Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακό «wallet»: Θα ξέρουν ακόμα κι αν περπατούν οι πολίτες… στραβά!

Ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακό «wallet»: Θα ξέρουν ακόμα κι αν περπατούν οι πολίτες… στραβά!
Ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακό «wallet»: Θα ξέρουν ακόμα κι αν περπατούν οι πολίτες… στραβά!

Ο εφιάλτης της παρακολούθησης των πάντων έχει ήδη υλοποιηθεί στην Κίνα όπου τα πρόστιμα πέφτουν «βροχή»

Σε έξι μήνες στο λεγόμενο ψηφιακό «wallet» θα προστεθούν η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το διαβατήριο, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και δικαιώματα των ανθρώπων τα οποία αυτή την στιγμή θεωρούνται αυτονόητα, σύντομα θα μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση.




ARVE




ARVE

Στην Κίνα χρησιμοποιούνται οι ψηφιακές ταυτότητες για να εντοπίζονται ακόμα και όσοι «περπατούν παράξενα»!

Όλοι γνωρίζουν πως αλλάζουν οι απόψεις της κεντρικής εξουσίας για το τι είναι παράνομο και τι όχι.

Το να διαθέτει ένα τόσο πανίσχυρο εργαλείο το οποίο θα μπορεί να αποκαλύπτει ακόμα και τις πιο ασήμαντες (θεωρητικά) στιγμές της ιδιωτικής ζωής ενός πολίτη, της δίνει την απόλυτη ευχέρεια να τον «εκβιάζει» καθημερινά ώστε αυτός να «συμμορφώνει» την συμπεριφορά του να είναι συμβατή ως προς τα «θέλω» της κεντρικής εξουσίας.

Αλλιώς θα κηρύσσεται «παραβατικός» (πιο εύηχο από το παράνομος) και θα «τιμωρείται» με πρόστιμα και αποκοπή από δραστηριότητες, σαν να πρόκειται για… ανήλικο παιδί.

Ο Τζόρνταν Μπερντ Πίτερσον είναι Καναδός καθηγητής ψυχολογίας, κλινικός ψυχολόγος, YouTuber και συγγραφέας και είπε κάποια πολύ ανησυχητικά πράγματα για την ψηφιακή ταυτότητα, της οποίας η χρήση διευρύνεται:

«Εάν η κάμερα κυκλοφορίας στην Κίνα σας πιάσει να διασχίζετε τον δρόμο παράνομα (Jaywalking), το σύστημα ψηφιακής ταυτότητας σας έχει εντοπίσει.

Έχει το αίμα σας τώρα, έχει τον γενετικό σας κώδικα, έχει την φωτογραφία σας, μπορεί να προσδιορίσει πώς περπατάτε.

Οπότε, ακόμα κι αν δεν μπορούν να δουν το πρόσωπο, μπορούν να σας καταδικάσουν για παράνομο περπάτημα και να βγάλουν χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό χωρίς κανένα ενδιάμεσο δικαστικό σώμα και θα δείξουν μια φωτογραφία σας στα άτομα της γειτονιάς σας για να γνωρίζουν ότι έχετε παρανομήσει και μειώσατε το κοινωνικό πιστωτικό σας σκορ.

Και εάν η κοινωνική πιστωτική σας βαθμολογία πέσει κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο τότε δεν μπορείτε να αγοράσετε ποτά από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης, δεν μπορείτε να παίξετε βίντεοπαιχνίδια, δεν μπορείτε να μπείτε σε τρένο, δεν μπορείτε να βγείτε έξω από την 15λεπτη πόλη. Όλο αυτό είναι ήδη σε ισχύ στην Κίνα».

Συνεπώς οι δυνατότητες που προσφέρει στην εξουσία την κάνουν ένα πραγματικό υπερόπλο για τον έλεγχο όλων.

To Jaywalking, ή αλλιώς «παράνομο περπάτημα» δεν είναι αστείο, τιμωρείται στην Κίνα. Έχει να κάνει με την «συμπεριφορά του πεζού» στους δρόμους, πράγματα που ΟΛΟΙ κάνουμε καθημερινά χωρίς να τα αντιλαμβανόμαστε.

Τελικά αποδείχτηκε κατά κάποιο τρόπο «προφητικό» το σκετς των Monty Pythons «Τhe ministry of the silly walks», τo 1970…

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο διάσημος Αμερικανός παραγωγός, Joe Rogan, προειδοποίησε τους Αμερικανούς (και κατ’ επέκταση και τους Έλληνες) για αυτό που η ελίτ επιδιώκει να πετύχει, τον απόλυτο έλεγχο των δυτικών κοινωνιών, μέσω ενός συνδυασμού των ψηφιακών νομισμάτων και των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων-πορτοφόλι (όπως αυτές που θα επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το 2026), οι οποίες στο μέλλον μπορεί να συνδεθούν με τραπεζικούς λογαριασμούς και με ένα συγκεκριμένο σύστημα κοινωνικής πίστωσης, που θα βασίζεται σε ένα point system «καλής συμπεριφοράς» όπως στην Κίνα!

ΠΗΓΗ

Κάμερες, ψηφιακές ταυτότητες και κατάργηση των μετρητών: Μήπως ο Τ.Όργουελ είναι πλέον ξεπερασμένος;

Πολεμώντας την παραπληροφορηση ταυτότητες

ΑΤΖΕΝΤΑ 2030 … ΠΟΥ ΟΔΕΥΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ;;;

Η «ΙΔΕΑ» ΤΗΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ Ο COUDENHOVE-KALERGI

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ