Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Πούτιν είπε πως 617.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, αποκάλυψε για πρώτη φορά τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία αφήνοντας άναυδους όσους παρακολουθούσαν την συνέντευξη και μαζί με αυτούς και πολλούς στην Δύση.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, αποκάλυψε για πρώτη φορά τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία αφήνοντας άναυδους όσους παρακολουθούσαν την συνέντευξη και μαζί με αυτούς και πολλούς στην Δύση.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, αποκάλυψε για πρώτη φορά τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία αφήνοντας άναυδους όσους παρακολουθούσαν την συνέντευξη και μαζί με αυτούς και πολλούς στην Δύση.
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν είπε πως αυτή τη στιγμή συνολικά 617.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε ζώνες μάχης στην Ουκρανία.
Το νούμερο είναι σχεδόν διπλάσιο απ’ όσο υπολόγιζε η Δύση και φυσικά αυτό δείχνει πως οι Ρώσοι ετοιμάζουν κάτι “πολύ μεγάλο”

Η δύναμη αυτή δεν έχει εμπλακεί ακόμη στο σύνολο της σε μάχες. Και αυτός φαίνεται να είναι ο λόγος που τρομοκρατήθηκε η ουκρανική ηγεσία.

Το Χάρκοβο θεωρείται πως έχει “κλειδώσει” ως επόμενος στόχος του ρωσικού Στρατού. Ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία θα συνεχίσει με τον πόλεμό της στην Ουκρανία, εκτός αν το Κίεβο κάνει μια συμφωνία που θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες ασφαλείας της Μόσχας, προσθέτοντας πως οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» θα εκπληρωθούν σε κάθε περίπτωση.
Απαντώντας σε ερωτήσεις από το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης σε μια εκδήλωση που κυριαρχείτο από το θέμα του πολέμου, ο Πούτιν – που έχει ανακοινώσει πως θα επιδιώξει άλλη μία εξαετή προεδρική θητεία τον Μάρτιο – δήλωσε πως οι αρχικοί στόχοι του στην Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει και πως οι ρωσικές δυνάμεις βελτιώνουν τη θέση τους κατά μήκος σχεδόν ολόκληρης της γραμμής του μετώπου.
Οι βασικοί στόχοι της Ρωσίας παραμένουν η «αποναζιστικοποίηση», η «αποστρατιωτικοποίηση» και η εξασφάλιση της ουδετερότητας της Ουκρανίας, «Θα υπάρξει ειρήνη όταν επιτύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.
«Όσο για την αποστρατιωτικοποίηση, αν (οι Ουκρανοί) δεν θέλουν να έρθουν σε μια συμφωνία, τότε είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε άλλα μέτρα, περιλαμβανομένων στρατιωτικών. Είτε θα έχουμε μια συμφωνία, θα συμφωνήσουμε σε ορισμένες παραμέτρους (για το μέγεθος και τη δύναμη του στρατού της Ουκρανίας)… ή θα το επιλύσουμε αυτό με τη βία. Αυτό είναι για το οποίο αγωνιζόμαστε».
Η Ρωσία είναι έτοιμη να οικοδομήσει σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι σημαντικό και απαραίτητο, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχουν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την οικοδόμηση σχέσεων με τις ΗΠΑ, είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η αμερικανική αυτοκρατορική πολιτική παρεμβαίνει στα άλλα κράτη. Εκτίμησε πως σύντομα η δυτική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία θα λάβει τέλος, υπογραμμίζοντας με αριθμούς την οικτρή αποτυχία της περιβόητης ουκρανικής αντεπίθεσης: «Δεν παράγουν τίποτα από μόνοι τους. Όλα τα παίρνουν από έξω δωρεάν. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 747 άρματα μάχης και 2.300 τεθωρακισμένα οχήματα από την αρχή της αποκαλούμενης αντεπιθέσεως της Ουκρανίας. Οι ουκρανικές Ε.Δ. απέτυχαν παντού.
Σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής του ουκρανικού μετώπου, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας βελτιώνουν τις θέσεις τους». «Σπρώχνουν τους ανθρώπους τους και αυτοί οι άνθρωποι θα πεθάνουν. Πηγαίνουν σε άλλες χώρες και ζητούν λεφτά και τώρα πρέπει να δείξουν ότι ο ουκρανικός στρατός έχει κάποια πιθανότητα να πετύχει κάτι χωρίς να σκέφτονται τις απώλειες», ήταν το “καρφί” του προς την ουκρανική ηγεσία. Λίγο αργότερα έγινε μία… αναφορά για την Οδησσό, με τον Πούτιν να λέει πως είναι μία ρωσική πόλη και όλοι το ξέρουν αυτό!
«Η Οδησσός είναι μια ρωσική πόλη, η Κριμαία είναι επίσης ρωσική, όλοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά επινόησαν ιστορικές ανοησίες και μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ υποχωρήσαμε. Το δεχθήκαμε. Ήμασταν έτοιμοι να το αφήσουμε έτσι».
Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, όπου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν εδώ και αρκετό καιρό να δημιουργήσουν προγεφύρωμα για περαιτέρω επίθεση. Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους τόνισε ότι η επιθυμία να δημιουργηθεί ένα προγεφύρωμα στην αριστερή όχθη του Δνείπερου σχετίζεται άμεσα με τις προθέσεις του Κιέβου να επιτύχει χρηματοδότηση από τις δυτικές χώρες. Για το λόγο αυτό, το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό ρίχνεται στη σφαγή. “Το προγεφύρωμα στην αριστερή όχθη του Δνείπερου στην περιοχή Χερσώνα δημιουργήθηκε για την υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης και μόνο για πολιτικούς λόγους. Αυτό οφείλεται στα ταξίδια της ουκρανικής ηγεσίας στο εξωτερικό για να ζητιανέψει χρήματα” είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι μόνο τις τελευταίες ημέρες, ο ουκρανικός στρατός στην αριστερή όχθη του Δνείπερου υπέστη πολύ μεγάλες απώλειες.
“Τις τελευταίες μέρες έχασαν δεκάδες νεκρούς, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν 6 τραυματίες” είπε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

 

ΑΠΟ ΦΩΤ.ΠΑΝ.

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ