Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πολίτης αναφέρεται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού και εισπράττει ειρωνεία




ARVE

Τηλεφωνική παρέμβαση πολίτη στον Metropolis 95.5 στις 7/01/2024 σχετικά με τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού. Η αντίδραση του ραδιοφωνικού παραγωγού είναι ειρωνική και αγενής.

Στην κάτωθι ανάλυση παρουσιάζεται ο κρατικός προϋπολογισμός καθώς και τί συμβαίνει κάθε χρόνο με τα έσοδα και έξοδα.

Αυτό το Σ/Κ κυρώθηκε από το σώμα της βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024. Τα προϋπολογισθέντα έσοδα για την επόμενη χρονιά ανέρχονται σε 1 τρις 107 δις, 649 εκατομμύρια ευρώ. Τα έξοδα σε 1 τρις, 108 δις, 188 εκατομμύρια, 270 χιλιάδες ευρώ. Το Υπουργείο οικονομίας καρπώνεται 1 τρις 47 δις έσοδα με το σύνολο των εξόδων στα 1 τρις 49 δις.
Εξήγηση για τα φουσκωμένα έσοδα δεν υπάρχει από το 2016, όμως για τα έξοδα ο νόμος 4484 του 2017 είναι σαφέστατος. Στην παράγραφο 17 με το άρθρο 34 αναφέρεται πως “Βεβαιωθέντα έσοδα του ετήσιου Προϋπολογισμού είναι τα ποσά που βεβαιώνονται κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους στο οποίο αναφέρεται ο Προϋπολογισμός, ανεξάρτητα από τη χρονική περίοδο από την οποία προέρχονται, όπως επίσης και τα βεβαιωθέντα έσοδα του προϋπολογισμού του προηγούμενου οικονομικού έτους που δεν έχουν εισπραχθεί. Τα βεβαιωθέντα έσοδα που δεν έχουν εισπραχθεί μέχρι τη λήξη του οικονομικού έτους διαγράφονται από το οικονομικό έτος στο οποίο έχουν βεβαιωθεί και επαναβεβαιώνονται ως έσοδα του προϋπολογισμού του επόμενου οικονομικού έτους.”
Δηλαδή υπάρχουν χρήματα που βεβαιώθηκαν και είναι υπαρκτά, νόμιμα αλλά δεν εισπράχθηκαν και συνεπώς δεν έγιναν χρήση αλλά με κάποιον τρόπο πρέπει να φύγουν από τον προϋπολογισμό που δομήθηκε. Άρα ισοσκελίζονται στα έξοδα με έναν μικρό τόκο και θα περάσουν στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό , μέχρι φυσικά να εισπραχθούν και χρησιμοποιηθούν.
Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ