Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Ευάγγελος Συρίγος προσπάθησε να ακυρώσει την Συνθήκη της Λωζάνης θεωρώντας την ως …παρωχημένη

Ο Ευάγγελος Συρίγος προσπάθησε να ακυρώσει την Συνθήκη της Λωζάνης θεωρώντας την ως …παρωχημένη
Ο Ευάγγελος Συρίγος προσπάθησε να ακυρώσει την Συνθήκη της Λωζάνης θεωρώντας την ως …παρωχημένη
Σήμερα πληροφορηθήκαμε ακόμη μια φορά πως το διεφθαρμένο Πολιτικο μας σύστημα κάνει πλάτες για την επίσπευση ενός νέου ξεπουλήματος !
Λαγός αυτήν την φορά , ήταν ο εν λόγο κύριος ονόματι Ευάγγελος Συρίγος , νομικός , αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και τέλος βουλευτής της ΝΔ !

Ο συγκεκριμένος κύριος ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησε με τα λόγια του να ακυρώσει την Συνθήκη της Λωζάνης θεωρώντας την ως …παρωχημένη δείχνοντας τον δρόμο για το ξεπούλημα της Θράκης και του μισού Αιγαίου !!!

Εγώ θα του θυμίσω πριν από κάποιον καιρό τα λόγια του φίλου του Ερντογαν που ειπώθηκαν σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας , μήπως και καταλάβετε εσείς , για το πόσο σοβαρή και επιζήμια για τα Εθνικά μας συμφέροντα , ήταν η δήλωση του , που φυσικά αργότερα κάποιοι κύκλοι του Μαξίμου έτρεξαν να διαψεύσουν αλλά μάταια !
Εκει ο Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι «μας απείλησαν με τη συνθήκη των Σεβρών το 1920 και μας παραπλάνησαν ώστε να δεχθούμε τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 ως νίκη. Με αυτήν χάσαμε τα νησιά του Αιγαίου από τα οποία μπορούσες να φωνάξεις και να ακουστείς απέναντι».
Ας δούμε τα λοιπόν τα βασικά αυτής της τόσο σοβαρής σε σημασία συνθήκης για εμάς τους Έλληνες !!!
Η Συνθήκη της Λωζάνης υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου του 1923 από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922) και συμμετείχαν στην Συνθήκη των Σεβρών συμπεριλαμβανομένης και της ΕΣΣΔ (που δεν συμμετείχε στην προηγούμενη συνθήκη).

Η συνθήκη της Λωζάνης καθόρισε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας, με την Ελλάδα να χάνει τα εδάφη στην Ανατολική Θράκη, την Ίμβρο και την Τένεδο.

Κατάργησε την Συνθήκη των Σεβρών που δεν είχε γίνει αποδεκτή από την νέα κυβέρνηση της Τουρκίας που διαδέχθηκε τον Σουλτάνο της Κωνσταντινούπολης.
Μετά την εκδίωξη από την Μικρά Ασία του Ελληνικού στρατού υπό την ηγεσία του Κεμάλ Ατατούρκ, εμφανίστηκε η ανάγκη για αναπροσαρμογή της συνθήκης των Σεβρών.
Στις 20 Οκτωβρίου 1922 ξεκίνησε το συνέδριο που διακόπηκε μετά από έντονες διαμάχες στις 4 Φεβρουαρίου 1923 για να ξαναρχίσει στις 23 Απριλίου.
Το τελικό κείμενο υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου μετά από 7,5 μήνες διαβουλεύσεων.
Η Τουρκία ανέκτησε την Ανατολική Θράκη, την Ίμβρο και την Τένεδο, μια λωρίδα γης κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, την περιοχή της Σμύρνης και της Διεθνοποιημένης Ζώνης των Στενών η οποία όμως θα έμενε αποστρατικοποιημένη και αντικείμενο νέας διεθνούς διάσκεψης !!!
Παραχώρησε τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία, όπως προέβλεπε και η συνθήκη των Σεβρών, αλλά χωρίς πρόβλεψη για δυνατότητα αυτοδιάθεσης.
Ανέκτησε πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα σε όλη της την επικράτεια και απέκτησε δικαιώματα στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτειά της εκτός της ζώνης των στενών.
Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να πληρώσει σε είδος (ελλείψει χρημάτων) τις πολεμικές επανορθώσεις!
Η αποπληρωμή έγινε με επέκταση των τουρκικών εδαφών της Ανατολικής Θράκης πέρα από τα όρια της συμφωνίας.
Τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος παραχωρήθηκαν στην Τουρκία με τον όρο ότι θα διοικούνταν με ευνοϊκούς όρους για τους Έλληνες !!!
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχασε την ιδιότητα του Εθνάρχη και το Πατριαρχείο τέθηκε υπό ειδικό διεθνές νομικό καθεστώς.
ΑΛΛΑ !!! Σε αντάλλαγμα, η Τουρκία παραιτήθηκε από όλες τις διεκδικήσεις για τις παλιές περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκτός των συνόρων της και εγγυήθηκε τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία !
Με ξεχωριστή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποφασίστηκε η υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών από τις δύο χώρες και η αποστρατικοποίηση κάποιων νησιών του Αιγαίου.
Το ότι παραιτήθηκε από όλες τις διεκδικήσεις της , φαίνεται πως τώρα σε κάποιους της ΝΔ και όχι μόνο , ότι αυτό δεν εξυπηρετεί τους βασικούς σκοπούς για τον ερχομό μιας νέας προδοσίας που φυσικά θέλουν να μας φέρουν με όμορφο τρόπο !!!
Αγαπητοί μου φίλοι το 2024 θα είναι προάγγελος πολλών δυσάρεστων καταστάσεων !!!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε την Μακεδονία μας , τώρα αυτοί θα ξεπουλήσουν την Θράκη και Δωδεκάνησα μας , και εμείς ;;; Θα πράξουμε κάτι η θα κάνουμε πως δεν γνωρίζαμε τίποτα !!!!!!!!!
AΠΟ ΧΡΝΛ    Alkis Nomikos
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ