Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Σε απόγνωση οι καταναλωτές: «Φωτιά» οι τιμές απλησίαστα τα φρούτα και τα λαχανικά!
Σε απόγνωση οι καταναλωτές: «Φωτιά» οι τιμές απλησίαστα τα φρούτα και τα λαχανικά!a

Ανασφάλεια των καταναλωτών: Απαγορευτικές τιμές για φρούτα και λαχανικά

Εδώ και μήνες, η ακρίβεια στα βασικά προϊόντα έχει γίνει ο μεγάλος πονοκέφαλος των νοικοκυριών. Και πλέον οι εξηγήσεις ότι οι φουσκωμένες τιμές οφείλονται στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, δεν πείθει τον κόσμο.

Μάλιστα, λίγες εβδομάδες μετά την ψήφιση της τροπολογίας Σκρέκα για την ακρίβεια, στα ράφια των σούπερ μάρκετ συνεχίζουν να εντοπίζονται παραπλανητικές προσφορές.

Και δυστυχώς για τους καταναλωτές, η ακρίβεια έχει περάσει και στους πάγκους των λαϊκών αγορών. Εκεί μπορεί να μην υπάρχουν προσφορές, αλλά το ράλι ακρίβειας μοιάζει να μην έχει τέλος. Και οι αυξήσεις εντοπίζονται στα βασικά προϊόντα εβδομάδα με την εβδομάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε έναν χρόνο οι τιμές στα φρούτα έχουν αυξηθεί κατά 15%, ενώ -την ίδια περίοδο- οι τιμές στα λαχανικά παρουσιάζουν αύξηση της τάσης 14%.

Μέχρι τώρα το μοναδικό «όπλο» στα χέρια των καταναλωτών είναι η μείωση στις ποσότητες που αγοράζουν από τους πάγκους των λαϊκών αγορών. Ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει έναν νέο γύρο ελέγχων για να περιορίσει την αισχροκέρδεια και να βάλει «φρένο» στην ανεξέλεγκτη αύξηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Αλυσίδες απαραίτητες για όλα τα οχήματα στην Αττική από χθες το βράδυ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ