Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο όρος cyborg επινοήθηκε για να περιγράψει ανθρώπους που έχοντας τοποθετήσει στο σώμα τους ηλεκτρονικά εμφυτεύματα ενισχύουν πολύ τις αισθήσεις (π.χ όραση, ακοή) ή τις δυνατότητες τους (π.χ μυική δύναμη, ταχύτητα).

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια τα cyborgs ήταν χαρακτήρες που εμφανίζονταν μόνο στα κόμικς και τις κινηματογραφικές ταινίες. Όμως η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης έχει οδηγήσει στη δημιουργία διαφόρων ειδών εμφυτευμάτων.

H 48χρονη Αναστάζια Σιν, είναι μια αμερικανίδα (καναδικής καταγωγής) κασκαντέρ και μάγος που δηλώνει επίσης βιοχάκερ. Η Σιν έγινε πρόσφατα κάτοχος του σχετικού βραβείου Γκίνες αφού διαθέτει δεκάδες ηλεκτρονικά εμφυτεύματα. Πιο συγκεκριμένα η Σιν έχει τοποθετήσει στο σώμα της 52 εμφυτεύματα κάθε είδους. Εχει τοποθετήσει στα χέρια της εμφυτεύματα που τα μετατρέπουν σε μαγνήτες θυμίζοντας έτσι τον Magneto από τους X-Men.
Στους καρπούς της υπάρχουν εμφυτεύματα που της επιτρέπουν να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς φυσικά να χρειάζεται να χρησιμοποιεί κάποιο κινητό ή σταθερό κινητό τηλέφωνο. Ενα τσιπάκι στην παλάμη της επιτρέπει να ανοίγει την εξώπορτα της κατοικίας της χωρίς φυσικά να χρησιμοποιεί κάποιο κλειδί ή κάποια κάρτα ή να πληκτρολογεί κάποιο κωδικό εισόδου.
To μεγαλύτερο σε μέγεθος εμφύτευμα έχει μέγεθος έξι εκατοστών ενώ η Σιν δηλώνει ότι θα συνεχίσει να βάζει εμφυτεύματα και θέλει τώρα να βάλει κάποια που θα την βοηθούν να κάνει τα μαγικά της κόλπα όπως κάποια εμφυτεύματα με τα οποία θα μπορεί να τοποθετεί στα πόδια της τα χαρτιά της τράπουλας και ενώ εκείνη θα έχει κλειστά τα μάτια της να γνωρίζει τι χαρτιά είναι αυτά. Το εμφύτευμα που θα υπάρχει στα πόδια της θα σκανάρει τα χαρτιά και αφού γίνει η αναγνώριση τους το εμφύτευμα θα στέλνει μια ειδοποίηση στο κινητό της τηλέφωνο και αυτό με την σειρά του θα μετατρέπει την πληροφορία σε ηχητικό μήνυμα το οποίο θα μεταδίδει στο αντίστοιχο εμφύτευμα στο αυτί της Σιν.
Προφανώς αυτό το σύστημα μπορεί να έχει και πολλές άλλες εφαρμογές που δεν περιορίζονται στην αναγνώριση χαρτιών της τράπουλας.
Μένει να δούμε πόσο θα επεκτείνει το ρεκόρ της η Σιν και αν θα υπάρξει κάποιος που θα προσπαθήσει να αρπάξει το ρεκόρ της και τι είδους άνθρωπος θα είναι αυτός.

ΑΠΟ Μ.Chamilos

σ.σ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ , ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΑ Η Αναστάζια Σιν ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ..

ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΙΜΗΜΑ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ..

Ένας αυξανόμενος αριθμός ατόμων θέλουν το σώμα και το μυαλό τους να λειτουργούν καλύτερα, χάρη στην αλλαγή της βιολογίας τους. Δεν είναι πλέον μια τάση της Silicon Valley. Το κίνημα του βιοχάκινγκ έχει γίνει δημοφιλές στο Ντουμπάι. Οι υπέρμαχοι αυτής της λύσης κάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής τους για να βελτιώσουν την υγεία τους. Αυτή η τάση φτάνει ως και στην χρήση εμφυτευμένων συσκευών και στην τροποποίηση των γονιδίων. Δεν λείπουν όμως οι κριτικές για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει όλο αυτό.

Ο δρ Νασρ Αλ Τζαφάρι, ιατρικός διευθυντής και ειδικός σε θέματα λειτουργικής ιατρικής στο DNA Health επισημαίνει: «Το βιοχάκινγκ είναι ο νέος όρος που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι. Έχει να κάνει με τη βελτίωση της απόδοσής τους, είτε αυτή είναι γνωστική, διανοητική, φυσική. Έχει να κάνει όμως και με αυτούς που θέλουν να ζήσουν περισσότερο και με υγεία, κατά τη διάρκεια του βίου τους».

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ