Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Στα “δίχτυα” εγκληματικής οργάνωσης δικηγόροι και συμβολαιογράφοι: Πώς γλίτωσαν μετά την άσκηση ποινικής δίωξης

Σε μία απίστευτη περιπέτεια βρέθηκαν εγκλωβισμένοι δύο δικηγόροι, οι οποίοι όπως καταγγέλλει ο συνήγορός τους Θρασύβουλος Κονταξής έπεσαν στα “δίχτυα” εγκληματικής οργάνωσης δικηγόροι και συμβολαιογράφοι.

Στους δύο δικηγόρους ασκήθηκε ποινική δίωξη, καθώς φέρονται να ενεπλάκησαν σε υπόθεση παράνομης αγοραπωλησίας ακινήτων. Το θύμα- δικηγόρος της Ρόδου βρέθηκε μπλεγμένος, εκπροσωπώντας τους πωλητές ενός ακινήτου κατά τη διαδικασία της υπογραφής ενός προσυμφώνου.

«Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο» όπως είπε. Πλην όμως όλα τα προσκομισθέντα σχετικά έγγραφα από τους πωλητές ήταν πλαστά, όπως και η ταυτότητα του ιδιοκτήτη με την οποία συντάχθηκε – και δη από συμβολαιογράφο των αγοραστών όπου και εκείνη υπέπεσε στην πλάνη των φερόμενων πωλητών -σχετικό πληρεξούσιο. Αιχμές αφήνει στο γεγονός πως οι δύο δικηγόροι των αγοραστών δεν είχαν προβεί καν σε έλεγχο τίτλων ως όφειλαν.

Στα “δίχτυα” εγκληματικής οργάνωσης δικηγόροι και συμβολαιογράφοι: Αφέθηκε ελεύθερος μετά τις καταγγελίες του»

«Συνεργάστηκα άμεσα με τις Αρχές», επισήμανε ο δικηγόρος από τη Ρόδο παραπέμποντας πως η άσκηση ποινικής δίωξης, όπως τον  ενημέρωσε ο συνήγορος του Θ. Κονταξής, κινούνταν αμιγώς στον νοηματικό χώρο του άρθρου 239 ΠΚ.

Ο δικηγόρος της Ρόδου, όπως και αυτός της Θεσσαλονίκης αφέθηκαν ελεύθεροι. Όπως είπε ο δικηγόρος της Ρόδου «δυστυχώς όλα τα προσκομισθέντα σχετικά έγγραφα ήταν πλαστά, όπως και η ταυτότητα του ιδιοκτήτη με την οποία συντάχθηκε – και δη από συμβολαιογράφο των αγοραστών- σχετικό πληρεξούσιο (προφανώς δε οι δυο δικηγόροι των αγοραστών δεν είχαν προβεί καν σε έλεγχο τίτλων ως όφειλαν)».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη συνεργασία με τις Αρχές. «Δεν θα υπήρχε υπόθεση/δικογραφία αν εγώ ο ίδιος δεν συνεργαζόμουν με τις Αρχές. Σημειώνεται, ότι όπως περίτρανα αποδείχθηκε, ουδεμία αμοιβή έλαβα. Όπως και έτερες Δημόσιες ή οιονεί Δημόσιες Αρχές, υπήρξα, προφανώς, θύμα ενός οργανωμένου και μεθοδευμένου σχεδίου μιας ομάδας άγνωστων σε εμένα ανθρώπων. Κάλλιστα στη θέση μου θα μπορούσε να βρεθεί οποιοσδήποτε έτερος συνάδελφος μου» τόνισε.

Οι έρευνες και η συμμετοχή του Θ. Κονταξή στην υπόθεση

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της Ρόδου «κανείς εκ των εμπλεκομένων με υποδεικνύει ως μέλος καμίας οργάνωσης, ουδενός σχεδιασμού ουδεμίας παρανομίας. Ουδένα γνώριζα εκ των αναφερομένων προσώπων. Με ουδένα είχα ή έχω οιαδήποτε άλλη σχέση. Το αντίθετο.

Τίποτε απολύτως δεν βρέθηκε κατόπιν έρευνας στην κατοικία μου ή στο γραφείο μου, αντίθετα με τους άγνωστους μου συγκατηγορούμενους, στους οποίους βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, σφραγίδες κλπ.»

Το modus operandi της οργάνωσης που ενέπλεξε και άλλο δικηγόρο

Σημειώνεται ότι όπως δηλώνει «όταν αντελήφθην ότι κάτι συνέβαινε αφενός μεν εγώ ο ίδιος πρότεινα στον πωλητή να καταγγείλει το προσύμφωνο ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία και να επιστρέψει τα χρήματα, αφετέρου δε ενημέρωσα τις Αρχές, (όπως ρητά το ομολογούν και τα στελέχη της Αστυνομίας)».

Την ίδια ώρα, αναφέρει ότι «η εγκληματική ομάδα με το αυτό modus operandi ενέπλεξε (σε άλλο ακίνητο), έτερο, άγνωστο σε εμένα, δικηγόρο Θεσσαλονίκης, (κατ΄ ευτυχή συγκυρία εντολέας και αυτός του συνηγόρου μου κ. Θ. Κονταξή). Κατέστη δηλ. αντιληπτό στις Αρχές ότι οι δικηγόροι όπως και οι συμβολαιογράφοι ευχερώς μπορούν να πέσουν θύματα εξαπάτησης επιτηδείων».

Τέλος, επισημαίνεται ότι «ούτε οι εξαπατηθέντες αγοραστές, (με μεγάλο βαθμό συνυπαιτιότητας τους), με κατονομάζουν στην έγκληση τους».

Θ. Κονταξής: «Η πολιτεία να κινηθεί άμεσα για τη διασφάλιση των συναλλαγών»

«Η περιπέτεια ενός νέου συναδέλφου από τη Ρόδο, ο οποίος εκπροσώπησε τον πωλητή ενός ακινήτου στη σύναψη μίας σύμβασης αγοραπωλησίας, έρχεται να προστεθεί στην προηγηθείσα περιπέτεια ενός ετέρου από τη Θεσσαλονίκη» αναφέρει στο dikastiko.gr ο δικηγόρος- διδάκτωρ Νομικής Θρασύβουλος Θ. Κονταξής, ο οποίος υπήρξε συνήγορος των δύο δικηγόρων.

«Τα αυτά μέλη του κυκλώματος, το αυτό modus operandi, παρέσυραν με εξαιρετικά μελετημένες κινήσεις και άριστα πλαστογραφημένα έγγραφα δικηγόρους, συμβολαιογράφους και αγοραστές. Η πολιτεία οφείλει να κινηθεί άμεσα για τη διασφάλιση των συναλλαγών μακράν πειραματισμών, που έχουν ως τις τελευταίες αποχές των συμβολαιογράφων» υπογραμμίζει.

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ