει να απαγορεύσει την «γλώσσα με βάση το φύλο»: Τι σημαίνει αυτό;

Η ΕΕ δεσμεύεται να απαγορεύσει τη «γλώσσα με βάση το φύλο» στην καθημερινή ομιλία – που αποσκοπεί όλο αυτό;

Η ΕΕ δεσμέυτηκε πως θα καταργήσει την «γλώσσα των φύλων» και ζήτησε οδηγίες απο οργανισμούς ισότητας για την αντικατασταση λέξεων που περιέχουν το φύλο, με πιο πολιτικά ορθές λέξεις. Για παράδειγμα η φράση “no man’s land” (κανενός χώρα), η οποία προέρχεται από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να αντικατασταθεί ως “αζήτητη περιοχή”.

Η ΕΕ προτείνει επίσης την εναλλαγή των λέξεων «Βασιλιάς και Βασίλισσα», οπότε η Βασίλισσα θα έρχεται πρώτη. Το θεμελιώδες πρόβλημα με αυτό είναι ότι ο λόγος που οι άνθρωποι βάζουν τον «Βασιλιά» πρώτο είναι επειδή θεωρείται πιο υπεύθυνος. Εχει επιλεγεί από τον Θεό για να είναι ο αρχηγός. Η βασίλισσα είναι απλώς η γυναίκα που παντρεύτηκε και υποδειλώνει πως δεν είναι υπεύθυνη για τίποτα.

Ο συντηρητικός βουλευτής Νικ Φλέτσερ δήλωσε: «Αυτά είναι ανοησίες, ειδικά όταν υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή για τα οποία πρέπει να ανησυχούμε.

«Η ΕΕ πρέπει να κοιτάξει προσεκτικά τον εαυτό της και να σκεφτεί ποια προβλήματα είναι σημαντικά στον κόσμο αυτή τη στιγμή», είπε ο βουλευτής.

Η Telegraph αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων δημοσίευσε ένα τεύχος 61 σελίδων που απαριθμεί την κατα αυτούς απαράδεκτη «γλώσσα των φύλων» μαζί με μια λίστα με εναλλακτικές λέξεις που θα την αντικαταστούσαν, με τον πολιτικά ορθό λόγο.

Εκεί όμως που ξεφέυγει και γίνεται ανατριχιαστικό, είναι η έκκληση να διαγραφούν λέξεις που δεν έχουν καμία σχέση με το φύλο.

Λέξεις όπως «αυθεντικός», «πιεστικός» και «ψυχρός» δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται επειδή «συνδέονται έντονα μόνο με τις γυναίκες».

Προτεινόμενες αντικαταστάσεις ειδησεογραφικών για αυτές τις λέξεις είναι «διεκδικητικός» και «υψηλού τόνου» ή «δυνατή φωνή».

Το ινστιτούτο της ΕΕ θέλει επίσης να απαγορεύσει την λέξη αρρενωπότητας και να αντικατασταθεί από το «ενεργητικός», που δηλώνει μόνο την σεξουαλική ταυτότητα.

Επίσης ζητούν την απαγόρευση της λέξης «δυνατός» γιατί αναφέρεται μόνο σε άνδρες αλλα και την αλλαγή των λέξεων «αναίσθητη» ή «έμφυλη».

Απο τι φαίνεται η κατάργησει των φύλων είναι προτεραιότητα για την ΕΕ

Αυτά θα περιλαμβάνουν και το Γονέας 1 και 2 αλλα και μια σειρά πολλών άλλων πραγμάτων που ενδέχεται να ενεργοποιηθούν με τον νέο νόμο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών.

Ακόμη και ο Τζωρτζ Όργουελ, ίσως να μη φανταζόταν σε ποιο σημείο θα μπορούσε να φτάσει η “Νέα Ομιλία” , όπως διαμορφώνεται στη νέα εποχή, που φτάσαμε να την διανύουμε σήμερα.

Στο βιβλίο του 1984 αναφέρει πως σκοπός της “νέας ομιλίας” θα είναι οι ορίζοντες της συνείδησης ολοένα να στενεύουν.

Ακολουθεί απόσπασμα απο το βιβλίο “1984” (διάλογος του Γουίνστον τον Σάιμ).

«Η Ενδεκάτη Έκδοση είναι η οριστική» είπε. Δίνουμε στη γλώσσα την τελική της μορφή, τη μορφή που θα έχει όταν κανείς δε θα μιλάει άλλη γλώσσα. Όταν τελειώσουμε, άνθρωποι σαν κι σένα θα πρέπει να την μάθουν απ΄αρχής. Πιστεύεις, θα έλεγα, ότι η κύρια δουλειά μας είναι να εφεύρουμε νέες λέξεις. Αλλά δε συμβαίνει καθόλου κάτι τέτοιο. Αυτό που κάνουμε είναι να καταστρέφουμε λέξεις – δεκάδες, εκατοντάδες λέξεις κάθε μέρα. Πετσοκόβουμε τη γλώσσα ως το κόκκαλο. Η Ενδεκάτη Έκδοση δεν θα περιέχει ούτε μια λέξη που να μπορεί να θεωρηθεί απαρχαιωμένη πριν από το 2050».

«Ωραίο πράγμα η καταστροφή των λέξεων. Βεβαίως, το μεγάλο κόψιμο γίνεται στα ρήματα και τα επίθετα, αλλά υπάρχουν επίσης και εκατοντάδες ουσιαστικά που μπορούμε να ξεφορτωθούμε. Δεν είναι μόνο τα συνώνυμα∙ υπάρχουν επίσης και τα αντίθετα. Στο κάτω κάτω , ποιος ο λόγος ύπαρξης μια λέξης που απλώς είναι αντίθετη μιας άλλης; Μια λέξη εμπεριέχει από μόνη της το αντίθετό της. Πάρε, ας πούμε, τη λέξη “καλός”. Τι χρειάζεται η λέξη “κακός”; “Μηκαλός” είναι το ίδιο και καλύτερο γιατί είναι ακριβώς το αντίθετο του “καλός”, ενώ η άλλη λέξη δεν είναι.

Αν πάλι θέλεις μια λέξη πιο δυνατή από το “καλός”, τι νόημα έχει να υπάρχει ολόκληρη σειρά από αόριστες και άχρηστες λέξεις όπως “θαυμάσιος”, “υπέροχος” και όλα τα υπόλοιπα; Η λέξη “δίσκαλος” καλύπτει πλήρως την έννοια ή “τρίσκαλος” αν θέλεις κάτι ακόμα πιο έντονο.

Φυσικά, αυτούς τους τύπους τους χρησιμοποιούμε ήδη, αλλά στην τελική έκδοση της Νέας Ομιλίας δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο. Στο τέλος όλη η θεωρία του καλού και του κακού θα καλύπτεται από έξι λέξεις μόνο, στην πραγματικότητα από μία και μόνη. Δε βλέπεις τι ομορφιά υπάρχει σ΄ αυτά, Γουίνστον; Φυσικά», πρόσθεσε αμέσως μετά, «η αρχική ιδέα ήταν του Μεγάλου Αδελφού».

Στο όνομα του Μεγάλου Αδελφού ένα είδος βλακώδους ενδιαφέροντος φάνηκε στο πρόσωπο του Γουίνστον. Ωστόσο ο Σάιμ παρατήρησε αμέσως κάποια έλλειψη ενθουσιασμού.

«Δεν εκτιμάς αληθινά τη Νέα Ομιλία», είπε σχεδόν θλιμμένα.

«Ακόμα και όταν την γράφεις, εξακολουθείς να σκέφτεσαι στην Παλαιά Ομιλία. Διάβασα μερικά από τα άρθρα τα οποία γράφεις πού και πού στους Τάιμς. Είναι αρκετά καλά, αλλά είναι μεταφράσεις. Κατά βάθος, θα προτιμούσες να παραμείνεις πιστός στην Παλαιά Ομιλία, μ’ όλη την αοριστολογία της και τις άχρηστες αποχρώσεις των εννοιών. Δεν συλλαμβάνεις την ομορφιά της καταστροφής των λέξεων. Το ξέρεις ότι η Νέα Ομιλία είναι η μόνη γλώσσα στον κόσμο που το λεξιλόγιό της λιγοστεύει κάθε χρόνο;»

Ο Γουίνστον το ήξερε, φυσικά. Χαμογέλασε συγκαταβατικά, έτσι τουλάχιστον έλπιζε, μιας και δεν είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του για να μιλήσει. Ο Σάιμ δάγκωσε άλλη μια μπουκιά από το μαυριδερό ψωμί, μάσησε γρήγορα και εξακολούθησε:

«Δεν βλέπεις ότι ο όλος σκοπός της Νέας Ομιλίας είναι να στενέψει τα όρια της σκέψης; Στο τέλος θα κάνουμε κυριολεκτικά αδύνατο το έγκλημα της σκέψης, γιατί δεν θα υπάρχουν λέξεις για να τις εκφράσει κανείς. Κάθε γενική έννοια που μπορεί ποτέ να χρειαστεί θα καλύπτεται από μια μόνο λέξη, το νόημα της οποίας θα είναι αυστηρά καθορισμένο και όλες οι παραπλήσιές της έννοιες θα έχουν εκλείψει και ξεχαστεί. Ήδη, στην Ενδέκατη Έκδοση, δεν απέχουμε πολύ απ΄ αυτό το σημείο. Αλλά η διαδικασία θα συνεχίζεται και πολύ αργότερα, όταν εσύ κι εγώ θα ‘χουμε πεθάνει. Κάθε χρόνο θα έχουμε ολοένα και λιγότερες λέξεις, και οι ορίζοντες της συνείδησης ολοένα και θα στενεύουν.

Ακριβώς αυτό συμβαίνει στις μέρες μας

Ο Μπιλ Γκέιτς πρόσφατα δήλωσε πως θέλει να κατασκευάσει την τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να να τερματίσουμε την «πόλωση» και να «σώσουμε τη δημοκρατία» (έλεγχος της ομιλίας, της συμπεριφοράς και της σκέψης).

Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, πήρε πρόσφατα συνέντευξη από τον CEO του OpenAI, Sam Altman, για να συζητήσει το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και τις δυνατότητες νέων παγκόσμιων ελέγχων για τη διατήρηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο.

Το ερώτημα είναι: Σε ποιανού τις ιδέες πρέπει να υποταχθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός για να υπάρξει παγκόσμια ειρήνη; Η OpenAI και η Microsoft εργάζονται επί του παρόντος για την προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης ως εργαλείου επηρεασμού των κυβερνήσεων στους λαούς και σε όλο τον κόσμο και για την επίλυση της πόλωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης , ο Γκέιτς και ο Άλτμαν μίλησαν για το πώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέτυχε να κυριαρχήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα αυτό και επομένως «να σώσει τη δημοκρατία».

(Θυμηθείτε κι εδώ την φράση του Όργουελ: «Θα μας πουν ο πόλεμος είναι ειρήνη. Η ελευθερία είναι σκλαβιά. Η άγνοια είναι δύναμη».)

Για να γίνει κάτι σαν αυτο που ζητάει ο Γκέιτς, η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να σχεδιαστεί με τρόπο που να ελέγχει την ομιλία και να επιβάλλει τα ψέματα ως γεγονότα – Κανονική πλύση εγκεφάλου στον πληθυσμό με προπαγάνδα και εξαπάτηση των ανθρώπων μέχρι να αναγκαστούν όλοι να συμφωνήσουν για χάρη της… «Παγκόσμιας ειρήνης» (;).

Κυβερνήσεις και εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης προωθούν ήδη το σχέδιο του Μπιλ Γκέιτς για μας ελέγξουν μέσω της λογοκρισίας, η οποία όμως δεν είναι λογοκρισία αλλα ορθός πολιτικός λόγος.

Αυτές οι αφηγήσεις προπαγάνδας και ελέγχου ήταν ήδη καταστροφικές για την κοινωνία. Για παράδειγμα, η αφήγηση του «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου για τον COVID χρησιμοποιήθηκε για να επιβάλει ψεύτικες ενοχές και να χειραγωγήσει τους ανθρώπους να κάνουν ένα ακατάλληλο στην ουσία σκεύασμα χωρίς έγκριση. Οποιεσδήποτε ορθές επιστημονικές πληροφορίες μπήκαν στη μαύρη λίστα.

Όποιος ελέγχει την τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να διαμορφώνει την κοινή γνώμη και να ασκεί σημαντική επιρροή στους ανθρώπους .

Με την τεχνητή νοημοσύνη, η προπαγάνδα μπορεί πιο εύκολα να συγκαλυφθεί ως γεγονός. Θα χρειαστεί απίστευτη διάκριση και σοφία για να κατανοήσουμε πώς κατασκευάζονται τα συστήματα AI για να ελέγχουν τους ανθρώπους σε ψυχολογικό, συναισθηματικό και συμπεριφορικό επίπεδο. Εάν η τεχνητή νοημοσύνη έχει κατασκευαστεί από ανθρώπους όπως ο Μπιλ Γκέιτς, μπορούμε να περιμένουμε ότι η εκδοχή του για την «παγκόσμια ειρήνη» θα συνοδεύεται από λογοκρισία σε αντίθετες φωνές, πιθανόν και με ποινικές ευθύνες.

Μπορούμε επίσης να περιμένουμε την πλήρη εγκατάλειψη της επιστημονικής μεθόδου (και της ηθικής) και την αδιάκοπη δυσφήμιση της αλήθειας σε θέματα που αφορούν την ατομική μας υγεία και ελευθερία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Γκέιτς διερεύνησε την ιδέα της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης ως μέσου για την ενίσχυση της «ενότητας» σε όλη την κοινωνία. Ο εξαναγκασμός όλων των ανθρώπων να υπακούουν στις αφηγήσεις των κυβερνήσεων θα έχει υψηλό κόστος.

Το παιχνίδι της παγκόσμιας ελίτ για αυτό το είδος «παγκόσμιας ειρήνης» σίγουρα θα γυρίσει μπούμερανγκ, οδηγώντας σε μαζικές διαμαρτυρίες και περαιτέρω κοινωνικό διχασμό. Αυτός ο τύπος εξέγερσης έγινε ήδη μάρτυρας κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των εντολών για τα εμβόλια και των διαβατηρίων εμβολίων, δύο ιδέες που επιβλήθηκαν και από τον Μπιλ Γκέιτς και τους συναδέλφους του από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Από την Αυστραλία μέχρι την Ευρώπη μέχρι τον Καναδά, οι πληθυσμοί διαμαρτυρίθηκαν έντονα ενάντια στη λογοκρισία, την ιατρική κατήχηση και κατάχρηση του νόμου . Ωστόσο, ακόμη και αυτή η πραγματικότητα θα μπορούσε να ξαναγραφτεί με AI που έχει σχεδιαστεί από ανθρώπους όπως ο Bill Gates και όλα αυτά να τα ξεχάσουμε…

Για να προωθηθεί σωστά το στυλ της «παγκόσμιας ειρήνης», η τεχνητή νοημοσύνη θα έπρεπε να σχεδιαστεί για να ξαναγράψει ιστορία για τα εγκλήματα που συμμετείχε και ο ίδιος κατά τη διάρκεια του σκανδάλου covid-19 . Η τεχνητή νοημοσύνη θα έπρεπε να κατασκευαστεί για να αθωώσει τον Γκέιτς και τους συναδέλφους του για την επιβολή πολιτικών που παραβίαζαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, επέβαλαν τον διχασμό και προκάλεσαν μαζική κοινωνική καταστροφή .

Φυσικά, ένα από τα πιο «πολεμικά» πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι είναι να αρνηθούν να εμβολιαστούν και να αρνηθούν να αποδεχτούν την παγκόσμια διακυβέρνηση για την επίλυση «της κλιματικής κρίσης». Ως ο κορυφαίος χρηματοδότης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , ο Μπιλ Γκέιτς χρηματοδότησε επιστήμονες που κατήγγειλαν διαβόητα ότι η « διστακτικότητα των εμβολίων » ήταν μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τον κόσμο σήμερα.

Με τον Γκέιτς να αναμειγνύεται στην τεχνητή νοημοσύνη, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε άλλο ένα σύστημα προπαγάνδας που θα λειτουργεί ενάντια στη κοινή γνώμη. Η τεχνητή νοημοσύνη και τα εργαλεία συγκέντρωσης ειδήσεων που είναι προγραμματισμένα με συγκεκριμένα “δημοκρατικά” ιδανικά και συστήματα πεποιθήσεων αναπόφευκτα θα διχάσουν περαιτέρω τους ανθρώπους στο χέρι μας είναι να τους κανουμε να αποτύχουν, με το μεγαλύτερο μας όπλο που είναι η ανυπακοή στο συστημά τους.

Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ